چگونه با مشاوره حقوقی خانواده از حق خود دفاع کنید؟
- مجموعه: مشاوره خانواده

مشاوره حقوقی خانواده
مسائل حقوقی از جمله مواردی هستند که بیشتر افراد اطلاعات کافی درباره آنها ندارند. در این میان حقوق خانواده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و یکی از بخشهای حقوق مدنی است. همه خانواده در دورههای مختلف از جمله ازدواج نیاز به مشاوره حقوقی دارند. داشتن اطلاعات کافی و دانش در این باره باعث میشود افراد بتوانند مسائل خود را به راحتی حل کنند و تصمیمهای صحیحی بگیرند.
منظور از مشاوره حقوقی خانواده چیست؟
همه خانوادهها در دورههای مختلف زندگی دچار تنش میشوند و در بیشتر مواقع با همکاری یکدیگر مشکلات را حل میکنند. در مواقعی مشکلات بسیار پیچیده میشود، به طوری که افراد در خانواده راهی برای از بین بردن آنها پیدا نمیکنند و برعکس با استفاده از روشها و راه حل های نادرست، به مشکلات خود دامن میزنند. در چنین مواقعی مشاوره حقوقی بهترین گزینه برای کمک به حل مشکلات مختلف خواهد بود.
مشاوره حقوقی خانواده مسائل و مشکلات مرتبط با قانون را حل میکند و با مسائل روان شناسی تفاوت زیادی دارد. گاهی اوقات خانوادهها مخصوصاً زوجین دچار مشکل جدی شده و توان ادامه زندگی را ندارند در این صورت در مسائل مربوط به حق و حقوق همسر و فرزندان نیز تنشهایی ایجاد میشود که باید برای حل آنها از یک مشاور حقوقی کمک گرفت. توجه کنید که فرد مشاوره دهنده باید دارای دانش کافی بوده و تحصیلات دانشگاهی مرتبط با آن را طی کرده باشد.
تفاوت مشاوره حقوقی خانواده با وکیل چیست؟
اولین موردی که افراد در هنگام مواجه شدن با مشکلات حقوقی به آن فکر میکنند کمک گرفتن از وکیل است. زمانی که افراد از یک وکیل کمک میگیرند در حقیقت به شخص متخصص در این کار وکالت میدهند که از حق آنها دفاع کند. از طرفی مشاور حقوقی به افراد کمک کرده و به آنها مشورت میدهد که چگونه مشکلات حقوقی خود را حل کنند. برای مثال امروزه متأسفانه آمار طلاق افزایش پیدا کرده است و در این مورد زوجین برای گرفتن حق و حقوق خود در دادگاه از وکیل کمک میگیرند ولی قبل از دادگاه بهتر است ابتدا از یک مشاوره حقوقی طلاق کمک بگیرند تا بتوانند راه درست در پیش بگیرند.
برای این که به طور کامل با این موضوع آشنا شوید در ادامه به برخی دیگر از تفاوتهای مشاوره حقوقی و وکیل میپردازیم:
• افرادی که در دانشگاه رشته حقوق را انتخاب میکنند میتوانند بعد از فارغ التحصیلی در سازمانهای مختلف با عنوان مشاوره حقوقی فعالیت کنند؛ ولی برای وکالت باید در آزمون شرکت کرده و بعد از قبولی در آنها با گرفتن پروانه وکالت شروع به فعالیت کنند.
• نحوه کار وکیل و مشاوره حقوقی نیز متفاوت است. برای مثال وکلا با تأسیس دفتر میتوانند به طور مستقل برای خود کار کنند ولی مشاوره حقوقی باید با سازمانها و شرکتهای مختلف فعالیت کنند و در ازای میزان فعالیت خود حقوق دریافت کنند.
• مشاوره حقوقی کار راهنمایی و مشاوره را برای خانوادهها و سازمانهای مختلف دارد در صورتی که وکیل باید از حق و حقوق موکلین خود دفاع کند. مشاور برای تصمیم گیری درست خانوادهها و شرکتها آنها را راهنمایی میکند ولی وکیل زمانی که جرمی اتفاق افتاده باشد وارد عمل میشود.
چه زمانی به مشاوره حقوقی خانواده مراجعه کنیم؟
خانوادهها در زمانهای مختلفی به مشاوره حقوقی نیاز پیدا میکنند. قبل از ازدواج و حتی بعد از طلاق، افراد حق و حقوقی دارند که باید برای تصمیم گیری صحیح باید به طور کامل از آن ها اطلاع داشته باشند. توجه کنید که مهمترین موضوع کمک گرفتن از مشاور کار بلد و مطمئن، در مسائل مختلف خانواده است. در ادامه به سه مورد از مواردی که افراد به مشاور حقوقی نیاز دارند اشاره میکنیم.
• مشاوره حقوقی خانواده قبل از ازدواج: مهمترین قرارداد در زندگی هر فرد قرارداد ازدواج است. این امر باید با آگاهی و سواد کامل انجام شود و زوجین از تمامی حقوق خودآگاهی کامل داشته باشند تا بعداً دچار مشکل نشوند. برای مثال برخی از افراد از قانون اجازه همسر برای خروج از کشور اطلاعی ندارند. بعد از ازدواج گاهی به دلایل مختلف زن تصمیم به خروج از کشور میگیرد و با عدم رضایت همسر مواجه میشود که در این صورت زوجین دچار تنش میشوند. اگر قبل از ازدواج در قرارداد ازدواج حق خروج از کشور به زن داده شود ممکن است از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
• مشاوره دادگاه خانواده بعد از ازدواج: گاهی اوقات زوجین بعد از ازدواج دچار مشکل میشوند و به تنهایی نمیتوانند آنها را حل کنند. این چالشها باعث میشود تا مسیر زندگی آنها تغییر پیدا کرده و به دادگاه مراجعه کنند. در این صورت نیز برای این که از طلاق جلوگیری شود و مشکلات آنها حل شود افرادی به کمک آنها میآیند.
• مشاوره حقوقی خانواده بعد از طلاق: افراد بعد از طلاق با مشکلاتی از جمله حضانت فرزندان رو به رو هستند که برای حل آنها باید از یک مشاور کمک بگیرند.

ویژگی بهترین مشاور حقوقی خانواده
انواع مشاوره حقوقی خانواده
مشاوره حقوقی خانواده در دورههای مختلف زندگی از نظر حقوقی افراد را راهنمایی میکند و بخشهای مختلفی دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
• مشاوره حقوقی طلاق
• مشاوره حقوقی فسخ نکاح
• مشاوره حقوقی فرزند
• مشاوره حقوقی اجرت المثل
• مشاوره حقوقی نفقه
• مشاوره حقوقی مهریه
• مشاوره حقوقی الزام به تمکین
• مشاوره حقوقی جهیزیه
هزینه مشاوره حقوقی خانواده چقدر است؟
میتوان گفت هزینه مشاوره حقوقی برای همه افراد یکسان نیست و با توجه به معیارهایی متغیر است. برخی از خانوادهها برای حل مشکل خود به جلسات زیادی نیاز دارند از این رو هزینه مشاوره آنها زیاد خواهد بود. برخی از دفترهای مشاوره به صورت آنلاین و رایگان خانوادهها را راهنمایی میکنند. شما میتوانید با کمک آنها به پاسخ برخی از سؤالات خود برسید. همچنین این موضوع را نیز در نظر بگیرید که برخی از مشاوران سواد کافی ندارد، از این رو افراد را به درستی راهنمایی نمیکنند پس برای انتخاب مشاوره حقوقی، کار بلد بودن افراد را در اولویت قرار دهید.
ویژگی بهترین مشاور حقوقی خانواده
برای این که مشاوره نتیجه مثبتی داشته باشد فرد باید ویژگیهایی داشته باشد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• کار بلد باشد.
• تحصیلات آکادمیک داشته باشد.
• دانش کافی داشته باشد.
• قابل اعتماد باشد.
• مسائل حقوقی را بتواند به زبان ساده بیان کند.
• از قدرت کلام بالایی برخوردار باشد.
• در هنگام مشاوره منفعت خود را در نظر نگیرد.
مشاوره حقوقی خانواده با پلتفرم کارمنتو
کارمنتو یک روش نوین برای حل مسائل حقوقی مختلف است. در این مجموعه به صورت 24 ساعته مشاوران حقوقی خانواده کار بلدی در حال ارائه خدمات هستند. با توجه به این که هزینه مشاوره کارمنتو بسیار پایین است میتواند بهترین گزینه برای حل مشکلات همه خانوادهها باشد. با کمک این مجموعه شما نیازی ندارید زمان زیادی برای یافتن مشاوره صرف کنید بلکه میتوانید با یک تماس بهترین راه حلها را برای مشکلات خود پیدا کنید.