چگونه می توان با استرس بیکاری مقابله کرد



روانشناسی و بیکاری, علت بروز استرس بعد از بیکاری

خطرات استرس بیکاری 

 

استرس به عنوان یک عامل خطر برای بیکاری

بیکار شدن یکی از استرس زا ترین اتفاقاتی است که میتواند برای یک نفر پیش بیاید، برای غلبه بر استرس بیکاری و پیشگیری از افسردگی ناشی از آن، نباید اجازه دهید افکار منفی ذهن شما را پر کند و امیدتان را به آینده از بین ببرد. 

بیکار شدن یکی از استرس زا ترین و رنج آور ترین مشکلات برای انسان محسوب می شود و فرد بیکار را از نظر احساسی و عاطفی با وضعیت سختی مواجه میکند. در صورتی که نتوانید بر استرس بیکاری غلبه کنید منجر به بروز افسردگی خواهد شد. بنابراین باید سعی کنید این مشکل را تا حد امکان کنترل کنید. 

در ادامه مقاله بیتوته راهکارهای مناسب برای کنترل و کاهش استرس بیکاری را با شما در میان می گذاریم. 

 

علت بروز استرس بعد از بیکاری

داشتن شغل به ما هدف و معنای زندگی می دهد به همین دلیل است که از دست دادن آن برایمان سخت است و استرس بیکاری شب و روز را از ما می گیرد.

بیکاری به جز قطع درامد پیامدهای روحی زیادی دارد از جمله :

• از دست دادن هویت شغلی

• کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس

• از بین رفتن برنامه روتین روزانه

• نداشتن فعالیت هدفمند

• از دست دادن حس امنیت

• از دست دادن ارتباطات دوستانه با همکاران

 

غم یک واکنش طبیعی به بیکاری است

اگر بعد از بیکاری احساس غم ، استرس و افسردگی داشته باشید کاملا طبیعی است. بیکاری باعث بروز یک تغییر جدید و بی موقع در زندگیتان می شود که اصلا توقعش را نداشتید بنابرای داشتن استرس در روزها یا حتی ماه های اول بعد از بیکاری کاملا عادی است. 

ولی مهم ترین مساله این است که بتوانید این موقعیت پر تنش را با موفقیت پشت سر بگذارید و بدانید این مرحله موقتی است قرار نیست تا ابد ادامه داشته باشد.

 

دلایل بروز استرس بعد از بیکاری, استرس بعد از بیکاری, استرس بیکاری

استرس از دست دادن شغل

 

کمی استراحت کنید

روزهای اول بیکاری نیازی نیست به خودتان سخت بگیرید و سعی کنید کمی به ذهن و جسمتان استراحت بدهید تا بتوانید با خودتان کنار بیاید. یک هفته اول به خودتان سخت نگیرید تا کم کم همه چیز بهبود پیدا کند و شرایط سخت عاطفی  احساسیتان متعادل شود. 

 

احساساتتان را یادداشت کنید

در مورد آرزوهایتان بنوسید. ناراحتی های خودتان را روی کاغذ بیاورید و تمام احساسات منفی و نگرانی هایی که دارید را یادداشت کنید تا ذهنتان آرام شود. 

 

خودتان را سرزنش نکنید 

هر اتفاقی که افتاده است مربوط به گذشته است و دیگر قابل تغییر نیست . معمولا افراد در این شرایط از خودشان عصبانی می شوند و خودشان را مدام سرزنش میکنند و باعث می شوند اعتماد به نفسشان کم شود. سرزنش خودتان هیچ مشکلی را حل نمیکند فقط فشار روانی و افسردگی شما را تشدید خواهد کرد. 

 

برای آرام شدن در مورد تجربه تان صحبت کنید

صحبت کردن درباره مشکلات باعث می شود از شدت ناراحتیتان کاسته شود ضمن این که بازگو کردن مشکلات به شما کمک میکند که راه حل های مفیدی پیدا کنید و استرستان همزمان کاهش پیدا کند. حمایت و همدردی خانواده و دوستان میتواند استرس شما را کاهش دهد ، سعی کنید از آنها کمک گرفته و با آنها درد دل کنید. 

 

مراقب سلامتی خودتان باشید 

اغلب افراد بعد از بیکاری به دلیل هجوم احساسات منفی ، توجهی به سلامتی جسمی خود ندارند و از خودشان مراقبت نمی کنند ولی برای این که بتوانید خودتان را ریکاوری کنید و بر استرس بیکاری غلبه کنید باید از سلامت جسمی خودتان محافظت کنید.

 

مقابله با افسردگی ناشی از بیکاری, استرس از دست دادن شغل

مقابله با استرس بیکاری

 

تصمیمات اقتصادی بگیرید

بعد از بیکاری فرصت آزاد زیادی برای برنامه ریزی برای شغل آینده تان دارید ، به دنبال بهترین راهکار اقتصادی و مالی باشید و در این زمینه با افراد متخصص مشورت کنید.

 

روی جستجوی کار جدید تمرکز کنید

به جای این که غصه بخورید و به فرصت های از دست رفته فکر کنید ، برای بهتر شدن شرایط بهدنبال یک شغل جدید باشد . تسلیم نشوید و برای ساختن یک رزومه جدیدو با کیفیت تر به دنبال کسب مهارت های بیشتر باشید و اقدامات مفیدی در جهت پیدا کردن شغل جدید انجام دهید. 

 

بیکاری شما موقتی است

از دست دادن شغلتان یک اتفاق موقتی است و قرار نیست همیشه بیکار بمانید. شما میتوانید شرایط بهتری برای آینده خودتان ایجاد کنید و این دوره کوتاه بیکاری را پشت سر بگذارید. 

 

مصرف شکر و کربوهیدرات را کاهش دهید

بعضی افراد هنگامی که استرس و افسردگی دارند رو به پر خوری و مصرف خوراکی های پرکالری خوشمزه می آروند که سرشار از شکر و کربوهیدرات است. از جمله پاستان ، نان سفید ، غذاهای سرخ کردنی ، شیرینی ، فست فود و غیره ، این مواد شاید در لحظه حالتان را بهتر کند ولی به دلیل این که باعث افزایش التهاب در بدن می شوند بعد از مدتی استرس و اضطرابتان را بیشتر می کنند. 

 

سعی کنید از یک رژیم غذایی سالم با کربوهیدرات کم پیروی کنید. از مواد خوراکی که روی روحیه اثر منفی دارند مثل کافئین و نگهدارنده های شیمیایی و قرص های هورمونی به شدت اجتناب کنید. 

 

دلایل بروز استرس بعد از بیکاری, استرس بعد از بیکاری, استرس بیکاری

بروز استرس بعد از بیکاری

 

سیگار نکشید

نیکوتین سیگار با وجودی که اثر ارامش دهنده دارد ولی در بلند مدت به عنوان محرک باعث افزایش سطح استرس و اضطراب می شود. 

 

به اندازه کافی بخوابید

خواب مفید شبانه باعث می شود که روحیاتتان تا حد زیادی بهبود پیا کنید. سعی کنید هر شب 7 – 8 ساعت خواب با کیفیت داشته باشید تا ذهنتان در طول روز بهتر کار کند. 

 

تکنیک های مدیتیشن را تمرین کنید

تکنیک های مدیتیسن ، تنفس عمیق و یوگا تاثیر بسیار زیادی بر استرس و بهبود روحیه دارند.

 

نکات مثبت را لیست کنید

مهارتها ، رفتارها و موفقیت هایتان را لیست کنید. هر چیزی که به آن افتخار میکنید یا در آن مهارت دارید را روی کاغذ بنویسید تا اعتماد به نفستان افزایش پیدا کند.

 

تمرکزتان را روی چیزهای قابل کنترل بگذارید

کنترل برخی از موارد به دست شما نیست مثلاً اختیاری در هیچ مرکز کاریابی ندارید بنابراین باید روی چیزهایی که میتوانید کنترلشان کنید تمرکز کنید مثل توانایی یادگیری ، داشتن حال خوب ، مهارتهای ارتباطی و غیره. اجازه ندهید تفکراتتان به گذشته یا آینده گریز بزند ، فقط به زمان حال و کارهایی که میتوانید انجام دهید فکر کنید. 

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------