آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

یک سناتور آمریکایی: خروج یک جانبه از توافق هسته‌ای آمریکا را منزوی می‌کند، نه ایران



  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,ایران و آمریکا

روزنامه یو اس ای تودی در گزارشی نوشت: خروج یک جانبه واشنگتن از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 به منزوی شدن آمریکا خواهد انجامید و هرگونه دیپلماسی با کره شمالی را به شدت تضعیف خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه یوس ای تودی در این گزارش به قلم دایان فاین‌اشتاین رئیس سابق و عضو کنونی کمیته اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا با اشاره به رویکرد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در قبال توافق هسته‌ای و ایران نوشت:‌ ترامپ همان‌گونه که از پیش تعیین شده است باید هر 90 روز یک‌بار به کنگره اعلام کند که ایران به توافق هسته‌ای پایبند است، هر چند که به شدت تلاش می‌کند تا با عمل به وعده انتخاباتی‌اش، این توافق را نابود کند.

 

وی آخرین باری که پایبندی ایران را تائید کرد، با توصیه مشاوران امنیتی‌اش در کاخ سفید دست به این کار زد، چرا که به او گفته شده بود چنین تصمیم نامعقولی به انزوای آمریکا خواهد انجامید و به ایران اجازه خواهد داد تا فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را از سر بگیرد.

 

این اقدام علاوه بر این به تضعیف هرگونه دیپلماسی با کره شمالی منجر خواهد شد. چراکه کره شمالی وقتی می‌بینید آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را بدون هیچ دلیل درستی کنار گذاشته است، به واشنگتن اعتماد نخواهد کرد. شرکای مذاکره‌کننده آمریکا در این توافق نیز وقتی می‌بینند واشنگتن پای حرف‌های خود نمی‌ایستد، دیگر به رهبری آمریکا اعتماد نخواهند داشت.

 

این سناتور آمریکایی در ادامه نوشت: البته لازم به ذکر است که آمریکا می‌تواند یک جانبه از توافق کناره‌گیری کند، تحریم‌ها را بازگرداند یا تحریم‌های مرتبط هسته‌ای را مجدد وضع کند اما انجام این کار بدون داشتن موردی از نقض توافق توسط ایران تنها باعث منزوی شدن آمریکا خواهد شد، نه ایران.

 

این بدان دلیل است که شرکای مذاکره‌کننده آمریکا با از سرگیری روابط تجاری با ایران به تعهدات خود عمل کرده‌اند و ایران نیز به تعهدات خود در این توافق به طور کامل پایبند است. تجارت اروپا با ایران مشروع است و این شرکای مذاکره‌کننده مایل نیستند نفع اقتصادی جدید به دست آمده پس از اجرای توافق را فدای تصمیم ترامپ برای خنثی کردن دستاوردهای رئیس‌جمهور پیشین آمریکا کنند.

 

اگر ترامپ به طور یک جانبه از توافق خارج شود، ایران نیز در این موقعیت باقی خواهد ماند و به توسعه تعاملات تجاری‌اش با مذاکره‌کنندگان اروپایی ادامه خواهد داد. از طرفی دیگر، این کشور می‌تواند توافق را کنار بگذارد و فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را از سر بگیرد و آمریکا را مجبور به پاسخگویی کند.

 

اگر رئیس‌جمهور ترامپ به طور یک جانبه بدون داشتن دلیلی موجه از توافق هسته‌ای خارج شود، سخت است بتوان تصور کرد که بتواند جامعه بین‌الملل را برای بازگرداندن ایران پای میز مذاکره رهبری کند، چه برسد به اینکه اعتباری برای پیشبرد مذاکرات با کره شمالی حفظ کرده باشد.

 

به نوشته سناتور فاین‌اشتاین، همان‌گونه که سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید گفته است ترامپ در حاشیه نشست گروه 20 در آلمان تلاش کرد تا با لابی کردن با رهبران خارجی آن‌ها را از تجارت با ایران منع کند که این کار، با توجه به این‌که سرمایه‌گذاری و تجارت با ایران دیگر قانونی شده است، نقض روح توافق به شمار می‌آید چراکه رئیس‌جمهور تلاش می‌کند مانع از بهره‌مندی اقتصادی ایران از توافق هسته‌ای شود.

 

خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای به علاوه به تضعیف جایگاه حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران منجر می‌شود که با مذاکره با قدرت‌های جهانی به این توافق دست یافت و به تندروها این فضا را خواهد داد که بگویند آمریکا قابل اعتماد نیست و روحانی نباید با آن‌ها توافق می‌کرد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------