13 نکته ضروری پورتفولیو معماری به توصیه کانون معماران



پورتفولیو معماری,پورتفولیو معماری حرفه‌ای

پورتفولیو معماری کانون معماران

 

پورتفولیو معماری به عنوان یکی از مهم‌ترین مدارک مسیر مهاجرت تحصیلی و اپلای معماری نیازمند رعایت نکته هایی است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

 

پورتفولیو معماری یک مدرک ضروری در مسیر اپلای تحصیلی یا شغلی و بطور مشخص مهاجرت است. مدرکی که شامل مجموعه‌ای از بهترین کار‌های معماری شما از دوران دانشجویی، فعالیت حرفه‌ای یا ترکیبی از هر دوی آنهاست. پورتفولیو ضمن اینکه توانایی شما در پروژه‌هایی که انجام داده‌اید را به نمایش می‌گذارد، معرفی دقیق شما به مخاطب هدف‌تان را نیز، بر عهده دارد. اگر ساده‌تر بگوییم، بدون داشتن یک پورتفولیو معماری حرفه‌ای، دست‌یابی به یک موقعیت شغلی یا تحصیلی خوب را فراموش کنید! در این مطلب 21 توصیه کانون معماران برای ساخت پورتفولیو معماری حرفه‌ای آمده است که حاصل تجربه چندین ساله آنها در تدوین پورتفولیو و مشاوره به معماران است.

 

1. کمتر بیشتر است؛ پورتفولیو معماری مینیمال داشته باشید

پورتفولیو خود را موجز اما اثر گذار کنید. از گنجاندن تمام پروژه‌های خود بپرهیزید. داوران شما صرفاً با پورتفولیو های متعددی روبرو هستند و زمان محدودی برای اختصاص دادن به پروژه‌های موجود آنها دارند؛ پس اگر به دنبال نتیجه‌ی بهتر هستید، چند پروژه شاخص و مرتبط خود را کنار هم دیگر بچینید و به نمایش بگذارید. فراموش نکنید که ترتیب چیدمان خود را از بهترین و مرتبط‌ترین آغاز کنید.

 

• درباره محتویات پورتفولیو خود به خوبی فکر کنید

• سازماندهی شده، واضح، مختصر طراحی کنید

• فقط قوی‌ترین پروژه‌های خود را انتخاب کنید

• منحصر به فردترین و خلاقانه‌ترین کار خود را به نمایش بگذارید

• اگر کارتان متنوع است، یک پروژه نماینده از هر دسته اضافه کنید

• از نمایش پروژه‌های شخصی تا زمانی که مرتبط هستند نترسید

 

2. مخاطب خود را درک کنید

اول از همه باید بدانید که مخاطب این پورتفولیو شما نیستید و برای همیشه جمله "من دوست دارم اینطور باشد" را کنار بگذارید. چه کسی قرار است پورتفولیو شما را ببیند؟ آیا به دنبال استخدام در یک شرکت معماری بزرگ هستید که مدیر منابع انسانی شرکت رزومه شما و هزاران نفر دیگر را بررسی خواهد کرد؟ یا داور‌هایتان اساتید دانشگاهی هستند که علاقه‌مند به اپلای تحصیلی در آن هستید؟ یا شاید هم به دنبال جذب پروژه‌هایی جدید از کارفرمای آتی خود هستید؟ هر کدام از این موارد، شرایط و ایده‌آل خاص خود را دارد. پس برای طراحی چنین مدرک مهمی، ابتدا باید مخاطب هدف خود را بیابید، سپس او را درک کرده و مبنای تمام تصمیم‌هایتان در این زمینه قرار دهید. از تدوین رزومه و کاور لِتر گرفته تا پروژه‌هایی که انتخاب می‌کنید، باید و باید بر اساس آنچه که طی بررسی های خود از پوزیشن اعلام شده توسط مخاطب هدف خود پیدا کرده‌اید، تنظیم شود.

 

3. روی محتوا تمرکز کنید

پورتفولیو یک مدرک بصری است و بدون شک بخش قابل‌توجهی از آن را اسکچ‌های چشم‌نواز و رندر‌های هایپر رئال شامل خواهد شد. اما زیاده‌روی در توجه به این موضوع نباید حواس‌تان را از محتوای نوشتاری آن دور کنید. باید به درستی آنچه در پشت طرح و رندر های خود وجود دارد را بیان کنید و به کار‌هایتان معنا بخشید؛ این چیزی است که شما را از دیگران جدا می‌کند و ارتباطی بین شما و مخاطب هدف‌تان ایجاد می‌کند.

 

4. ایجاد سازگاری و یکپارچگی هویت بصری

داشتن عناصر عالیِ مجزا برای یک پورتفولیو معماری موفق کافی نیست؛ باید  و باید هماهنگی و یکپارچگی بین آن‌ها را نیز در نظر داشته باشید. همیشه برای محتوا، موضوع، قالب و روایت‌های خود برنامه داشته باشید. نداشتن برنامه درست ممکن است پورتفولیوی‌تان را به یک کار شلخته و غیر قابل توجه تبدیل کند.

 

پورتفولیو معماری,پورتفولیو چیست

پورتفولیوی معماری

 

5. پورتفولیو طولانی هم معنی با پوتفولیو خوب نیست!

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، پورتفولیو هایی با تعداد صفحات زیاد احتمال جلب توجه و بررسی کمتری توسط داوران را دارند. طبق استاندارد جهانی معمولاً چهار الی پنج پروژه برای دانشگاه‌ها کافی است و این قاعده برای پوزیشن های شغلی نیز قابل استفاده است. البته نباید فراموش کرد که برخی از مقاصدی که هدف داریم برایشان پورتفولیو ارسال کنیم، استاندارد مشخصی برای خود تعریف کرده و از متقاضیان می‌خواهند که بر همین مبنا اقدام کنند.

 

6. جایی برای اشتباهات گرامری باقی نگذارید

یکی از رایج‌ترین خطا ها، داشتن اشتباهات گرامری است که می‌تواند مهلک باشد. این خطا می‌تواند شما را بی‌توجه و نامناسب برای موقعیتی که قصد دست‌یابی به آن را دارید، نشان دهد. تمام نوشته های خود را حداقل دوبار خودتان مرور کنید و یکبار هم از یک دوست که دقت بالایی دارد درخواست کنید تا این کار را برایتان انجام دهد. اپلیکیشن و نرم‌افزار هایی برای پیدا کردن و رفع خطا های گرامری وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید. ابزار هایی مانند گرامرلی از این دسته ابزار ها محسوب می‌شوند.

 

7. اهمیت نحوه ارائه پورتفولیو را دست کم نگیرید

به همان اندازه که به طراحی، تدوین و ساخت پورتفولیو معماری خود توجه می‌کنید، به نحوه ارائه آن نیز همان توجه را نشان دهید. اگر پورتفولیو خود را در قالب پی دی اف ارائه خواهید داد، تلاش کنید حجم آن بیشتر 15 مگابایت نباشد (استفاده از نرم افزار ایلاستریتور بجای فتوشاپ کارتان را حل خواهد کرد). اگر وب پورتفولیو دارید، دقت کنید که هاست مناسب، با سرعت و همیشه در دسترسی را انتخاب و استفاده کرده باشید. ایمیلی که در پورتفولیو درج خواهید کرد نیز اهمیت زیادی دارد و مهم است که اصول حرفه‌ای در تدوین آن رعایت شود. اما نکته آخر و بسیار مهم اینکه، از ارسال ایمیلی یکسان به پوزیشن‌ها، شرکت ها و دانشگاه های مختلف پرهیز کنید!

 

8. همیشه حقیقت را بگویید

افراد زیادی در زمان سفارش پورتفولیو معماری به کانون معماران ، درخواست دارند که پروژه‌هایی از طرف تیم ما در پورتفولوی‌شان قرار دهیم؛ این می‌تواند بعد از دست‌یابی به پوزیشن مورد هدف‌تان شما را با دردسر های جدی روبرو کند. بجای این رویکرد، توصیه می‌کنیم که حتماً در پورتفولیوی‌تان از مدارک خود، هر چند ضعیف استفاده کنید و در صورت نیاز از یک تیم حرفه‌ای برای بهبود آنها کمک بگیرید.

 

پورتفولیو معماری,پورتفولیو معماری کانون معماران

پورتفولیو معماری کانون معماران

 

9. نیازی به تدوین پورتفولیو خطی وجود ندارد

از ارائه‌ی گزارش زمانی یا روایتی از حرفه و مسیر خود از ابتدا تا انتها، خودداری کنید. بهتر است مخاطب هدف خود را دقیقاً با  مسیری همراه کنید که نشان دهنده‌ی ایده‌آل بودن‌تان با پوزیشن مورد نظرتان باشد؛ بهترین و مناسب‌ترین پروژه‌ها را در نظر بگیرید و از پورتفولیوی ترتیبی صرف نظر کنید.

 

10. فعالیت های فوق برنامه خود را فراموش نکنید

دانشگاه یا شرکتی که قرار است شما را داوری و جذب کند، در کنار مهارت‌هایتان در معماری به سایر فعالیت‌هایتان نیز توجه می‌کند؛ چرا که این انتخاب قرار است بخشی از فرهنگ سازمانی آن دانشگاه یا شرکت را شکل دهد. پس نشان دادن اینکه به غیر از معماری چه فعالیت‌هایی داشته‌اید، می تواند مفید باشد. این فوق برنامه می‌تواند مشارکت در یک انجمن علمی یا ورزشی، عکاسی، نقاشی و ... باشد.

 

11. از پورتفولیو برای گفتن یک داستان استفاده کنید

پورتفولیوها باید از هر پروژه به عنوان فرصتی برای برجسته کردن یک مهارت خاص استفاده کنند. به عنوان مثال، تفکر طراحی شما، دانش شما از فرآیند طراحی، توانایی شما برای مقابله با طیف وسیعی از مشکلات، توانایی شما در طراحی، توسعه فرم ها، ایجاد تعاملات معنادار و غیره. پروژه‌ها، داستانی در مورد شما، حساسیت‌های طراحی، مهارت‌های فنی، نحوه انتقال ایده‌هایتان و آنچه شما را به یک نامزد عالی برای این شغل تبدیل می‌کند، می‌گوید.

 

پورتفولیو معماری,پورتفولیو معماری حرفه‌ای

پورتفولیو معماری

 

12. الهام و بازخورد بگیرید

به همکاران و هم‌تایان خود نگاه کنید، نمونه پورتفولیو‌ها را بررسی کنید، در مورد کار خود صحبت کنید و به بازخورد‌های دیگران در مورد کار خود گوش دهید. این تعاملات و بازخوردها، پورتفولیو و ارائه شما را بهبود می‌بخشد.

 

13.  به اهمیت فضای خالی در مقابل فضای پر توجه کنید

وقتی در حال ساختن یک پورتفولیو هستید، وسوسه انگیز است که همه چیز را در آنجا جمع کنید. اما اگر به دنبال ظاهری زیبا و حرفه ای برای جذب مخاطب هدف خود یا استخدام کننده بالقوه‌تان هستید، باید روی فضای خالی نیز کار کنید و مطمئن شوید که محتوای شما به خوبی در صفحه قرار گرفته است.

 

فضای سفید به معنای فضای خالی (منفی) بین عناصر طراحی است. این به تفکیک انواع مختلف محتوا از یکدیگر کمک می کند. مثلاً اگر یک تصویر در سمت چپ صفحه و یک پاراگراف در سمت راست دارید، فضای سفید بین آنها مشخص می‌کند که یکی به کجا ختم می‌شود و دیگری از کجا شروع می‌شود.

 

این کار اساساً به شما کمک می‌کند که عناصر طرح، متن یا تصویر شما به صورت سازمان یافته در سراسر صفحه پخش شوند. این به بازدیدکنندگان کمک می کند تا محتوای شما را به راحتی اسکن کنند و همچنین از به هم ریختگی یا طاقت فرسا به نظر رسیدن آن جلوگیری می کند.

 

پورتفولیو معماری,پورتفولیو معماری کانون معماران

پورتفولیو معماری کانون معماران

 

امیدواریم نکاتی که حاصل تجربه ساخت پورتفولیو معماری کانون معماران، برای شما مفید بوده باشد! اگر علاقه‌مندید که تیم کانون در مسیر ساخت یک پورتفولیو معماری حرفه ای در کنار شما باشد. از طریق وب سایت کانون معماران و شهرسازان WWW.AAUP.IR یا شماره واتس آپی 09338645158 با ما در ارتباط باشید.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      X آیلتس,دوره آیلتس,ترجمه

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2023