افزایش ۴ برابری فوتیهای کرونایی درتبریر | نباید دچار خوش خیالی پایان پیک پنجم شویم
- مجموعه: اخبار پزشکی
- تاریخ انتشار : یکشنبه, 14 شهریور 1400 10:14

به گزارش مهر، فرخ جلالی اظهار داشت: طی هفتههای اخیر، آمار متوفیان کرونایی در تبریز چهار برابر افزایش یافته است.
به گفته وی، آمار متوفیان کرونایی در وادی رحمت تبریز از ۷ نفر در دو هفته گذشته به ۳۰ نفر در روز رسیده است.
جلالی یادآور شد: با احتساب متوفیان عادی و کرونایی، آمار فوتیهای مدفون در وادی رحمت به ۶۵ نفر در روز رسیده است.
وی با اشاره به تجربه کلانشهر مشهد در کمبود خودرو برای انتقال اجساد، گفت: اقدامات لازم برای جلوگیری از کمبود آمبولانس انجام شده اما تأمین نیازهای کلانشهر تبریز زمانبر خواهد بود.
مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز از خرید ۴ دستگاه آمبولانس جدید و نیز تعمیر و بازسازی ۷ دستگاه آمبولانس قدیمی برای به کارگیری مجدد خبر داد و تصریح کرد: با این حال خدمات رسانی به شهرهای حومه تبریز به دلیل حجم بالای متوفیان، دشوار شده است.
جلالی با تاکید بر اینکه پرسنل وادی رحمت در دو شیفت مشغول خدمات رسانی به شهروندان هستند یادآور شد: حجم بالای متوفیان، پرسنل آرامستان های شهرداری تبریز را خسته کرده و در این شرایط مجالی برای استراحت ندارند.
وی ضمن انتقاد شدید از شهروندان برای عدم رعایت مسائل بهداشتی در محوطه وادی رحمت گفت: حضور گروههای ۱۰۰ و ۲۰۰ نفره در مراسمات تشییع و تدفین، عدم استفاده از ماسک و به همراه آوردن کودکان در این اجتماعات به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
نباید دچار خوش خیالی پایان پیک پنجم شویم/ بازنگری در واکسیناسیون
یک اپیدمیولوژیست گفت: نباید دچار خوش خیالی پایان پیک پنجم شویم، زیرا همچنان شاهد شیوع کرونا و افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر هستیم.
حمید سوری، با بیان اینکه در سراسر کشور با پیک پنجم مواجه هستیم، افزود: بارقههایی از امید دیده میشود ولی هنوز زود است که اعلام کنیم که از پیک پنجم عبور کردهایم.
وی ادامه داد: همه چیز بستگی به ما دارد که شامل مردم، مسئولین، سیاستگذاران، تصمیم گیران و…، میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با انتقاد به روند کند سیر نزولی پیک پنجم، گفت: انتظار میرفت که زودتر به روند کاهشی برسیم.
سوری افزود: ما یک تفاوتی را در استانهای کشور میبینیم و یک مقدار جابجایی طغیانهای ناشی از اپیدمی را داریم و به نظر میآید این اپیدمی در حال حرکت است. به طوری که از جنوب شروع شد و در حال حاضر به سمت غرب کشور میرود. لذا، باید هوشیاری خودمان را در مناطقی که اپیدمی مهار شده است، حفظ کنیم و در جاهایی که اوضاع رو به وخامت است، سعی کنیم التهاب جامعه را به حداقل برسانیم.
وی گفت: متأسفانه به رغم اینکه چند هفته از واکسیناسیون انبوه در کشور میگذرد، باز فراوانی مرگ و میر و بستری را داریم که دلایل متعددی دارد. از جمله اینکه باید بازنگری در برنامه واکسیناسیون را انجام دهیم تا بار طغیان اپیدمی را به حداقل برسانیم.