آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

محسن هاشمی: فساد سیستماتیک عموماً از تاثیرات تصمیمات حاکمیتی آغاز می‌شود

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران می‌گوید: فساد اداری عمدتاً از قوانین و آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های موجود در کشور و تناقض‌های…

توصیه یک اصلاح‌طلب به قالیباف: به نفع شماست در مناظره دوم شرکت نکنید



  اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,قالیباف

توصیه یک اصلاح‌طلب به قالیباف: به نفع شماست در مناظره دوم شرکت نکنید /قالیباف باعث ریزش رای رئیسی شد /شهردار تهران برای انتقام آمده نه پیروزی

عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات می گوید: روش ورود آقای قالیباف در مناظره به آقای رئیسی هم ضربه زد و در ریزش پایگاه رأی آقای رئیسی موثر بود.

  شرایط در جریان اصولگرا یکدست و هماهنگ پیش نمی رود، گرچه به نظر می رسید قالیباف به نفع رئیسی کنار برود تا شاید سمت معاون اولی به او برسد اما نحوه ورود قالیباف به انتخابات خصوصا در اولین مناظره حکایت از آن دارد که آقای شهردار آمده که رئیسی را کنار بزند.

 

عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب اما تحلیلی یک گام به پیش دارد و می گوید قالیباف نیامده که ببرد بلکه نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد تا با توجیه عملکرد نامطلوبش در شهرداری، خود را به یک فضای جدید پرتاب کند.

 

مشروح گفتگوی نامه نیوز با این چهره سیاسی را در ادامه بخوانید؛

 

گفته می شود قالیباف با رفتاری که در مناظره نخست تلویزیونی از خود نشان داد، عرصه را برای آقای رئیسی تنگ کرد، حتی به او از عمد ضربه زد، نظر شما چیست؟

بله، آقای قالیباف به کل جامعه اصولگرایی ضربه زد. بخش اعظم جامعه اصولگرایی اخلاقی هستند و چنین روند گفتگویی را نمی پسندند. علاوه بر آن روش ورود آقای قالیباف به آقای رئیسی هم ضربه زد و در ریزش پایگاه رأی آقای رئیسی موثر بود. به عبارت دیگر همان گونه که نزد افکارعمومی آقای جهانگیری و آقای روحانی یکی دیده می شوند، آقایان رئیسی و قالیباف چنین وضعیتی ندارند بنابراین اگر حواس آقای قالیباف فقط به دفاع از خودش و توجیه عملکرد گذشته با استفاده از مقابله با دولت باشد، آن وقت فضا برای آقای رئیسی سخت تر می شود. در مجموع معتقدم خیلی به نفع آقای قالیباف بود که اصلا وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری نمی شد چون دوبار در سال های 84 و 92 بازنده بازنده انتخابات ریاست جمهوری لقب گرفت و سومین بار نیز باخت او پیش بینی می شود. به نظر همان تجربه ای که آقای محسن رضایی کرد و دیگر وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری نشد به نفع آقای قالیباف خواهد بود که همین امروز از حضور در میدان انتخابات ریاست جمهوری کنار برود و حتی در مناظره دوم شرکت نکند.

 

شما معتقدید آقای قالیباف می خواهد عملکرد گذشته اش را توجیه کند و می داند در نهایت می بازد، پس چرا آمد؟

آقای قالیباف نیامده پیروز انتخابات ریاست جمهوری شود بلکه آمده انتقام رقابت و مناظره انتخاباتی سال 92 را از آقای روحانی بگیرد و مسائل مدیریت شهری خود را مخصوصا بعد از فروریختن ساختمان پلاسکو تحت الشعاع قرار دهد و به نوعی خودش را به یک فضای جدیدی پرتاب کند. به عنوان مثال وقتی می گوید مجوز بلندمرتبه سازی را در تهران چه کسی می دهد؟ آقای قالیباف هم اصرار دارد که ناصواب و غیرصادقانه اعلام کند شورای عالی معماری و شهرسازی این کار را می کند. شورای عالی معماری و شهرسازی سال هاست که بلندمرتبه سازی را ممنوع اعلام کرده است همانطور که وزیر و معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کردند و گفتند این مصوبه در دولت گذشته بود اما آقای قالیباف بی توجه به مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی بلندمرتبه سازی را دنبال می کند.

 

به نظر شما آقای قالیباف در مناظره دوم چه طور ظاهر می شود؟

در مناظره دوم نیز آقای قالیباف همین حالت تهاجمی و حرف های غیرواقع بینانه را خواهد زد که با توجه به وقت های بسیار محدودی که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در زمان مناظره دارند پاسخگو به این حرف های او شرایط سختی را اقتضا می کند. در چنین شرایطی فقط باید مراقبت های ویژه ای صورت بگیرد که حالت های آداب گفتگو و مناظره به طور جدی در مناظره نوبت دوم و سوم آن طور که مطلوب جامعه است رعایت شود و هم حقایق وقایع گفته شود. در این حالت تشویقی که از طرف جامعه صورت می گیرد متوجه سیاست ها و گفتمان دولت مستقر می شود.

 

در کل توصیه می کنید که آقای قالیباف از ادامه حضور در صحنه انتخابات منصرف شود؟

بله، عملکرد آقای قالیباف در دستگاه های مختلف به ویژه شهرداری تهران روشن است و سبقه نظامی اش بر سبقه غیرنظامی او غلبه دارد و شرایط کشور، منطقه و بین المللی به گونه ای است که جامعه به هیچ وجه به یک چهره نظامی در انتخابات ریاست جمهوری اقبال نمی کند چون رئیس جمهور شدن یک کسی با سابقه نظامی در ایران پیام خوبی را به جهان و منطقه نمی دهد.

 

خیلی از اصلاح طلبان با شور و شوق امروز از آقای جهانگیری حمایت و استقبال کردند و معتقدند آقای جهانگیری در مناظره به نوعی از زیر سایه آقای روحانی بیرون آمد، امکان دارد با تشویق این دسته از اصلاح طلبان آقای جهانگیری تا آخر در صحنه انتخابات ریاست جمهوری باقی بماند؟

تشویق آقای جهانگیری یعنی تشویق دولت. آقای جهانگیری معاون اول آقای روحانی است. تمام پارادایم هایی که آقای جهانگیری در مناظره ها و برنامه های تبلیغاتی دنبال می کند، منطبق بر گفتمان آقای روحانی است. بنابراین در مناظره دوم و سوم هم بماند همان جهت گیری آقای روحانی را دنبال خواهد کرد. استقبال جامعه از آقای جهانگیری بیشتر از این جهت است که در مقابله با کاندیدایی که بی پروا صحبت می کند، بسیار بسیار خوب ظاهر شده است بنابراین خیلی انفکاکی را در بیان و گفتمان تبلیغاتی آقایان جهانگیری و روحانی در ایام مناظرات نمی بینم.

 

در مجموع پیش بینی شما از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری چیست؟

من در مجموع ارزیابی کلی ام این است که جامعه با توجه به شرایط حساس و تبلیغات بسیار سویی که آدم را به یاد تبلیغات سوء و جهت دار علیه آقای خاتمی در سال 80 می اندازد چون در آن سال یک فضای بسیار تندی علیه آقای خاتمی بود و جواب جامعه به این جهت گیری سوء علیه آقای خاتمی با آن رای چشمگیر انجام شد، این اتفاق در سال 96 روز 29 اردیبهشت می تواند برای آقای روحانی رخ دهد. 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------