تازه های متفرقه دینی

کدام پیامبر در قرآن نامش بیشتر تکرار شده است

نام کدام پیامبر در قرآن بیشتر از بقیه تکرار شده است ؟

نام کدام پیامبر در قرآن بیشتر از بقیه تکرار شده است ؟ نام کدام پیامبر در قرآن بیشتر ذکر شده است…

شرایط استخاره تلفنی و نظرات مراجع در خصوص استخاره تلفنی



استخاره تلفنی,گرفتن استخاره تلفنی,شرایط استخاره تلفنی

استخاره تلفنی این روزها از نمونه های استفاده از فناوری های جديد برای امور دينی مردم است

 

 استخاره تلفنی + شرایط گرفتن استخاره تلفنی

استخاره تلفنی اين روزها يکی از نمونه های استفاده از فناوری های جديد برای امور دينی مردم است. استخاره به معنای طلب خيرکردن و يکی از رسومی است که برخی مسلمانان به هنگام مردد بودن بين دو عمل مختلف انجام می دهند.

با ورود فناوری به دنيای روزمره مردم، برخی فعاليت های مذهبی نيز با ابزار ديجيتالی انجام می شود؛ مثل استخاره با پيامک يا تلفن ثابت. استخاره تلفنی اين روزها يکی از نمونه های استفاده از فناوری های جديد برای امور دينی مردم است.

 

استخاره تلفنی

عده‌ای با برقراری پیوندهایی میان دین و تکنولوژی کارکردهای مثبت و سازنده‌ای از فضای مجازی ارائه داده و برخی آن را به ابزاری برای سوء استفاده تبدیل کرده‌اند که در این رابطه مسئله استخاره با تلفنهای هوشمند شایسته تأمل است.

 

 در تماس با شماره استخاره تلفنی، تلفن گويا می گويد که شما با پايگاه حجت الاسلام «...» تماس گرفته ايد. با فشاردادن شماره مربوط به استخاره، ابتدا از مخاطب خواسته می شود که شرايط استخاره را بشنود.

 

هفت شرط در اين قسمت به مخاطب گوشزد می شود که عبارتند از:

1- استخاره صلاح شما در انجام دادن یا ندادن کاری را مشخص می کند.

2- اختیار در انجام دادن یا ندادن کار باید بر عهده فرد باشد.

3- برای هر کاری فقط یک با ر می توان استخاره گرفت.

4- استخاره نباید سبب دوری از عقل و دانش شود.

5- نیت نباید خلاف شرع باشد.

6- قبل از استخاره تحقیق و مشورت صورت گیرد.

7- باید توجه  کرد که استخاره فقط صلاح فرد را مشخص می کند نه دلخواه او را.

 

پس از شنيدن شرايط استخاره، دعا استخاره پخش می شود که با نوايی مذهبی، ترجمه فارسی دعا استخاره به مخاطب عرضه می شود. در اين دعا گفته می شود که خدايا اگر اين کار برا من خير است، آن را برا من مقدر کن. پس از استخاره شماره پيگيری به فرد داده می شود و اعلام می شود نتيجه استخاره تا دو ساعت ديگر رو شبکه قرار می گيرد که با تلفن می توان نتيجه استخاره و آيه مورد استناد آن را شنيد.


 اما مساله اين است که برخی از کارشناسان دين گفته اند استخاره های که به صورت پيامکی و نوار ضبط شده است، بدون اعتبار هستند.

 

نظر مراجع در مورد استخاره تلفنی:

شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان از محدث کاشانی و او نیز از مدخل منظوم محقق طوسی ساعاتی را برای استخاره نقل کرده که این امر نشان دهنده ضرورت در نظرگرفتن زمان مناسبی برای انجام استخاره است، اما این روزها با استفاده از سیستمهای الکترونیکی و اینترنتی در هر ساعت از شبانه روز می توانید استخاره بگیرد.

 

دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی آیت الله نوری همدانی در رابطه با انجام استخاره های تلفنی، اینترنتی و به طور کلی سیستمهای هوشمند گفت: اگر استخاره کننده برای انجام این استخاره از قرآن یا تسبیح استفاده می کند، استخاره موثق است.

 

هم استخاره و هم فردی که استخاره را انجام می دهد باید از شرایط لازم برخوردار باشند. وی افزود: انجام استخاره ها و ارائه پاسخهای تصادفی که از قبل نوشته یا ضبط شده معتبر نیست. استخاره کننده باید برای فردی که درخواست کرده با استفاده از تسبیح یا قرآن استخاره را انجام دهد نه اینکه نتایج آن از قبل موجود باشد.

 

نماینده دفتر پاسخگویی به سؤالات آیت الله مکارم شیرازی: هم استخاره و هم فردی که استخاره را انجام می دهد باید از شرایط لازم برخوردار باشند.

 

دفتر پاسخگویی به سؤالات شرعی آیت الله وحید خراسانی: استخاره کننده در انجام استخاره بی اثر نیست، حال فرد استخاره کننده، با وضو بودن، رو به قبله بودن و خلوص وی در انجام استخاره مهم است. برخی ها هم با تفضل خداوند از آیات مطالبی را درمی یابند که سایرین نمی توانند. نمی توان گفت انجام این استخاره ها که از فرد استخاده کننده هیچ اطلاعاتی در دست نیست معتبر باشد.

 

معایب استخاره تلفنی:

استخاره تلفنی,گرفتن استخاره تلفنی,استخاره تلفنی معتبر

استخاره تلفنی با مشکلات قانونی همراه هست

 

اما از سوی ديگر، گرفتن استخاره تلفنی با مشکلات قانونی هم همراه است. مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های ديجيتال هم اعلام کرده تاکنون هيچ مجوزی برای تبليغات استخاره تلفنی صادر نشده و اينگونه موارد از ديد ما مشکل شرعی و عرفی دارد.

 

مخاطبان پيام های تبليغاتی می توانند صحت متن های ارسالی را از طريق واحدهای مرکز توسعه فناوری اطلاعات پيگيری کنند و بنابراين مجوز رسانه های آنلاين که يک شکل آن تلفن گويا است، بنا به ضوابطی ارايه می شود که تلفن های استخاره از اين قاعده مستثنا هستند.

 

نتيجه اين حرف مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اين است که استخاره های تلفنی غيرقانونی هستند. بنابراين به خودی خود، استخاره های پيامکی هم غيرقانونی تلقی می شوند.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

منابع:

feydus.ir

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------