گزارش سی ان ان از برگ برنده جدید ایران/ چشم به قلب پنهان اینترنت جهان در تنگه هرمز دوخته‌اند



اخبار،اخبار جدید،اخبار روز
بنابر اعلام یک رسانه آمریکایی، مقام‌های ایرانی و رسانه‌های این کشور اعلام کرده‌اند که شرکت‌های بزرگ فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، متا و آمازون باید برای عبور این کابل‌ها از منطقه، هزینه پرداخت کنند و از قوانین ایران تبعیت داشته باشند.

سی‌ان‌ان در گزارشی نوشته است: همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال ازسرگیری جنگ پس از بازگشت دونالد ترامپ از چین، ایران بیش‌ازپیش در حال ارسال این پیام است که فراتر از توان نظامی، ابزارهای قدرتمند دیگری نیز در اختیار دارد؛ کابل‌های اینترنتی زیردریایی که بخش بزرگی از ارتباطات اینترنتی و مالی میان اروپا، آسیا و کشورهای خلیج فارس را منتقل می‌کنند.

 

این رسانه می‌نویسد ایران قصد دارد چنان هزینه سنگینی به اقتصاد جهانی تحمیل کند که دیگر هیچ‌کس جرأت حمله دوباره به ایران را نداشته باشد. 

 

 

در این گزارش آمده: مقام‌های ایرانی و رسانه‌های این کشور اعلام کرده‌اند که شرکت‌های بزرگ فناوری مانند گوگل، مایکروسافت، متا و آمازون باید برای عبور این کابل‌ها از منطقه، هزینه پرداخت کنند و از قوانین ایران تبعیت داشته باشند. 

 

برخی رسانه‌های ایرانی هشدار داده‌اند در صورت همکاری نکردن شرکت‌ها، ممکن است عبور داده‌ها و ارتباطات این کابل‌ها با اختلال روبه‌رو شود. شبکه سی‌ان‌ان برای دریافت توضیح با شرکت‌هایی که در گزارش ایران از آن‌ها نام برده شده تماس گرفته است. 

 

چندین کابل مهم زیردریایی بین‌قاره‌ای از تنگه هرمز عبور می‌کنند. آلن مولدین، مدیر پژوهش شرکت تحقیقاتی مخابراتی TeleGeography، می‌گوید از بین کابل‌های عبوری از تنگه هرمز دو کابل اصلی، یعنی «فالکون» و «گلف بریج اینترنشنال»، از آب‌های سرزمینی ایران عبور می‌کنند. 

ابعاد اختلال در کابل‌های عبوری از تنگه هرمز

 

مصطفی احمد، پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات هبتور مستقر در امارات متحده عربی که مقاله‌ای درباره پیامدهای حمله گسترده به زیرساخت‌های ارتباطات زیردریایی در خلیج فارس منتشر کرده، می‌گوید همسایگان ایران در آن‌سوی خلیج فارس ممکن است با اختلالات شدید در اتصال اینترنت مواجه شوند؛ اختلالاتی که می‌تواند صادرات حیاتی نفت و گاز و همچنین نظام بانکی را تحت تأثیر قرار دهد. فراتر از منطقه نیز، هند ممکن است شاهد آسیب به بخش بزرگی از ترافیک اینترنت خود باشد؛ موضوعی که می‌تواند صنعت عظیم برون‌سپاری این کشور را با زیان‌هایی چند میلیارد دلاری روبه‌رو کند. 

 

مصطفی احمد می‌گوید تنگه هرمز یک گذرگاه حیاتی دیجیتال میان مراکز داده آسیایی، از جمله سنگاپور، و برخی ایستگاه‌های فرود کابل در اروپا به‌شمار می‌رود. به گفته او، هرگونه اختلال در این مسیر می‌تواند معاملات مالی و تراکنش‌های فرامرزی میان اروپا و آسیا را نیز کند کند، در حالی که بخش‌هایی از شرق آفریقا ممکن است با قطعی اینترنت مواجه شوند. 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------