آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

محسن هاشمی: فساد سیستماتیک عموماً از تاثیرات تصمیمات حاکمیتی آغاز می‌شود

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران می‌گوید: فساد اداری عمدتاً از قوانین و آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های موجود در کشور و تناقض‌های…

هاشمی به روحانی چه گفت؟



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی , هاشمي  وروحانی

 در مهر ۹۴ بود كه محمد عطريانفر از اعضاي حزب كارگزاران تاكيد داشت كه «آقاي هاشمي‌رفسنجاني روي سر همه ما جا دارد و خيلي هم براي ما عزيز است. آقاي هاشمي بايد «رئيس‌جمهور ساز» باشد و يك پله بالاتر بنشيند» عطريانفر مسيري را تعريف كرده بود كه خيلي قبل‌تر تعريف و از سوي آيت‌ا... هاشمي طي شده بود؛ كمتر كسي است كه باور داشته باشد رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پيروزي روحاني در سال ۹۲ بيشترين تاثير را در اقناع افكار عمومي براي راي به روحاني نداشته باشد.

نقش غيرقابل انكار هاشمي
نقش هاشمي در تاثيرگذاري هاي سياسي كشور تثبيت شده است كه نمادي از آن جدا از انتخابات رياست‌جمهوري، در انتخابات مجلس سال ۹۴ هم هويدا بود. چنانكه در آن مقطع عنوان مي‌شود«اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس پنجم كارها را به مثلث«هاشمي، روحاني، خاتمي» سپرده‌اند در انتخابات مجلس دهم بايد امور را در مثلث«هاشمي، روحاني، خميني» بجويند، خبرها حكايت از آن دارد كه رئيس دولت اصلاحات نيز چنين تركيبي را بيشتر مي‌پسندد.

 

در اينجا همگرايي هاشمي و روحاني كه در زمان انتخابات ۹۲ قوت يافته بود، در زمان انتخابات ۹۴ بر قدرت آن افزوده شده باشد. ۲۵ خرداد ۹۵ در پست اينستاگرام آيت‌ا... هاشمي نوشته شد:«حسن روحاني تنها نيست» و به فاصله ۳ روز يعني ۲۹ خرداد سال جاري شايد مهر تاييد همراهي هاشمي با روحاني با گفتن اين جمله از سوي او كه«اگر همه‌چيز در مسير طبيعي انجام شود، روحاني به خاطر مقبوليت عام، به‌ويژه براي كاري كه در برجام كرده، رقيب جدي ندارد.» براي هميشه حك شد. بنابراين تا به اينجا ۳ مرحله از روابط هاشمي و روحاني كليد خورده است كه فصل اول آن انتخابات ۹۲، فصل دوم همراهي وهمفكري در انتخابات و فصل سوم آن اطمينان از تاييد روحاني از سوي هاشمي است.

فصل دوم سكوت هاشمي
اما هاشمي باسابقه‌ترين سياستمدار كشور است كه همواره رويكردهاي او راهگشاي بسياري از مسائل بوده است. او مي‌داند تعريف و تمجيد از دولت روحاني راه پيشرفت آن را مسدود می‌کند و اعضاي دولت به آنچه در جريان است بسنده مي‌كنند لذا در برخي اوقات مقداري نقد را چاشني انتقادات خود كرده است كه يك نمونه آن در ۲۴ تير بود كه گفت:« آقاي روحاني نمي‌تواند برخي مشكلات خود و حتي منشأ و دلايل مشكلات بجا مانده از دولت سابق را بگويد.» اگر چه برخي از اين جمله برداشت منفی و انتقادي نسبت به روحاني نداشتند اما آگاهان به‌خوبي دريافتند كه عدم تعامل لازم روحاني با جامعه از مشكلاتي است كه از چشم هاشمي دور نمانده و او سعي كرده با لحني آرام و نه سرزنشي به رئيس‌جمهور ياد آور شود از دلايل استقبال از او در سال۹۲ شعار همراهي و شفافيتش با مردم بوده كه هاشمي هم با همين رويكرد مردم را ترغيب به راي دادن به روحاني كرده است.

 

نمونه ديگر سكوت طولاني آيت‌ا... هاشمي در قبال فيش هاي حقوقي نجومي بود كه او ديگر به مانند گذشته رغبتي براي دفاع از دولت روحاني نداشت. اين سكوت در حالي بود كه هاشمي سخنراني‌ها و جلسات متعددي با فعالان سياسي، اقتصادي و فرهنگي داشته و در اين ديدارها از هر دري سخن گفته، به جز فيش‌هاي حقوقي. هاشمي به طور حتم روحاني را تنها نخواهد گذاشت اما انتظارات او از روحاني آنچنان كه انتظار می‌رفت، محقق نشده است.

فصل‌سوم: حرف‌هاي درگوشي روحاني و هاشمي
ديروز جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام بود و روحاني و هاشمي در كنار هم نشستند. سخنان آنها آرام‌تر از آن بود كه ديگر اعضاي مجمع بتوانند صداي آنها را بشنوند اما از چهره‌هايشان مشخص بود كه موضوعات مهمي در حال رد و بدل شدن است. اكنون مي‌توان آنچه كه لازم بود هاشمی و روحاني درباره آنها سخن بگويند را اينگونه دسته‌بندي كرد: ۱- شفاف‌سازي درباره فيش‌هاي نامتعارف حقوقي و آگاهي بخشي به جامعه درباره ريشه صدور چنين فيش‌هايي ۲- افشاگري درباره ماهيت فعاليت‌هاي اتاق تخريب دولت و مركز فرماندهي در اين اتاق‌ها ۳- در ميان گذاشتن نتايج حاصل از برجام و دلايل نفي کامل آن از سوي دلواپسان ۴- نگراني از دو دوره‌اي شدن رياست‌جمهوري روحاني و حذف انديشه دلواپسانه‌ از طريق خواست و اراده مردم ۵- تشريح دلايل مساعد نبودن وضعيت بازار در برخي حوزه‌ها و... هاشمي از روحاني خواهد خواست تا ضمن تشريح دلايل موارد فوق براي مردم به ريشه يابي و معرفي آناني بپردازد كه از هم‌اكنون براي انتخابات سال ۹۶ و مانع‌تراشي در پيروزي روحاني به برنامه‌ريزي مشغول هستند.

در نهايت...
آیت ا...هاشمي كه در پيروزي روحاني در سال ۹۲ نقش بزرگي داشت، كماكان از حاميان و همراهان اوست و با توجه به دستاوردهاي ۳ ساله دولت يازدهم حمايت از شخص ديگري را ريسك بزرگي مي‌داند. بنابراين به آن سمت نخواهد رفت، اما اكنون برنامه‌هاي خود را در جهت تقويت روحاني و سوق دادن او به مسيري تنظيم كرده كه بهانه به دست دلواپسان براي تخريب او نماند. روحاني و هاشمي دو دوست قديمي و دو دلسوز هستند كه اتحاد آنها محلي از پيروزي جريان دلواپس باقي نمي‌گذارد.


 اخبار  سیاسی -  آرمان

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------