آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

اشپیگل: جنگ در خلیج فارس؛ آیا ایران وارد می شود؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی , خرید تجهیزات نظامی

کشورهای عربی خرید تجهیزات نظامی خود را بطور چشمگیری افزایش می دهند. درحال حاضر صنایع نظامی غربی بازار گرمی در خاورمیانه یافته اند. در راس کشورهای عرب خاورمیانه، کشورهای خلیج فارس قرار دارند که خرید تسلیحاتی آنها اخیرا سر به میلیارد ها یورو زده است.

 قطر در ماه آوریل برای 24 جت جنگنده فرانسوی "رافائل" قراردادی 3-6 میلیارد یورویی امضاء کرد. امارات متحده عربی در ماه فوریه در نمایشگاه اسلحه  IDEXحدود 4 میلیارد یورو خرید کرد. این خریدهای بزرگ نشان دهنده چه رویدادهائی در آینده است؟

هزینه نظامی شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس (عربستان سعودی ، امارات عربی ، عمان، کویت ، قطرو بحرین) از سال 2011 تا 2014 تقریبا دو برابر شده است. بر اساس تحقیقات مؤسسه بین المللی صلح استکهلم ( (Sipriاین افزایش از 5/2 به 5/4 میلیارد یورو را نشان میدهد. بنا بر آمار نشریه علوم نظامی بریتانیا بخش نظامی بودجه کل از 4/3 به 4 درصد افزایش یافته است.  کشورهای نفت خیز منطقه علاقمند به خرید آخرین فناوری های نظامی می باشند.

 خریدهای اخیر آنها در کنار جت های جنگنده، متمرکز به جدیدترین سیستم های دفاع هوایی موشکی، ماهواره های نطارت با تکنولوژی بالا و هواپیما های بدون سرنشین است. آنها نیزمانند نزدیکترین شرکای آمریکا، یعنی کشورهای عضو ناتو و اسرائیل، پیش از اروپا تکنولوژی مدرن را از امریکا دریافت می کنند.

پیش از این، اعضای شورای همکاری خلیج فارس از ارتش بسیار مسلح خود بندرت استفاده کرده اند، اما در دوازده ماه گذشته بطور قابل توجهی این وضعیت تغییر کرده است. جت های جنگنده آنها در سوریه، یمن و لیبی مناطقی را بمباران کردند. 

 

دلیل این رویکرد نظامی را میتوان ترس از ایران دانست، بویژه برنامه های اتمی این کشور و حضور آن درسوریه و عراق. اکنون صحبت از آنست که نقش ژاندارمی منطقه به این کشورها واگذار شود. زیرا هم منطقه بی ثبات است و هم غرب از این منطقه عقب نشینی نظامی کرده است. قدرت نفتی و پول آنها، چنین نقشی را مطرح کرده است. از 2008 تا 2014 سیل پول از طریق فروش نفت به این کشورها سرازیر شد. البته نمی توان پائین آمدن قیمت نفت و سفت شدن سر کیسه این کشورها برای خریدهای نظامی را در محاسبات در نظر نگرفت.

 

اخبار سیاست خارجی - تیک

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------