افزایش قیمت نفت پس از تصمیم ترامپ برای محاصره نفتکش‌ها در ونزوئلا



قیمت نفت،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی
قرارداد‌های آتی نفت خام آمریکا امروز چهارشنبه بیش از یک درصد افزایش یافت، پس از آنکه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ تصمیم به اعمال محاصره‌ای «کامل و جامع» علیه تمامی نفتکش‌های تحت تحریم که وارد ونزوئلا می‌شوند یا از آن خارج می‌گردند، گرفت.

به گزارش انتخاب به نقل از رویترز، قرارداد‌های آتی نفت خام آمریکا ۱.۳ درصد، معادل ۷۲ سنت، افزایش یافت و تا ساعت ۰۰:۲۲ به وقت گرینویچ به ۵۵.۹۹ دلار رسید.

 

قیمت‌های نفت معاملات روز گذشته را نزدیک به پایین‌ترین سطح خود در پنج سال اخیر به پایان رساندند؛ امری که با پیشرفت حاصل‌شده در مذاکرات صلح روسیه و اوکراین همراه بود. انتظار می‌رود دستیابی به توافق به کاهش تحریم‌های غرب علیه مسکو منجر شود و در شرایط ضعف تقاضای جهانی، افزایش عرضه را ممکن سازد.

 

ترامپ شامگاه سه‌شنبه دستور داد محاصره‌ای علیه تمامی نفتکش‌های نفتی تحت تحریم که وارد ونزوئلا می‌شوند یا از آن خارج می‌گردند، اعمال شود. او در پستی در پلتفرم «تروث سوشال» اعلام کرد که همچنین تصمیم گرفته است نظام ونزوئلا را به‌عنوان «سازمان تروریستی خارجی» طبقه‌بندی کند.

 

این اظهارات ترامپ یک هفته پس از آن مطرح شد که ایالات متحده یک نفتکش تحت تحریم را در سواحل ونزوئلا توقیف کرد؛ اقدامی که فشار‌ها بر دولت رئیس‌جمهور ونزوئلا، نیکولاس مادورو، را افزایش داد. ترامپ مادورو را مسئول ورود مواد مخدر به ایالات متحده دانسته است.

 

***

 

رویترز: پس از توقیف یک نفتکش توسط آمریکا، مشتریان نفت از ونزوئلا تخفیف‌های بیشتری می‌خواهند

با افزایش فشار واشنگتن بر دولت نیکلاس مادورو، گارد ساحلی آمریکا هفته گذشته نفتکش اسکیپر را در نزدیکی سواحل ونزوئلا رهگیری کرد؛ این نخستین‌بار است که آمریکا یک نفتکش یا محموله نفتی متعلق به ونزوئلا را توقیف می‌کند. ایالات متحده همچنین تحریم‌هایی را علیه شش کشتی و شرکت‌های مرتبط با آنها اعمال کرد.

 

در زمانی که آمریکا برای توقیف این کشتی اقدام کرد — کشتی‌ای که نفت تحت تحریم از ونزوئلا و ایران حمل می‌کرد — شرکت دولتی نفت ونزوئلا از پیش نیز به دلیل سرازیر شدن نفت تحریم‌شده به بازار اصلی‌اش، یعنی چین، برای فروش نفت خود نزدیک به قیمت‌های قراردادی با مشکل مواجه بود.

 

افزایش تخفیف‌های قیمتی به چین

به گفته دو معامله‌گر و یک منبع شرکتی، تخفیف قیمت نفت خام سنگین شاخص ونزوئلا، مِرِی (Merey)، برای محموله‌های عازم چین، از حدود ۱۴ تا ۱۵ دلار در هر بشکه در هفته گذشته، به حداکثر ۲۱ دلار در هر بشکه پایین‌تر از قیمت مرجع برنت افزایش یافته است. این افراد به دلیل حساسیت تجاری، نخواستند نامشان فاش شود.

 

بخش عمده افزایش تخفیف‌ها بازتاب‌دهنده رشد هزینه «بند جنگ» است که مالکان کشتی‌ها برای محافظت در برابر رهگیری، تأخیر یا تغییر مسیر محموله‌ها در نتیجه حضور نظامی جاری آمریکا در دریای کارائیب درخواست می‌کنند.

 

از زمانی که ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ برای نخستین بار هدف تحریم‌ها قرار گرفت، شرکت دولتی نفت ونزوئلا حتی با تخفیف‌های بیشتری نیز روبه‌رو شده بود؛ اما پایین بودن قیمت‌ها در این مقطع، هم‌زمان با رقابت شدید در بازار رخ داده که به‌سرعت تقاضا برای نفت‌های سنگین این کشور را کاهش می‌دهد.

 

بسیاری از مشتریان از ونزوئلا خواسته‌اند شرایط معاملات را تسهیل کند؛ به‌ویژه الزام شرکت مبنی بر پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی با ارز دیجیتال برای صدور مجوز خروج. برخی دیگر از مشتریان نیز خواستار بازپرداخت هزینه دموراژ — هزینه‌ای که بابت تأخیر در حمل‌ونقل دریافت می‌شود — هستند.

 

به گفته یک منبع شرکتی، اگر شرایط معاملاتی در بحبوحه افزایش ریسک‌ها برای مشتریان و شرکت‌های کشتیرانی تغییر نکند، PDVSA ممکن است با موجی از درخواست‌ها برای بازگرداندن محموله‌ها مواجه شود.

 

PDVSA به درخواست اظهارنظر پاسخ نداد. دلسی رودریگز، وزیر نفت ونزوئلا، هفته گذشته در یک تماس ویدئویی با کارکنان گفت که عملیات این شرکت تحت تأثیر اقدامات آمریکا مختل نخواهد شد؛ وزارت نفت و PDVSA نیز این موضوع را تأیید کردند.

 

واشنگتن تلاش دارد شریان اقتصادی دولت مادورو را که برای تأمین یارانه‌ها و برنامه‌های دولتی به درآمد‌های نفتی متکی است، قطع کند.

 

امسال چین مقصد بین ۵۵ تا ۹۰ درصد از صادرات ماهانه نفت ونزوئلا بوده است، در حالی که این سهم در سال گذشته بین ۴۰ تا ۶۰ درصد بود. طبق داده‌های رصد کشتی‌ها، ونزوئلا در ماه نوامبر روزانه ۹۵۲ هزار بشکه نفت صادر کرد که از این میزان، ۷۷۸ هزار بشکه در روز به چین ارسال شد.

 

افزایش عرضه، همراه با پیشنهاد‌های نفت تخفیف‌دار روسیه و ایران، باعث شده پالایشگاه‌های مستقل چینی حتی در شرایط فشار آمریکا، نگرانی فوری بابت تأمین نفت خام ونزوئلا نداشته باشند.

 

با این حال، تحلیلگران هشدار داده‌اند که عرضه نفت ونزوئلا به چین ممکن است در ماه فوریه کاهش یابد، اگر نفتکش‌هایی که هم‌اکنون بارگیری شده و در آب‌های ونزوئلا منتظر هستند، نتوانند حرکت کنند.

 

به گفته منابع، تا این هفته بیش از ۱۱ میلیون بشکه نفت ونزوئلا روی کشتی‌ها گیر کرده و معامله‌گران در حال مذاکره برای دریافت تخفیف‌های بیشتر هستند.

 

شریک اصلی سرمایه‌گذاری مشترک PDVSA، شرکت آمریکایی شورون، همچنان تنها شرکتی است که بدون تأخیر از ونزوئلا نفت صادر می‌کند. در مقابل، شرکت‌های کشتیرانی که با کشتی‌های تحریم‌شده کار می‌کنند، برای اجتناب از رهگیری، با «حالت تاریک» یا خاموش کردن فرستنده‌های موقعیت‌یاب خود حرکت می‌کنند.

 

در کنار این مشکلات، یک حمله سایبری در این هفته سامانه‌های اداری شرکت دولتی نفت ونزوئلا را از کار انداخت و باعث تعلیق موقت تحویل نفت در پایانه‌های این شرکت شد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------