آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

محسن هاشمی: فساد سیستماتیک عموماً از تاثیرات تصمیمات حاکمیتی آغاز می‌شود

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران می‌گوید: فساد اداری عمدتاً از قوانین و آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های موجود در کشور و تناقض‌های…

جنجالی که حسن روحانی در ایران به راه انداخت



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


گزارش المانیتور از
جنجالی که حسن روحانی در ایران به راه انداخت

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، که برای اجرای اصلاحات اقتصادی و اجتماعی، قادر به خنثی کردن اقدامات مقامات منتخب و غیر منتخب محافظه کار نیست، برای حل مسائل مهم، برگزاری همه پرسی را پیشنهاد کرده است. پیشنهاد وی موجب واکنش های شدیدی از سوی شماری از محافظه کاران ایران شده و تحلیل های مختلفی را در رسانه های اجتماعی در پی داشته است. .

به گزارش تیک، روحانی در چهارم ژانویه، در همایشی اقتصادی در تهران گفت: « اقتصاد ما تا کی باید به سیاست یارانه ادامه بدهد؟ اقتصاد هم به سیاست های داخلی و هم به سیاست های خارجی ما یارانه می پردازد. بگذارید یک دهه این رابطه معکوس شود. بگذارید از سیاست خارجی مان به اقتصاد یارانه بپردازیم؛ و بگذارید ببینم چه اتفاقی برای مردم، معیشت و اشتغال جوانان می افتد.اجازه دهید از خود مردم بپرسیم.»

روحانی ادامه داد: «یکی از اصول قانون اساسی که از ابتدا اجرا نشده است، و من به عنوان مجری اصلی قانون اساسی دلم می خواهد شرایطی فراهم شود تا به این اصل قانون عمل کنیم ... اصلی است که موضوع آن، همه پرسی از مردم درباره مسائل مهم کشور است. قانون اساسی به ما می گوید که در مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی یا فرهنگی، به جای تصویب قانون در مجلس، ماده قانونی یا برنامه را مستقیم به رای مردم و همه پرسی بگذاریم.»

حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه محافظه کار "کیهان"، گفت روحانی درباره دو اصل قانون اساسی درباره همه پرسی دچار سوءتفاهم شده است.

وی گفت اصل 59 به "همه پرسی تقنینی" اشاره دارد که نیازمند تأیید دو سوم مجلس برای مراجعه به آراء مردم است. اصل دوم، اصل 177، به تجدید نظر یا بازنگری قانون اساسی اشاره دارد. ظاهراً منظور [آقای] روحانی اصل 59 بوده است که موضوع آن "همه پرسی تقنینی" است نه "همه پرسی اجرایی". »

سایت محافطه کار "مشرق" گزارش داد  روحانی به جای منحرف کردن ذهن مردم، باید «علل ناکارآمدی» سیاست های خارجی خود را «بیان کند». در مقاله این سایت آمده است بسیاری از مردم از این متعجب اند که چرا با وجود «تعلیق بخش زیادی از برنامه هسته ای» از سوی ایران، «قیمت دلار افزایش و قیمت نفت کاهش یافته است؟ چرا تحریم ها افزایش یافته اند؟ حد اعتمادسازی روحانی با دشمن چیست؟ و سرانجام، مردم کی قرار است نتایج دیپلماسی متفاوت را در زندگی خود ببینند؟»

از زمانی که روحانی به راحتی در نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 پیروز شد، تصور می شود بسیاری از سیاست های اقتصادی و اجتماعی او در راستای خواست مردم است. اگر همه پرسی مستقیم برگزار شود، به احتمال زیاد، نتیجه آن به نفع رئیس جمهور است و جامعه به حمایت از او بسیج می شود.
اخبار سیاسی - تیک

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------