آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

ارزیابی رسانه‌های بین‌المللی از نتایج مذاکرات هسته‌ای وین



اخبار,اخبارسیاست خارجی,مذاکرات وین

 
 اخبارسیاست خا رجی  - ارزیابی رسانه‌های بین‌المللی از نتایج مذاکرات هسته‌ای وین

همان گونه که انتظار می رفت بخش عمده مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به انتشار و گزارش و تحلیل هایی از نتیجه مذاکرات هسته ای وین اختصاص یافته است. از دیدگاه های خوشبینانه تا بدبیانه و از تحلیل سناریوهای محتمل پیش رو تا بازتاب اظهارات مقامات طرفین، همه موضوعاتی است که در این زمینه در مطبوعات بین المللی انتشار یافته است.

به گزارش «تابناک»، سایت شبکه خبری «بلومبرگ» ضمن پرداختن به موضوع مذاکرات هسته ای وین، به جنبه های مختلف نتایج آن پرداخته و می نویسد در شرایطی که قدرت های جهانی نتوانستند در موضوع هسته ای به توافقی با ایران دست پیدا کنند، اعضای کنگره آمریکا در ماه ژانویه تلاش خود را برای افزایش تحریم ها علیه ایران به کار خواهند بست. از سوی دیگر، با تمدید دوره زمانی مذاکرات، قرار است آن دسته از تحریم هایی که بر اساس توافق مقدماتی هسته ای درباره ایران به حال تعلیق درآمده بود، همچنان معلق باقی بماند. در بحث تحریم ها، این سایت اشاره می کند که هرچند درآمدهای غیرنفتی ایران از محل کاهش تحریم ها کمتر از حد انتظار بوده، اما درآمدهای نفتی این کشور طی یک سال اخیر، بیش از حد انتظار بوده است.

اما روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی که از مذاکرات وین منتشر کرده، تلاش دارد مسئولیت عدم دستیابی به نتیجه نهایی و تمدید مذاکرات را به گردن ایران بیندازد. این روزنامه می نویسد در آستانه مذاکرات وین، جان کری، وزیر خارجه آمریکا بر این باور بود که اگر ایرانی ها در نهایت حاضر به انجام مصالحه نباشند، فرصت دستیابی به توافق از دست خواهد رفت و با این حال، طرف ایرانی با هیچ طرح و پیشنهاد جدیدی وارد مذاکرات نشد. بر این اساس و از آنجایی که جان کری نمی توانست حالتی را بپذیرد که ایران دارای توانایی ساخت سلاح هسته ای باشد، بحث های فشرده و بعضاً تندی میان طرفین درگرفت و در نهایت به حصول توافق منجر نشد.

با این حال، «یو اس ای تودی» دیدگاه خوشبینانه ای را نسبت به تمدید مذاکرات ابراز کرده است. این سایت می نویسد یک سال تلاش دیپلماتیک در موضوع هسته ای ایران را که روز دوشنبه نتوانست به حصول توافق در زمان موردنظر منتهی شود، می توان با تلاش های صورت گرفته در دهه 1960 برای فرستادن نخستین انسان به سطح کره ماه مقایسه کرد. در هر دو موقعیت، احتمال شکست و پس روی وجود دارد، اما دستاورد نهایی آنقدر بزرگ است که تنها انتخاب معقول و منطقی، پذیرفتن خطرات و حرکت رو به جلو است. به عقیده این سایت، مهمترین دستاورد مذاکرات هسته ای وین این بوده که با تمدید مذاکرات، جلوی ایجاد تقابل میان طرفین گرفته شده است.

در طرف مقابل، روزنامه «واشنگتن تایمز»، از رسانه های نزدیک به جمهوری خواهان آمریکا، تمرکز خود را بر نقشی قرار داده که کنگره در آینده موضوع هسته ای ایران ایفا خواهد کرد. این روزنامه می نویسد تمایل اوباما برای تمدید هفت ماهه مذاکرت، سبب می شود تصمیم گیری نهایی درباره موضوع هسته ای ایران به سال آینده کشیده شود؛ یعنی زمانی که جمهوری خواهان کنترل هر دو مجلس کنگره را به دست گرفته و قادر خواهند بود برنامه های خود برای افزایش تحریم ها و یا دیگر انواع فشارها بر ایران را عملی کنند. این روزنامه می نویسد بلافاصله پس از اعلام تمدید مذاکرات، جمهوری خواهان نگرانی خود را از این موضوع اعلام کرده و هشدار داده اند که ممکن است آمریکا در یک بازی زمانی گیر افتاده باشد.

در نهایت، روزنامه «لس آنجلس تایمز» نیز از جمله مطبوعاتی است که تمدید مذاکرات را تصمیمی صحیح از سوی طرفین می داند. این روزنامه می نویسد اینکه مذاکرات هسته ای ایران نتوانست در مدت زمان تعیین شده به توافق نهایی منجر شود، ناامید کننده است؛ اما تصمیم ایران و گروه 1+5 برای ادامه گفت و گوها، به شدت بر دیگر گزینه ها ارجحیت دارد. استدلال این روزنامه این است که شکست مذاکرات، سبب می شد ایران تعهدات خود در موضوع هسته ای را کنار گذاشته و به برنامه هسته ای خود سرعت ببخشد. از سوی دیگر، هر دو طرف طی روزهای اخیر از حصول پیشرفت در مذاکرات سخن می گفتند و به همین دلیل، ادامه ندادن مذاکرات پس از این ضرب الاجل کار اشتباهی بود.


 اخبار سیاست خارجی  - تابناک 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------