راهکارهایی برای کاهش سریع درد پریود



درد پریود از چیست

راه های کاهش درد پریودی

 

راهکارهایی برای درمان درد پریود:

کاهش درد پریود یکی از مسائل مهم و پرسش برانگیزی است که بسیاری از خانم ها در طول دوره ی پریود خود تجربه می کنند. در این مقاله از بیتوته، به بررسی راه های مختلفی پرداخته خواهد شد که می تواند به کاهش درد پریود کمک کند.

درد پریود چیست و راه های کاهش درد پریود چیست ؟

درد پریود می تواند به قدری بد باشد که پزشکان در واقع به آن نام پزشکی داده اند: دیسمنوره.

 

این یک وضعیت بسیار رایج است. بر اساس گزارش کنگره متخصصان زنان و زایمان آمریکا (ACOG) بیش از نیمی از زنانی که عادت ماهانه دارند، هر ماه درد ناشی از گرفتگی قاعدگی را گزارش می کنند.

 

در حالی که گرفتگی عضلات معمولاً نشانه ای از یک بیماری جدی نیست، اما می تواند باشد. و آنها بدون شک سبک زندگی شما را کاهش می دهند، زیرا نمی توانید با دوستان خود بیرون بروید یا حتی سر کار بروید.

 

درد شدید پریود که به نام دیسمنوره نیز شناخته می شود ، دردی است که به قدری شدید است که در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد می کند. می تواند علائمی مانند:

 

– گرفتگی در قسمت پایین شکم

– درد در پشت، ران یا لگن

– تهوع و استفراغ

– اسهال

– خستگی

– سبکی سر

– سردرد

– سرگیجه

– نوسانات خلقی

 

چرا گرفتگی های پریود دردناک هستند؟

درد شدید پریود می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:

 

پروستاگلاندین ها: اینها هورمون هایی هستند که باعث انقباض ماهیچه های رحم می شوند. سطوح بالای پروستاگلاندین می تواند منجر به درد و التهاب شود.

 

سطح پروستاگلاندین شما در روز اول قاعدگی به بالاترین حد خود می رسد، به همین دلیل است که درد قاعدگی معمولاً در آن زمان بدتر می شود. ACOG بیان می کند که با پیشرفت پریود و ریختن پوشش داخلی رحم، سطح پروستاگلاندین کاهش می یابد و درد بهتر می شود.

 

تصور می شود که دیسمنوره توسط ترکیباتی در بدن به نام پروستاگلاندین ایجاد می شود. قبل از شروع قاعدگی هر ماه، سطح پروستاگلاندین ها در پوشش داخلی رحم افزایش می یابد.

 

آندومتریوز: این وضعیتی است که در آن بافتی که به طور معمول داخل رحم شما را می پوشاند در خارج از رحم شما رشد می کند. این می تواند باعث درد، التهاب و سایر علائم شود.

 

فیبروم ها: این ها توده های غیرسرطانی هستند که می توانند در رحم شما ایجاد شوند. آنها می توانند باعث درد، خونریزی شدید و سایر علائم شوند.

 

آدنومیوز: این وضعیتی است که در آن بافتی که به طور معمول داخل رحم شما را می پوشاند به دیواره رحم شما رشد می کند. این می تواند باعث درد، خونریزی شدید و سایر علائم شود.

 

انقباضات رحم: در حین پریود، رحم برای بیرون راندن خون و پوششی دیواره رحم، منقبض می شود. این انقباضات می تواند باعث درد شود.

 

مشکلات رحمی: برخی از مشکلات رحمی، مانند فیبروم ها و آندومتریوز، می توانند باعث درد پریود شوند.

 

 

درد پریود از چیه

برای کاهش درد پریودی می توانید از کیسه آب گرم استفاده کنید

 

چگونه می توانید درد پریود را کاهش دهید ؟

اگر درد شدید پریود دارید، مراجعه به پزشک برای رد هرگونه بیماری زمینه ای ضروری است. چندین گزینه درمانی برای کاهش درد شدید پریود وجود دارد، که می توانید انجام بدهید، از جمله:

 

مسکن های بدون نسخه: این مسکن ها می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. برخی از مسکن های رایج بدون نسخه شامل ایبوپروفن (Advil، Motrin)، ناپروکسن (Aleve) و استامینوفن (Tylenol) هستند.

 

مسکن های تجویزی: اگر مسکن های بدون نسخه مؤثر نباشند، پزشک ممکن است مسکن های قوی تری مانند ناپروکسن سدیم (ناپروسین) یا دیکلوفناک (ولتارن) تجویز کند.

 

کنترل بارداری هورمونی: کنترل بارداری هورمونی می تواند به تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش درد با کاهش سطح پروستاگلاندین کمک کند. برخی از انواع رایج کنترل بارداری هورمونی عبارتند از: قرص های ضد بارداری، پچ، حلقه و آی یو دی.

 

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): NSAID ها می توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند. آنها بدون نسخه و با نسخه در دسترس هستند. از مسکن هایی مانند مفنامیک اسید، پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید.

 

مسکن های موضعی: مسکن های موضعی مانند کرم ها و چسب ها را می توان مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده استفاده کرد تا به کاهش درد کمک کند.

 

بیوفیدبک: بیوفیدبک تکنیکی است که به شما می آموزد چگونه پاسخ بدن خود به درد را کنترل کنید. برای برخی از افراد مبتلا به درد شدید پریود می تواند مفید باشد.

 

یوگا: یوگا یک تمرین ذهن و بدن است که می تواند به کاهش استرس و بهبود انعطاف پذیری کمک کند. ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به درد شدید پریود مفید باشد.

 

طب سوزنی: طب سوزنی یک روش طب سنتی چینی است که شامل فرو کردن سوزن در نقاط خاصی از بدن است. ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به درد شدید پریود مفید باشد.

 

درد پریود از چه زمانی شروع می شود

یکی از راه های درمان درد پریود مصرف قرص است

 

راه های دیگر برای کاهش دردهای قاعدگی :

انجام دادن کارهای زیر به کاهش درد پریود کمک می کند:

 

• حمام یا دوش آب گرم داشته باشید.

• از یک پد حرارتی یا بطری آب گرم پیچیده شده در حوله (کیسه آب گرم) و قرار دادن روی پایین شکم و کمر خود استفاده کنید.

 

• سعی کنید کمر و شکم خود را ماساژ دهید.

• استرس را مدیریت کنید.

• ورزش منظم. افرادی که ورزش می کنند معمولا درد قاعدگی کمتری دارند.

• ورزش های ملایم مانند یوگا، شنا، پیاده روی یا دوچرخه سواری را امتحان کنید.

 

• از مصرف الکل و سیگار کشیدن پرهیز کنید زیرا ممکن است به کاهش درد پریود کمک کند.

• استراحت اضافی.

• اجتناب از غذاهای حاوی کافئین.

 

• خوردن غذاهای ضد التهابی مانند سبزیجات سبز برگ، زنجبیل و آجیل و نوشیدن چای سبز.

مصرف مکمل هایی مانند ویتامین D یا منیزیم که ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.

هیدراته بمانید.

 

• اگر آزمایش نشان دهد که شما به دیسمنوره ثانویه مبتلا هستید، ارائه دهنده شما در مورد درمان بیماری که باعث درد شما می شود صحبت خواهد کرد. این ممکن است به معنای داروهای ضد بارداری خوراکی، انواع دیگر داروها یا جراحی باشد.

 

افرادی که پریودهای دردناکی دارند اغلب سعی می کنند راه های طبیعی برای مقابله با درد پیدا کنند. مطالعات روی روش های جایگزین یا مکمل در مورد نتایج قطعی نبوده است. به برخی از روش های طبیعی برای تسکین درد پریود اشاره کردیم.

 

• یک روش اورژانسی قطع پریود و متوقف کردن پریودیتان به مدت 2-3 ماه این است که می توانید از تزریقی به نام دپوپرورا (نام تجاری نوعی پروژسترون) کمک بگیرید. این یک تزریق است که بر اساس اصول توسط یک پزشک غیر متخصص صورت می گیرد.

 

روش های جراحی وجود دارد که می تواند به صورت دائمی باعث توقف پریودی شود. که شامل هیستروکتومی و یا برداشتن رحم و یا قطع آن و یا برداشتن لایه های داخلی رحم می باشد. این جراحی ها می تواند خطرناک بوده و منجر به عدم بارداری و یا سخت شدن آن شوند. بنابراین قبل از اینکه تحت عمل جراحی قرار بگیرید با پزشک مشورت کنید.

 

اگر درد شدید پریود را تجربه می کنید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا هر گونه بیماری زمینه ای را رد کند. تعدادی از گزینه های درمانی برای درد شدید پریود وجود دارد و پزشک می تواند به شما در یافتن بهترین درمان برای خود کمک کند.

 

سخن پایانی :

درد شدید پریود می تواند یک وضعیت ناتوان کننده باشد، اما درمان های موثر زیادی وجود دارد. با همکاری با پزشک خود، می توانید یک برنامه درمانی بیابید که به شما در مدیریت درد و داشتن یک زندگی عادی کمک می کند.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------