سیمای ژانوسی پایداری، عامل شکست اصولگرایی



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,اصول‌گرایان


استیلای اصول‌گرایان بر مجالس هفتم، هشتم و نهم آنان را دچار غرور کرده بود، این در حالی است که در این سه مجلس امکان رقابت میان احزاب و گروه‌های سیاسی نبود و مردم به این واسطه از انتخابات قهر کرده بودند. در این میان اصول‌گرایان فکر می‌کردند که فتح متوالی مجالس هفتم، هشتم و نهم با محبوبیت آنان مرتبط است. این مسئله ماحصل نگاه تک بعدی آنها به حوزه مناسبات سیاسی در داخل است. اردوگاه اصولگرایی از واقعیت‌های سیاسی ـ اجتماعی و فرهنگی جامعه دور بودند و دور پیله‌ای که آنها را دربر گرفته بود، پنهان شده بودند.

 

آنان باید درک این فضا را می‌داشتند که هر سه انتخابات مجالس مذکور در وضعیتی برگزار شده بود که اصلاح‌طلبان کاملاً در انزوای سیاسی قرار داشتند. فهرستی که با عنوان اصولگرایان در انتخابات اخیر به میدان آمد، نشان می دهد که تندروها کاملاً آنان را در کام خود کشیده و بلعیدند. تصمیم‌گیری‌های سیاسی و کلان سیاسی اردوگاه اصولگرایی کاملاً در اختیار تندروها بود. در نظر بگیرید حزب موتلفه که سابقه فعالیت آنان به بیش از نیم قرن می‌رسد در این دوره از انتخابات کاملاً در مقابل تندروها سر تعظیم فرود آورد تا هم افول سیاسی خود را بیش از پیش باور کند و هم یک چهره «ژانوسی» یعنی تصویری از خود به نمایش گذاشتند که موجبات ترس مردم را فراهم کرد.

 

را در این انتخابات به معرض نمایش بگذارند. به ضرس قاطع می‌توان گفت که در معادلات سیاسی ـ انتخاباتی اخیر، بیشتر جریان‌ها و گروه‌های سیاسی اصول‌گرا ذیل جریان پایداری تعریف می‌شدند. این‌گونه بود که تحلیلگران سیاسی برآورد کردند، دلائل عمده شکست اصولگرایان و انشعاب بسیاری از گروه‌های سیاسی از بدنه این جریان، آن هم در کوران رقابت‌های حساس انتخاباتی، مربوط به حضور بسیاری از چهره‌های تندرو پایداری و برخی از نزدیکان احمدی‌نژاد در لیست به اصطلاح ائتلافی آنان بود.

 

این در حالی بود که مردم به کرات در طول 8 سال آزمون و امتحان این عناصر را دیده بودند و باید از خود آنان پرسید که چه چیز جدیدی برای عرضه در بازار سیاسی ایران داشتند. مخالفت‌های لجبازانه اصولگرایان با برجام در ایستگاه بهارستان از جمله مکانیسم‌هایی بود که در افول و کاهش اعتبار اندک آنان نزد افکار عمومی تاثیرگذار بود.

 

شگفت اینجاست که این جناح ، بعد از شکست در انتخابات، تمامی انرژی منفی خود را تبدیل به پتکی کردند و با تهمت‌ها و برچسب‌های عجیب و غریب بر سر مردم کوبیدند. آنها باید به نهاد انتخابات اعتماد داشته باشند و مردم را باور کنند. بپیذیرند که برای رسیدن به قدرت، خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند و «نهاد انتخابات» را معبری قانونی برای این رقابت برگزینند و نتایج برآمده از آن را بدون حرف و حدیث بپذیرند.

 

 اخبار  سیاسی  -  همدلی /اسحاق پشتیبان 

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024