مهم‌ترین پرسش دربی؛ سکوهای خالی تقصیر چه کسی بود؟



 اخبار ورزشی ,خبرهای ورزشی ,دربی

 

دربی شماره نود در شرایطی روز یکشنبه برگزار شد و با برتری یک بر صفر پرسپولیس مقابل استقلال به پایان رسید که هنوز پاسخ یک سؤال بسیار مهم برای اهالی فوتبال ایران مشخص نشده است. چرا ورزشگاه آزادی پر نشد؟ چرا شاهد کچلی سکوها در مهم‌ترین مسابقه باشگاهی فوتبال کشور بودیم؟ صندلی‌های خالی آزادی در روز دربی توی ذوق می‌زد و همین مسأله ابهامات زیادی را به وجود آورد.

 

سؤال‌های متفاوتی برای پرونده حضور تماشاگران در دربی و خالی ماندن سکوها وجود دارد. چرا برای بازی‌ای که همه می‌دانند ورزشگاه آزادی پر از تماشاگر می‌شود شرایط به شکلی پیش می‌رود که استادیوم خالی بماند؟ بلیت کم فروختند؟ آیا مدیریت ورود و خروج هواداران به این شکل به دلیل مصلحت و تصمیم‌های امنیتی بود؟ با صحبت با مسئولان مختلف که دستی بر آتش در برگزاری دربی داشتند سعی کردیم به جواب این سؤال مهم برسیم.

 

57 هزار بلیت با دستورشورای تأمین

پیگیری‌های ایران‌ ورزشی اما نشان می‌دهد که کنار هم قرار گرفتن چند مسأله و اتفاق مهم باعث شد که سکوها در روز دربی خالی بماند. به طور مثال از چند روز قبل به صورت رسمی اعلام شد که در جلسه شورای تأمین مصوب شده بود که تنها 57 هزار قطعه بلیت به تماشاگران فروخته شود.

 

به این ترتیب از همان موقع همه باید متوجه می‌شدند که داستان این دربی با دربی‌های گذشته تا حدود بسیار زیادی متفاوت است. البته بد نیست بدانید سازمان لیگ در جلسات شورای تأمین پیشنهاد فروش 63 تا 65 هزار بلیت ارائه داده که مورد موافقت قرار نگرفته و در نهایت همان 57 هزار قطعه بلیت به فروش رسیده است. درباره اینکه چرا برای دربی‌ای که می‌توانست مملو از حضور تماشاگر باشد تنها 57 هزار قطعه بلیت فروخته شد، مسئولان محترم شورای تأمین باید شفاف‌سازی لازم را انجام بدهند.

 

فتاحی: هنوز برخی ضعف‌ها وجود دارد

سعید فتاحی رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ درباره مکانیزم بلیت‌فروشی اینترنتی دربی توضیحات مهمی ارائه می‌دهد. او با تأکید روی این مسأله که موضوع فروش 57 هزار قطعه بلیت در شورای تأمین مصوب شد، می‌گوید: «حالا که بلیت فروشی اینترنتی اجرایی می‌شود آمار دقیقی از حضور تماشاگر در ورزشگاه وجود دارد. درست است که ورزشگاه خالی بود و همه دوست داشتیم استادیوم پر شود، منتهی تعداد بلیت‌ها را در جلسه شورای تأمین مصوب کردند و همه باید از قانون تصویب شده تمکین می‌کردند.

 

ضمن اینکه دیگر مثل گذشته تماشاگران بدون بلیت امکان این را نداشتند که وارد ورزشگاه شوند و به همین دلیل مشکلات قبلی تکرار نشد. فتاحی در ادامه گفت: «یکی از مشکلات اصلی این بود که بسیاری از تماشاگران در راهروها نشستند که این مسأله تمام تلاش‌های انجام شده را زیر سؤال می‌برد و این مشکل را سریع حل خواهیم کرد هنوز یکسری ضعف‌ها وجود دارد و برخی‌ها با بلیت خودشان توانستند به جایگاه‌های دیگر بروند و به همین ترتیب مثلاً در روبه‌روی جایگاه جمعیت پر بود و در راهروها هم تماشاگر نشسته بود اما در سکوهای پشت دروازه صندلی‌ها خالی بود. ما حتماً این مشکلات و ضعف‌های موجود را هم حل خواهیم کرد تا ورود و خروج تماشاگران در آینده‌ای بسیار نزدیک با کمترین مشکل و حاشیه و مطابق با استانداردهای کامل انجام شود.

 

انتظارخیر: 56 هزار بلیتفروخته شد

علی‌اصغر انتظارخیر، مدیر سامانه بلیت‌فروشی ورزشگاه‌های کشور دیگر مسئول مرتبط با این پرونده بود که به ایران ورزشی درباره وضعیت سکوهای دربی گزارش مهمی داد. انتظارخیر تأکید کرد: «همه چیز کاملاً شفاف است. شورای تأمین به ما گفت تنها می‌توانید 57 هزار قطعه بلیت بفروشید و ما هم همین قدر بلیت فروختیم. آزادی 77 هزار نفر گنجایش دارد و ما طبق دستوری که دریافت کردیم بلیت فروشی را انجام دادیم. از این 57 هزار قطعه بلیت، تنها 56 هزار قطعه بلیت فروخته شد و در روز دربی هم 54 هزار و 500 نفر در ورزشگاه حاضر بودند و حدود 1500 نفر به هر دلیلی بلیت خریدند و به آزادی نیامدند.

 

انتظارخیر ادامه داد: «به خاطر راه‌اندازی گیت‌ها و سختگیری در کنترل ورود تماشاگر به ورزشگاه طبق قوانین، دیگر هیچ کسی نتوانست مثل سال‌های قبل بدون بلیت به آزادی بیاید. ما بلیت سهمیه‌ای آنچنانی هم مثل مسابقات سال‌های قبل نداشتیم که افراد زیادی بتوانند از فدراسیون و سازمان لیگ و باشگاه‌ها و وزارت ورزش و ارگان‌های دیگر بلیت رایگان بگیرند و به آزادی بیایند. به همین دلیل ما در دربی‌های قبل می‌دیدیم که جمعیت حتی روی در و دیوار هم حضور داشت اما در این دربی سکوها خالی بود که دلیلش مصوبه شورای تأمین برای فروش تنها 57 هزار قطعه بلیت بود. اگر به ما می‌گفتند 77 هزار قطعه بلیت بفروشید هم این کار را می‌کردیم و مشکلی وجود نداشت. البته اعتراف می‌کنیم که کارهای ما هنوز کاملاً بدون ایراد نیست اما با کمک رسانه‌های محترم و هواداران مشکلات را هم به حداقل خواهیم رساند.»

 

مدیر روابط عمومی پرسپولیس: برای ما هم سؤال است اما... ‌

اژدر شهابی مدیر روابط عمومی باشگاه پرسپولیس در گفت وگوی کوتاه با ایران ورزشی درباره خالی بودن سکوها تأکید داشت: «برای خود ما هم سؤال است که چرا استادیوم پر نشد. منتهی بحث اصلی اینجاست که تعداد فروش بلیت را با در نظر گرفتن مسائل امنیتی، اجتماعی و ... ‌در شورای تأمین تعیین می‌کنند و همان مصوبه هم باید اجرایی شود. ما در باشگاه پرسپولیس نمی‌توانیم درباره چرایی تعیین سهمیه بلیت فروشی و این مسائل صحبتی داشته باشیم. مسئولان تصمیم‌گیرنده حتماً اگر توضیحی لازم باشد ارائه می‌دهند. به هر حال بازی هم در روز غیر تعطیل و ساعتی برگزار شد که این موضوع روی خالی ماندن سکوها تأثیرگذار بود. در هر صورت طبیعی است که همه چیز طبق مصوبه شورای تأمین انجام شده و ما نمی‌توانیم نقطه نظر خاصی در این رابطه داشته باشیم. طبیعی است که دوست داشتیم ورزشگاه پر شود اما حتماً صلاحدید به شکلی دیگر بوده است.»

  

بهاروند: سازمان لیگ دخالتی در بلیت فروشی نداشت  

رئیس سازمان لیگ هم تأکید دارد که این سازمان به هیچ عنوان در مکانیزیم بلیت فروشی دخالتی ندارد. حیدر بهاروند به ایران ورزشی گفت: «تصمیم نهایی درباره چگونگی برگزاری دربی و برقراری امنیت و ... ‌با شورای تأمین است. ما در سازمان لیگ برنامه‌ریزی برگزاری بازی را فقط انجام می‌دهیم و تصمیم گیرنده نهایی نیستیم. اینکه 57 هزار قطعه بلیت فروخته شد تصمیمی بود که به هر دلیلی در شورای تأمین اتخاذ شد و باید اجرا می‌شد. باز هم تأکید می‌کنم ما در سازمان لیگ دخالتی در مکانیزم بلیت فروشی نداشتیم و فقط می‌توانم بگویم جمعیت هم به ورزشگاه به همان اندازه‌ای آمد که بلیت فروخته شد و ما به خاطر سیستم بلیت فروشی الکترونیک دیگر شاهد حضور افراد در ورزشگاه بدون بلیت و ازدحام جمعیت بیشتر از گنجایش ورزشگاه نبودیم.»

 

حسین قهار

 

تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

سایر خبرهای داغ

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------