آخرین اخبار بین الملل

حمله به رفح ,اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل

یدیعوت آحارانوت : ۲ تا ۳ روز آینده تکلیف حمله به رفح مشخص می‌شود

روزنامهٔ یدیعوت آحارانوت به نقل از ارتش اسرائیل مدعی شد: ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده تصمیمی نهایی دربارهٔ جنگ غزه اتخاذ خواهد شد؛ یا سند تبادل اسرا…

زلنسکی: بدون کمک آمریکا، شانس پیروزی نداریم



اخبار،اخبار جدید،اخبار روز
اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، در حالی بیان شده است که قانونگذاران آمریکایی آماده می‌شوند تا بسته کمکی جنجال‌برانگیز اوکراین را برای تصویب به رای‌ بگذارند؛ بسته‌ای که ماه‌هاست به دلیل اختلاف گسترده میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان درگیر یک موقعیت بن‌بست شده است.

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ رییس‌جمهوری اوکراین در مصاحبه با تلویزیون آمریکایی پی‌.بی‌.اس عنوان کرد: «این سیاست محض است و این مایه شرمساری برای جهان و ننگی برای دموکراسی به حساب می‌آید. هیچکس اهمیت نمی‌دهد چه تعداد هر روز در اوکراین می‌میرند. آن‌ها فقط به میزان مقبولیت خود اهمیت می‌دهند».

 

پس از کش‌وقوس‌های فراوان میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، مایک جانسون، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه‌شنبه طرح کلی خود را برای انتقال کمک‌های خارجی مبنی بر چهار لایحه جداگانه کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان و دیگر اولویت‌های امنیت ملی ارائه و اعلام کرد که طی روزهای آینده این لوایح جداگانه به رای گذاشته خواهند شد.

 

جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش ۶۱ میلیارد دلار که در ماه اکتبر توسط جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، رونمایی شد، مخالفت کردند. آن‌ها تاکید داشته‌اند که این مبالغ می‌تواند خرج مصارف داخلی کشور شود و مساله عبور مهاجران غیرقانونی از مرز با مکزیک اولویت بالاتری نسبت به جنگ اوکراین دارد.

 

اگرچه برخی از اعضای این مجلس از کمک به اوکراین حمایت و پیش‌بینی می‌کنند که در صورت رای‌گیری این بسته کمکی از حمایت ۷۰ درصدی برخوردار خواهد شد اما حامیان دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا، در مجلس نمایندگان این کشور با ارسال کمک‌های واشنگتن به کی‌یف مخالف هستند.

 

دونالد ترامپ اخیرا طی رویدادی در کنار مایک جانسون با اشاره به جنگ اوکراین و کمک‌های واشنگتن به کی‌یف که ماه‌هاست با بن‌بست مواجه شده است، تاکید کرد: «اگر کمک‌ها به اوکراین در قالب وام باشد، با تصویب کنگره مشکلی نخواهم داشت. هم‌چنین متحدان اروپایی باید با سطح کمک واشنگتن به کی‌یف هماهنگی داشته باشند».

 

زلنسکی در ادامه مصاحبه‌اش مجددا تاکید کرد: «بدون کمک‌های آمریکا، اوکراین شانس پیروزی نخواهد داشت».

 

او هم‌چنین در سخنرانی دیگری که دیروز منتشر شد، با اشاره به کمک‌های غرب به اسرائیل گفت: «اقدام مشابهی می‌تواند برای اوکراین صورت بگیرد. اوکراین هم مثل اسرائیل عضو ناتو نیست و این امر مستلزم فعال‌سازی ماده ۵ نیست، بلکه تنها به اراده سیاسی نیاز دارد».

 

طبق ماده ۵ ناتو، هرگونه حمله به یکی از اعضا، حمله به تمامی اعضای بلوک در نظر گرفته می‌شود.

 

ولودیمیر زلنسکی هم‌چنین در کی‌یف گفت که به دنبال تشکیل جلسه شورای ناتو-اوکراین است تا خواستار بهبود حفاظت از حریم هوایی کشورش شود.

 

او ضمن برجسته کردن تلاش‌هایش برای کسب کمک‌ها از متحدان اوکراین، تاکید کرد: «اوکراینی‌ها حق دارند از خود در برابر تروریسم محافظت کنند».

 

رییس‌جمهوری اوکراین افزود: «چین واقعا می‌تواند به احیای صلح برای اوکراین و ثبات در روابط بین‌الملل کمک کند. هم‌چنین کنفرانس در سوئیس به ما فرصتی خواهد داد تا منشور سازمان ملل و اهداف و اصولش را به طور واقعی اجرا کنیم».

 

انتظار می‌رود سوئیس میزبان کنفرانس صلح اوکراین در نزدیکی شهر لوسرن در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۸ الی ۹ خرداد) باشد.

 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پیش‌تر تاکید کرده بود که هرگونه مذاکره‌ای برای صلح اوکراین بدون حضور روسیه «بی‌معنا» خواهد بود.

 

زلنسکی در نوامبر ۲۰۲۲ ابتکار ۱۰ ماده‌ای به اصطلاح صلح خود موسوم به «فرمول صلح» را معرفی کرد. این طرح شامل تبادل کامل زندانیان با روسیه، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و بازگشت به مرزهای پیش از ۲۰۱۴ بود. مسکو بارها گفته است که از مذاکرات صلح مادامی که کی‌‎یف مرزبندی‌های تصرفات ارتش روسیه از آغاز این جنگ را به رسمیت بشناسد، حمایت می‌کند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------