آخرین اخبار فرهنگی - هنری

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

داوران جشنواره کن معرفی شدند

فهرست داوران بخش مسابقه اصلی هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن اعلام شد. به گزارش ایسنا؛ «لیلی گلادستون» بازیگر نامزد اسکار…

همه چیز درباره «آکادمی موسیقی ایرانی»، هیات داوران، ...



همه چیز درباره «آکادمی موسیقی ایرانی»، هیات داوران، چگونگی دریافت مجوز و موعد انتشار آن

الهام چرخنده و فرشید نوابی در گفتگوی پیش رو درباره روند تولید «آکادمی موسیقی ایرانی»، بخشهای مختلف آن و هر آنچه درباره این برنامه لازم است بدانید صحبت کرده اند.

آکادمی موسیقی ایرانی, زمان پخش آکادمی موسیقی ایرانی

الهام چرخنده و همسرش فرشید نوابی فارغ از آن که به واسطه تجربیاتی که در امر بازیگری و کارگردانی دارند شهره باشند در دهه اخیر به واسطه اجرای مسابقه ای که از شبکه ماهواره ای «مهاجر» روی آنتن می فرستادند، شهرت کسب کردند.

این زوج در دوران ابتدایی شروع به کار شبکه «مهاجر» که در آن زمان هنوز غیرقانونی بودن فعالیتهای این شبکه اعلام نشده بود به همکاری با این شبکه پرداخته و با تولید برنامه ای با عنوان «ستاره مهاجر» به سبک «آمریکن آیدل/American Idol» کوشیدند رقابتی را ایجاد کنند مابین علاقمندان به خوانندگی در ایران! عموم مخاطبانی که پیگیر این برنامه بودند به صراحت بر پایین بودن سطح کیفی این برنامه تاکید داشتند اما از آنجا که این برنامه نخستین مسابقه خوانندگی در میان علاقمندان داخلی این حیطه بود تا مدتها روی آنتن می رفت.

ماهها بعد از اجرای آن برنامه این روزها فرشید نوابی و همسرش به ایران آمده اند و درصدد تولید برنامه ای با عنوان «آکادمی موسیقی ایرانی» هستند؛ برنامه ای که سبک و سیاقش به مانند برنامه قبلی این زوج است اما به لحاظ کیفی کوشش شده این کار یک سروگردن بالاتر باشد. برای آن که از چند و چون تولید این برنامه که بناست از شبکه نمایش خانگی به بازار عرضه شود مطلع شویم ابتدا با الهام چرخنده گفتگو کردیم و به دنبال آن فرشید نوابی.

الهام چرخنده: اجرای برنامه برعهده من نخواهد بود

تولید «آکادمی موسیقی ایرانی» چقدر صحت دارد؟

تولید این برنامه اتفاقی است که صددرصد رخ می دهد. تهیه کننده و کارگردان این کار همسرم فرشید نوابی است و من تنها کارهای بازرگانی را انجام می دهم.

یعنی اجرای برنامه را شما برعهده نخواهید داشت؟

نه، من بیشتر در پشت صحنه مشغول خواهم بود و مجری گری را برعهده نخواهم داشت. این تصمیمی بود که خودم گرفتم تا با فراغ بال به علایق سینمایی ام برسم.

احتمالا می خواهید بازیگری خود در سینما را دنبال کنید.

همین طور است. برای ایفای نقش در چند کار سینمایی قرارداد بسته ام اما ترجیح می دهم فعلا چیزی درباره آن نگویم تا زمان لازم فرابرسد.

چرا بعد از تجربه موفق «شب یلدا» بازیگری را جدی تر ادامه ندادید؟

برای اینکه وسواسم بیشتر از قبل شد و دوست نداشتم خاطره خوب آن فیلم را با کارهای سطحی از بین ببرم. در همین اوضاع کنونی هم چندین تله فیلم و سریال به من پیشنهاد شده اما ترجیح می دهم منطقی تر تصمیم بگیرم. اگر می خواستم پرکار باشم مطمئنا اکنون پرونده کاری ام قطورتر از اینی بود که می بینید. البته این را هم بگویم طی مدتی که ایران نبودم دو مستند ساختم که هیچ کدام پخش نشده اند؛ یکی «باتوکیو» نام دارد که عنوان آن برگرفته از نام معبدی در مالزی است؛ یک مستند آیینی به مدت زمان 25 دقیقه و دیگری مستندی با عنوان «لالایی های مادران دنیا» که در مرحله تدوین قرار دارد.

فرشید نوابی: هم از اداره نظارت مجوز داریم هم از دفتر موسیقی

چطور شد که به سراغ ساخت «آکادمی موسیقی ایرانی» رفتید؟

واقعیت است که نمونه های خارجی چنین برنامه ای فراوان هستند و به دلیل حضور استعدادهای موسیقی در ایران نیاز به این برنامه در داخل کشور هم حس می شد. مطمئنا رسانه ملی که امکان اجرای چنین برنامه هایی را ندارد برای همین ما تصمیم گرفتیم این برنامه را برای توزیع در شبکه نمایش خانگی تولید کنیم. فکر می کنم مردم استقبال خوبی از این برنامه داشته باشند.

آکادمی موسیقی ایرانی, زمان پخش آکادمی موسیقی ایرانی

برنامه جدیدتان چقدر متفاوت است با «ستاره مهاجر»ی که در یکی از شبکه های فارسی زبان تولید کردید؟

تفاوتها به شدت زیاد است. اصلی ترین تفاوت هم این است که جنبه علمی-آموزشی برنامه جدید بسیار زیاد است و به غیر از مسابقه، بخشهای دیگری هم به برنامه اضافه شده است تا برنامه هم بار آموزشی لازم را داشته باشد و هم به لحاظ تفریحی برنامه درخوری باشد.

آیا «آکادمی موسیقی ایرانی» فقط در رشته موسیقی پاپ برگزار می شود؟

نه، فقط پاپ نیست بلکه بخشهای کلاسیک و سنتی هم در کنار موسیقی پاپ خواهیم داشت. به این ترتیب علاقمندان موسیقی سنتی هم می توانند برای اولین بار در این برنامه به رقابت با یکدیگر پرداخته و قابلیتهای خود را نشان دهند.

هیات داوران این سه بخش جدا است یا تنها یک هیات ژوری دارید؟

هیات داوران مان کاملا جدا و تفکیک شده هستند؛ فریدون شهبازیان، ناصر چشم آذر و حمید حامی هیات داوران بخش پاپ هستند، شهرام ناظری و حمیدرضا نوربخش داوران بخش موسیقی سنتی هستند و نسرین ناصحی و هوشنگ پروازی هم داوران بخش کلاسیک.

آن وقت نخوه عرضه برنامه به شبکه خانگی چطور خواهد بود؟

بخشهای مختلف برنامه به طور مجزا ضبط می شوند ولی در یک پکیج به مخاطبان عرضه می گردند.

برای جذب شرکت کنندگان برنامه فراخوانی منتشر نخواهید کرد؟

از قبل یک سری شرکت کننده داشتیم که در سری اول برنامه با حضور همانها برنامه را ضبط می کنیم پس حداقل در شرایط فعلی نیاز به فراخوان نداریم. صبر می کنیم تا زمان توزیع قسمت اول مجموعه که در آن زمان با راه اندازی وبسایت مان به جذب علاقمندان می پردازیم.

در شرایط فعلی کار در چه مرحله ای قرار دارد؟

فعلا در حال طراحی دکور برنامه هستیم و از آنجا که می خواهیم دکور برنامه جلوه زیبایی داشته باشد حدودا 100 میلیونی را فقط صرف طراحی دکور کرده ایم. من فکر می کنم این یک کار ملی است، کارمان باید جلوه تصویری بالایی داشته باشد پس بدون عجله و با کمترین استرسی پیش می رویم. ترجیحم این است ک کار، آکادمیک و قابل دفاع باشد.

شما از وسواسهای فراوان تان حرف می زنید اما همچنان به واسطه کیفیت پایین «ستاره مهاجر» با نقد روبرویید.

این کار هیچ ارتباطی با سابقه قبلی ما ندارد. کار کاملا ارژینال است و برگرفته از هیچ کدام از برنامه های معادلی که در شبکه های ماهواره ای روی آنتن می روند، نیست.

فکر می کنید اولین قسمت مجموعه چه زمانی به بازار عرضه شود؟

اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود انشاا.. اولین پکیج در پاییز به شبکه خانگی عرضه می شود.

آیا کارتان با صدور مجوزهای ارشاد تولید می شود؟

بله، هم از دفتر موسیقی مجوز گرفته ایم و هم اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد. کارمان صددرصد قانونی و مجاز است.

برای دریافت مجوز نمونه ای از کار را به صورت سمپل تولید نکردید؟

نه، مجوزها براساس طرحی که ارائه دادیم صادر شدند. حدودا یک سالی زمان صرف شد تا دوستان را متقاعد کنم که هدف، رقابت نیست بلکه هدف، آموزش است که در حیطه موسیقی این ضعف آموزش بدجوری حس می شود. در این برنامه قصد داریم یکی از اصلی ترین معضلات خوانندگی در موسیقی پاپ که ضعف توانایی است را به علاقمندان گوشزد کنیم؛ متاسفانه در سالهای اخیر بارها دیده ایم که برخی بدون آگاهی وارد عرضه خوانندگی شده و هزینه زیادی را هم صرف کرده اند اما بعد از انتشار آلبومشان است که می فهمند کارشان ارزش شنیدن ندارد.

هزینه تولید «آکادمی موسیقی ایرانی» را چه کسی تامین می کند؟

اسپانسر گرفته ایم؛ اسپانسرمان هم به احتمال قوی یکی از بانکها خواهد بود.

به جز این برنامه آیا کار دیگری را هم در دست تولید دارید؟

راستش را بخواهید مسابقه ای را هم برای شبکه قرآن اجرا کرده ام با عنوان «یار سوم» که در 52 قسمت تولید شده و کارگردانی آن هم برعهده اردشیر منظم است.../شبکه ایران

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------