چاه مكن بهر كسی اول خودت، دوم كسی
چاه مكن بهر كسی اول خودت، دوم كسی

 

چاه مكن بهر كسی اول خودت، دوم كسی

 

چون كسی به دیگری بدی كند یا در مجلسی یك نفر از بدی‌هایی كه با او شده صحبت كند مردم می‌گویند آنكه برای تو چاه می‌كند اول خودش در چاه می‌افتد.

در زمان حضرت محمد(ص) شخصی كه دشمن این خانواده بود هر وقت كه می‌دید مسلمانان پیشرفت می‌كنند و كفار به پیغمبر ایمان می‌آورند خیلی رنج می‌‌كشید. عاقبت نقشه كشید كه پیغمبر را به خانه‌اش دعوت كند و به آن حضرت آسیب برساند.

به این منظور چاهی در خانه‌اش كند و آن را پر از خنجر و نیزه كرد آن وقت رفت نزد پیغمبر و گفت: "یا رسول‌الله اگر ممكن میشه یك شب به خانه من تشریف ‌فرما بشید". حضرت قبول كرد، فرمود: "برو تدارك ببین ما زیاد هستیم". شب میهمانی كه شد پیغمبر(ص) با حضرت علی(ع) و یاران دیگرش رفتند خانه آن شخص. آن شخص كه روی چاه بالش و تشك انداخته بود بسیار تعارف كرد كه پیغمبر روی آن بنشیند. پیغمبر بسم‌آلله گفت و نشست. آن شخص دید حضرت در چاه فرو نرفت خیلی ناراحت شد و تعجب كرد. بعد گفت حالا كه حضرت در چاه فرو نرفت در خانه زهری دارم آن را در غذا می‌ریزم كه پیغمبر و یارانش با هم بمیرند. زهر را در غذا ریخت آورد جلو میهمانان، اما پیغمبر فرمود: "صبر كنید" و دعایی خواند و فرمود: "بسم‌الله بگویید و مشغول شوید" همه از آن غذا خوردند. موقعی كه پذیرایی تمام شد پیغمبر و یارانش به راه افتادند كه از خانه بیرون بروند. زن و شوهر با هم شمع برداشتند كه پیغمبر را مشایعت كنند. بچه‌های آن شخص كه منتظر بودند میهمانان بروند بعد غذا بخورند، وقتی دیدند پدر و مادرشان با پیغمبر از خانه بیرون رفتند پریدند توی اتاق و شروع كردند به خوردن ته بشقاب‌ها. پیغمبر كه برای آنها دعا نخوانده بود همه‌شان مردند. وقتی كه زن و شوهر از مشایعت پیغمبر و یارانش برگشتند دیدند بچه‌هاشان مرده‌اند. آن شخص ناراحت شد دوید سر چاه و به تشكی كه بر سر چاه انداخته بود لگدی زد و گفت: "آن زهرها كه پیغمبر را نكشتند، تو چرا فرو نرفتی؟" ناگهان در چاه فرو رفت و تكه‌تكه شد. از آن موقع می‌گویند: "چاه مكن بهر كسی اول خودت، دوم كسی".

منبع:sarapoem.persiangig.com

 
ارسال اين مطلب به دوستان   (مخفي )
 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
 
            
مطالب مرتبط

نماینده دادستان: رحیمی متهم پرونده بیمه است
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

  نماینده دادستان: رحیمی متهم پرونده بیمه است حال چند سالی است از خبرهای ضد و نقیض می گذرد و بالاخره قوه قضائ [ ... ]


آغاز جنگ لفظی رویانیان و رحیمی برای جذب بنگر و حسینی
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

  آغاز جنگ لفظی رویانیان و رحیمی برای جذب بنگر و حسینی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در پاسخ به انتقادات مدیرعام [ ... ]


خيانت همسر، مرد جوان را به كام مرگ كشاند
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

  خيانت همسر، مرد جوان را به كام مرگ كشاند مردي كه در پي رابطه پنهاني با همسر دوستش مرتكب جنايت شده است در باز [ ... ]


چگونه مهران مدیری بازی در قلب یخی را قبول کرد؟
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

عصرهای غم انگیزی بود. سیزدهم فروردین دهه ۶۰ معمولا آخرین برنامه تفریحی یکی از دو شبکه صدا و سیما برنامه ای بود  [ ... ]


وام خرید مسکن خبرنگاران 30 میلیون تومان شد/ 5 هزار نفر تسهیلات می‌گیرند
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

  رحیمی مصوبه را ابلاغ کرد / وام خرید مسکن خبرنگاران 30 میلیون تومان شد/ 5 هزار نفر تسهیلات می‌گیرند معاون اول [ ... ]


دانشگاه پيام نور:‌ وعده«پذيرش دانشجوي بدون كنكور فراگير»دروغ محض است
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

  دانشگاه پيام نور:‌ وعده«پذيرش دانشجوي بدون كنكور فراگير»دروغ محض است وي افزود: بر اين اساس موسساتي كه با ع [ ... ]


تصاویری از یک ابرخودروی سبز/ سریعترین خودروی جاده ها
چهارشنبه, 03 خرداد 1391عكس مطلب

تصاویری از یک ابرخودروی سبز/ سریعترین خودروی جاده ها ابرخودروها همواره به مصرف شدید بنزین شهرت دارند، اما یک  [ ... ]