استقبال بازار سرمایه از بسته خروج غیر تورمی رکود



اخبار ,اخبار اقتصادی , بازار سرمایه

 

اخبار اقتصادی -  یک کارشناس بازارسرمایه؛
استقبال بازار سرمایه از بسته خروج غیر تورمی رکود

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان گفت: بسته تحلیلی دولت برای ˈخروج غیرتورمی از رکودˈ مورد استقبال همه فعالان اقتصادی کشور به ویژه بازار سرمایه قرار گرفت، زیرا این بسته نشان می دهد که دولت مصمم است تا ریسک های اقتصاد کشور را کاهش دهد.

 عظیم ثابت افزود: رونق تولید در شرکت های بورسی با اجرای بسته حمایتی دولت به نوعی ترسیم فضای آینده اقتصاد کشور است.

وی با اشاره به تلاش های ایران برای حل مسایل دیپلماسی و هسته ای کشور در نشست گروه 1+5، ادامه داد: در عین حال، در فضای اقتصادی نیز یکسری محرک هایی در حال عملیاتی شدن هستند.

وی با بیان اینکه برخی از موارد طرح شده در بسته خروج از رکود دولت به طور مستقیم بر بازار سرمایه اثرگذار است، گفت: در بخشی از این بسته قید شده که دولت قصد دارد تا رشد اقتصادی را از مسیر گسترش بازار سرمایه و تامین مالی از طریق این بازار، محقق سازد.

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان توضیح داد: طی سال های اخیر، صنایع آسیب های جدی را متحمل شده اند و سرمایه در گردش آنها کاهش یافته است، به همین دلیل مجبورند تامین مالی خود را با بهره های سنگین انجام دهند این در حالی است که اگر بتوانیم در کنار بازار پول، بازار سرمایه را فعال تر کنیم، نیاز صنایع به بازار پول کاهش می یابد.

ثابت با بیان اینکه مکانیزم های خوبی در بازار سرمایه به منظور تامین مالی وجود دارد، اظهار داشت: اوراق مشارکت، اوراق مرابحه، اوراق صکوک و امثال آن می تواند راهگشای کمبود نقدینگی صنایع کشور باشد.

** نقش بورس در توسعه پایدار
مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان گفت: یکی دیگر از موارد مطرح شده در بسته حمایتی دولت، گسترش و توسعه بازار سرمایه از طریق تامین مالی است. در این بسته به تامین مالی پایدار اشاره شده و امیدواریم که نقش بازار سرمایه در تامین مالی بیشتر شود و صنایع مجبور نباشند وارد صف های طولانی برای گرفتن تسهیلات از سیستم بانکی شوند.

ثابت با اشاره به اینکه حمایت از تولید و صادرات نیز در این بسته وجود دارد، تصریح کرد: افزایش رشد اقتصادی و سرمایه گذاری مولد هم مورد تاکید است، زمانی که از تولید حمایت شود، در کنار آن از صادرات نیز حمایت می شود تا صادرات برای تولیدکننده و صادرکننده توجیه داشته باشد این امر می تواند افزایش رشد اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری مولد را برای کشور به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه تمام این موارد به نفع بازار سرمایه است، افزود: یکی دیگر از موارد یادشده در این بسته، بهبود فضای کسب و کار است، اگر بتوانیم اقتصاد را از سیطه دولتی بودن خارج کنیم و دولت فقط نقش حمایت و نظارت را برعهده بگیرد، بخش خصوصی توانمند می شود، کلیت این امر هم به نفع اقتصاد و در نهایت به نفع بازار سرمایه است.

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان به دیگر راهکار طرح شده در این بسته اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راه های افزایش رشد اقتصادی، افزایش عرضه است چنانچه تولید و عرضه رشد یابد، می توانیم قیمت ها و تورم را کنترل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر صنایع کشور که اکثر آنها در بازار سرمایه فعال هستند، افزایش تولید و عرضه داشته باشند، بسیاری از مشکلات حل می شود. به علاوه مباحثی که در خصوص رشد بی رویه قیمت ها مطرح بود نیز کنترل می شود. در عین حال بحث عدم افزایش پایه پولی کشور و عدم انتشار اسکناس بدون پشتوانه می تواند با کمک این بسته اصلاح شود.

ثابت با اشاره به اینکه بسته تحلیلی دولت برای ˈخروج غیرتورمی از رکودˈ نگاه ویژه ای به صنایع معدنی، نفت، گاز و پتروشیمی دارد، گفت: صنایع یادشده در کشور از مزیت نسبی برخوردارند، اگر صنایع معدنی بتوانند از خام فروشی خارج شده و محصولات خود را به کالا تبدیل کنند، هم صادرات کشور تقویت می شود و هم جایگاه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی توسعه می یابد.

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان گفت: هدف این بسته جلوگیری از رکود است و در مجموع می تواند باعث رونق بازار سرمایه شود، هم اکنون نیز اولویت دولت کنترل تورم است و همین امر موجب شد تا فضای اقتصاد کشور دچار رکود شود.

وی با اشاره به اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: مقرر شده اعطای تسهیلات بانکی به صنعت 50 درصد افزایش یابد که این امر به نفع همه صنایع است، اگر تسهیلات بانکی ارزان قیمت به صنایع داده و از آنها حمایت شود، به اشتغال و تولید کمک شده و در نهایت به صادرات و رشد اقتصادی کشور کمک می شود.

** تاکید بر همکاری نزدیک دولت و مجلس با بازار سرمایه
وی ادامه داد: زمانی که رییس جمهور مردم را تشویق به سرمایه گذاری در بازار سرمایه می کند، نباید در اقتصاد کلان تصمیماتی اتخاذ شود که مغایر حضور مردم در این بازار باشد.

ثابت با اشاره به اینکه بحث دیگر، مساله اعتماد است، ادامه داد: سرمایه به جایی می رود که از ثبات و سود معقول برخوردار باشد، سرمایه گذار باید براساس یک چشم انداز درست توان تصمیم گیری داشته باشد که یکی از این موارد، ثبات قوانین و رویه ها است. اگر می خواهیم بازار سرمایه به بلوغ کامل برسد و کارایی داشته باشد، باید به این مساله توجه کرد.

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان، خاطرنشان کرد: همان گونه که بازار سرمایه بزرگ تر می شود، باید مکانیزم هایی طراحی شود که همزمان با رشد بازار، پاسخگوی نیاز سرمایه گذاران باشد. به همین منظور در زمان رشد بازار سرمایه، مسوولان باید مکانیزم هایی را برای مقابله با رکود طراحی کنند.

وی تاکید کرد: یکی از این مکانیزم ها، بازارگردانی حرفه ای بر روی سهام برتر است، یعنی از سهام برتر، تاثیرگذار و پربیننده، در کنار شفافیت های بیشتر آغاز شود.

ثابت با بیان اینکه خوشبختانه این روزها بازارگردانی در بازار سرمایه دیده می شود، گفت: سیستم کدال هم باید به سمتی برود که شرکت ها مسوولیت انتشار گزارش ها را داشته باشند و تاخیر در انتشار گزارش ها کاهش یابد.

وی با تاکید بر اینکه ما باید حافظ منافع سرمایه گذاران باشیم، ادامه داد: چنین مکانیزم هایی تاثیرگذار است، اما به شرطی که زیرساخت ها را فراهم کنیم، این در حالی است که بازار سرمایه پتانسیل رشد زیادی دارد.

مدیر عملیات بازارگردانی تامین سرمایه آرمان با اشاره به جمعیت 78 میلیون نفری ایران، اظهار داشت: حداقل 40 میلیون نفر از جمعیت کشور می توانند در بورس اوراق بهادار فعال شوند و نباید حدود 7 میلیون نفر در این بازار حضور داشته باشند.

با قانونگذاری درست، شفاف سازی اطلاعاتی، کاهش مدت زمان توقف نمادها، بازارگردانی حرفه ای و همکاری نزدیک دولت و مجلس با مسئولان بازار سرمایه می توان نقش این بازار را بیش از پیش در اقتصاد ملی پررنگ تر کرد.

اخبار اقتصادی - ایرنا

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------