نگاهی به رواج آرایش در میان مردان ایرانی...
- مجموعه: آرایش صورت
آرایش کردن مردان
در دنیای امروزی توجه به ظاهر یکی از مهمترین دغدغه های جوانان است. در این بین یکی از انحرافات آرایسی که در طول سال های گذشته در بین جوانان ترویج پیدا کرده ، آرایش زنانه پسران است. که در این مقاله درباره آن صحبت می کنیم.
هر چند در دوران نوجوانی و اوایل جوانی، خیلی از پسران به علت سنشان به وضعیت ظاهر و چهره خود بیشتر دقت می کنند، ولی شرایطی که امروز در آن هستیم بالاتر از دقت به زیبایی خواهی در دوران نوجوانی و جوانی است. اینک به صورت نگران کننده و حیرت انگیزی، آرایش های زنانه در بعضی از پسران ترویج پیدا کرده است. این اشخاص با رفتن به آرایشگاه های مردانه که این روزها همه خدمات آرایشگاه های زنانه را انجام می دهند کارهایی از قبیل اصلاح ابرو، رنگ و مش مو و... می کنند و با این کار خود را به دخترانی شبه مرد تبدیل می کنند.
علل به وجود آمدن پدیده مردان آرایش کرده
- اختلال در هویت یابی جنسی فرد
اختلال هویت جنسی هنگامی اتفاق می افتد که ذهنیت فرد از جنسیت خویش با اندام جنسی زمان تولد خود فرق داشته باشد (به طور مثال فرد با اندام جنسی مردانه متولد شده ولی خود را زن تصور میکند و رفتار زنانه میکند). به نوعی دیگر، در اختلال هویت جنسی افراد به طور کلامی و رفتاری دوست داشته باشند یا اصرار به متعلق بودن به جنس مخالف دارند.
انگیزه های این گروه از مردان فرق دارد. بعضی به علت نداشتن رضایت از جنسیت و ظاهر خود، به انجام رفتارهای زنانه گرایش پید می کنند و با این کار حس ارزشمندی به آن ها دست می دهد. گروه دیگری از مردان که اقدام به آرایش می کنند، مردانی هستند که با جنسیت خود به عنوان یک مرد مشکلی ندارند و به هیچ عنوان به دنبال تغییر جنسیت خود نیستند، ولی برای جلب توجه مردم و به ویژه زنان دست به این کار می زنند.
این دسته از افراد احتمالا در فرآیند رشد خود در درون خانواده، نیازهای روانشناختی شان تامین نشده و حال برای این که روح و جسم خود را راضی کنند، به انجام رفتارهای زنانه مانند آرایش کردن گرایش پیدا می کنند.
دسته ی دیگری از این افراد هم، پسرانی هستند که والدین شان دوست داشتند یکی از فرزندان شان دختر باشد، ولی چون صاحب فرزند دختر نشده اند، پسر یا یکی از پسران خود را قربانی نیاز درونی خود کرده و لباس های زنانه به او می پوشانند، وی را به مهمانی های زنانه می برند و با قرار دادن او در چنین جاهایی غیر مستقیم از او می خواهند کارها و رفتارهای زنانه از خود نشان دهد.
با گذشت زمان کم کم هویت جنسی این فرد عوض شده و در بزرگسالی درست مانند زنان رفتار کرده و کارهای آن ها را تقلید می کند.
- حس حقیر بودن و خودکم بینی
حس حقیر بودن و خودکم بینی به این معنی است که شخص به توانایی ها و قابلیت های خود اعتماد ندارد، دقت او تنها به ظاهر خود است و در حقیقت خود را زشت می پندارد. در این صورت مردان جوان برای جبران احساس حقارت خود دست به پوشش های عجیب و آرایش های زنانه میزنند.
- احساس برتر بودن
با وجود اهمیت ارزش های مردانگی و جوانمردی در جامعه برای مردان، ولی جراحی های زیبایی به دنبال آرایش های زنانه به دسته ای از مردان حس قدرت، برتری و اعتماد به نفس بیشتری می دهد.
- تبلیغات و رسانه ها
رسانه ها با تبلیغات و رواج انواع لوازم آرایشی ویژه مردان، جراحی های زیبایی و زیبایی پس از جراحی از دلایل موثر و تشویق کننده به انجام جراحی های زیبایی در میان جوانان است.
آرایش برای مردان تا چه اندازه خوب است
دوستان بابک، وی را جز پسران تمیز و آراسته میدانند، از آنهایی که اهل کرم و عطر هستند و موهایشان همیشه مرتب است و صورتهایشان اصلاحشده. بابک اهل آرایش هست ولی به قول خودش آرایش مردانه. به عبارتی زیر ابرو برداشتن، نزد او جایی ندارد و به نظرش برای چند دختر نباید شخصیت و اصالت مردانگی را زیر سؤال برد. به اعتقاد او در یک جمله خلاصه میشود: مرد هست و ابرویش و همین طور به قول قدیمیها سبیل و ریش و از این حرفها. اگر به جز این کارها را بکند که با زن تفاوتی نمی کند.
اطراف بابک دوستان پسری هستند که اهل آرایشند، البته او به گفته خودش با آنها رفیق است و اهل رفت و آمد، ولی این باعث نمیشود که از این کار خوشش بیاید: بسیاری از دوستانم هستند که زیر ابرو بر میدارند، خیلی کارهای زنانه میکنند، به طور مثال کرمهای مخصوص میزنند. لاک و رژلب و اینها را نیز میزنند. برخی ها هم که از این چیزهایی هست که میزنند به لب، براق میشود، از آنها هم میزنند. یا موهای آنچنانی! موهایشان مثلا یک متر بالاتر از سرشان است، مثل اینکه با ادیسون دست دادهاند یا مثلا هر روز برق میگیردشان سپس از خانه بیرون میآیند.
چنانچه به بابک پیشنهاد کنند که به عنوان فروشنده در یک مغازه لوازم آرایشی کار کند، هیچ مخالفتی با این مسئله ندارد و به آسانی آن را قبول میکند: چرا قبول نکنم. لوازم آرایش برای خانمها بسیار هم خوب هست. اصلا میگویم خانمها اگر آرایش نکنند که اصلا نمیشود. زن هست و آرایشش.
چند سال پیش بود که یکی از مجریان معروف مرد تلویزیون ایران، در یکی از برنامههایش به ناگاه با ابروهایی تمیز شده ظاهر شد. پس از آن هم میشد در گوشه و کنار، عکس هنرپیشگان مرد سینما یا تلویزیون را دید که پوست تیرهرنگ و ابروهای به خط شدهشان روی جلد مجلات خودنمایی میکرد.
چنانچه آرایش کردن و ساعتها در جلوی آیینه به خود رسیدن، کاری بود که بیشتر زنانه محسوب می شد، این روزها پسرانی را نیز میتوان دید که برای بیرون رفتن از خانه از ساعتها قبل به خودشان می رسند.
کم کم نمیتوان آرایش را فقط مخصوص زنان دانست و مردان را نیز باید به این جمع افزود. شرکتهای تولیدکننده لوازم آرایشی از مدتها پیش محصولات آرایشی مخصوص مردان را نیز وارد بازار کردهاند. در هر حال خانمها باید از این به فراموش نکنند که در موقع خرید کرمهای ضدچروک، ژلهای دور چشم یا تونیکهای ترمیمکننده پوست، حتما از فروشنده بپرسند که آیا این محصول از نوع زنانه آن است یا مردانه.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته