زندگینامه الساندرو ولتا



 

الساندرو ولتا مخترع باتری و فيزيكدان بزرگ ايتاليايی است

 

الساندرو ولتا مخترع باتری و فيزيكدان بزرگ ايتاليايی و اولين كسی كه مولد جريان الكتريسيته را اختراع كرد در خانواده فقيری در 18 فوریه سال 1745 در شهر کوموایتالیا به دنیا آمد.

 

تحت نظر دایی های خود با اعتقادات یسوعی تربیت شد. ولتا تحصیلاتش را در مدرسهٔ مذهبی بنتسی ادامه داد و در آنجا بود که با کتاب لوکریتوس آشنا شد و به شدت تحت تأثیر قرار گرفت.

 

خانواده الساندرو ولتا می خواستند که فرزندشان در رشته حقوق درس بخواند و به وکالت بپردازد. اما الساندرو به علم و به خصوص فیزیک علاقه داشت. ولتا زمانی در ۱۸ سالگی آزمایشگاهی خانگی درست کرد و در آنجا به تحقیق و انجام آزمایش های مختلف در خصوص انرژی پرداخت. او تا ۲۹ سالگی وسایل بسیاری نظیر الکتروفور، آب سنج، الکتروسکوپ و ... را اختراع کرد. در سال ۱۷۷۹ به عنوان استاد وارد دانشگاه پاوی شد و به مدت ۴۰ سال کرسی استادی این دانشگاه را در اختیار داشت.

 

پس از فراغت از تحصيل رسمی با شغل معلمی در يكی از مدارس كمو به تدريس پرداخت وليكن لحظه اي از تحقيق دست برنداشت تا آنكه به سال 1769 به همه اطلاعاتی كه تا آن زمان درباره الكتريسيته وجود داشت دست يافت و اولين اثر علمی خود را در اين زمينه منتشر كرد. او پس از چهار سال كه در كمو تدريس كرد به استادی فيزيک دانشگاه پاويا منصوب شد. (1779) و به سال 1819 پس از بازنشسته شدن به زادگاه خود بازگشت و سرانجام در سال ۱۸۲۷ در هشتاد و دو سالگی درگذشت.

 

اختراعات و اکتشافات

1- اختراع الكتروفور - دستگاهی برای توليد الكتريسيته ساكن

2- مطالعه خازن ها و كشف قوانين آن ها

3- تكميل الكتروسكوپ

4- اختراع پيل - مهمترين كار ولتا اختراع اولين مولد شيميايی جريان الكتريكی موسوم به پيل است.

 

او با الهام از آزمايشهايی كه گالوانی بر روی الكتريسيته ساكن كرده بود موفق به اختراع اين پيل شد. گالوانی تصور می كرد كه عضلات حيوانات مولد الكتريسيته هستند در صورتی كه ولتا با استفاده از دو فلز متفاوت مس و روی و محلول اسيد سولفوريک جريان الكتريكی را توليد كرد. اولين پيلی كه ساخت قرص هايی از مس و روی بود كه بين آن ها قرص هايی از نمد آغشته به اسيد سولفوريک موجود بود. ولتا اين پيل را سلول الكتريكی ناميد.

 

مهم‌ترین دستاورد علمی الساندرو ولتا مربوط به باتری های الکتروشیمیایی است که به وی نسبت داده می شود. باتری الکتروشیمیایی که ولتا ساخت از دو الکترود تشکیل می شد که یکی از روی و دیگری از مس ساخته شده بود و این نوع باتری ها تا به امروز کاربردهای فراوانی داشته و دارند. باتری منبعی از انرژی پتانسیل الکتریکی است که در درون آن با انجام واکنش های شیمیایی، انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود، این انرژی در قطب های باتری قابل دریافت است. انرژی قابل دریافت در قطب های باتری به ازای واحد بار الکتریکی را نیروی محرکه الکتریکی باتری می گویند و آن را با یکای ولت اندازه گیری می کنند. قطب مثبت باتری را آند و قطب منفی آن را کاتد می نامند.

 

الساندرو جوزپه اولين كسی بود كه مولد جريان الكتريسيته را اختراع كرد

 

ولتا اختراع لوازم الکتریکی معمولی: یک کندانسور، برق، الکترومتر، الکتروسکوپ. در سال 1792، با کار بر روی «برق حیوانات»، دانشمند تکرار کرد و آزمایشات گالوانی را به طور کامل پذیرفت. اما به زودی اعلامیه چشم تیز خود را که را مورد توجه فیزیولوژیست گالوانی جذب نمی کند: پاهای قورباغه می لرزد تنها مشاهده زمانی که آن را سیم از دو فلز مختلف رسیده است. فیزیکدان بر این فرض است که عضلات در ایجاد برق شرکت نمی کنند و کاهش آنها یک اثر ثانویه ناشی از تحریک عصب است. فلزات، نتیجه ولتا، نه تنها هدایت های عالی، بلکه همچنین موتورهای الکتریکی هستند.

 

این اولین توصیفی از مدار بسته جریان الکتریکی است. اگر زنجیره ای شکسته و محل درج فاصله به عنوان یک پل عصبی قورباغه زنده، پس از آن "مدیریت این اعصاب عضلات، شروع به کوچک به عنوان هادی مدار بسته بوده و یک جریان الکتریکی وجود دارد."

 

اولین سری از آزمایش های منحصر به فرد در اندازه گیری تماس اختلاف پتانسیل (IF) برای تکمیل شناخته شده "سری ولت"، که در آن عناصر در رشته های زیر مرتب: روی، فویل قلع، سرب، قلع، آهن، برنز، مس، پلاتین، طلا، نقره، جیوه، گرافیت (ولتا به اشتباه به فلزات مربوط می شود).

 

ولتا هادی را به دو کلاس تقسیم کرد. برای اولین بار، او فلزات را اختصاص داد، به دوم - هادی مایع. اگر ما یک مدار بسته از فلزات متفاوتی تشکیل می دهیم، در اینجا هیچ جریان وجود ندارد - این نتیجه قانون ولتا برای ولتاژ تماس است. اگر "هادی از کلاس دوم در وسط و در تماس با دو هادی را به کلاس اول از دو فلز مختلف، در نتیجه یک جریان الکتریکی از یک جهت داده شده است."

 

این کاملا طبیعی است که ولتا با ایجاد اولین ژنراتور الکتریکی، به اصطلاح ولتایی اعتبار است، که تا به حال تاثیر بسیار زیادی نه تنها در توسعه علم برق، بلکه در کل تاریخ تمدن بشری (ولتا خود او "ارگان های برقی" نامیده می شود). Volta Pole اعلام کرد که شروع یک دوران جدید - عصر برق است.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های علمی(زندگینامه دانشمندان، گیاهان،حیوانات، گزارش علمی، آیا می دانید؟،رشته های تحصیلی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------