مهمان ناخوانده‌ی انگشت پا؛ برآمدگی و رازهای آن



برآمدگی روی انگشت پا, درمان برآمدگی روی انگشت پا

علل مختلف برآمدگی انگشتان پا و راه‌های درمان

 

بررسی علل و درمان برآمدگی روی انگشت پا: از بونیون تا عفونت

برآمدگی روی انگشت پا می‌تواند به دلایل مختلفی مانند اصطکاک و فشار، عفونت، مشکلات استخوانی و یا بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت ایجاد شود. برآمدگی روی انگشت پا می‌تواند ظاهری ناخوشایند و گاه دردناک به وجود آورد. در این مقاله از بیتوته به طور مفصل به بررسی علل و درمان این عارضه می‌پردازیم.

پا ناحیه پیچیده ای است که از 33 مفصل و 26 استخوان تشکیل شده است. هر یک از این سازه ها باید با هم کار کنند تا کارهای روزمره مانند راه رفتن و بالا رفتن از پله ها را ممکن کنند. هنگامی که یک برآمدگی دردناک انگشت پا در این ناحیه ایجاد می شود، پیچیدگی ناحیه می تواند تعیین علت مشکل شما را دشوار کند. دقت در محل برآمدگی و علائم مرتبط با آن می تواند به شما در تعیین بهترین راه حل مشکل کمک کند. در این مقاله علل مختلف برآمدگی انگشتان پا و راه‌های درمان هر کدام را بیان می‌کنیم.

 

برآمدگی روی انگشت پا, درمان برآمدگی روی انگشت پا

بسیاری از شرایط منجر به ایجاد برآمدگی انگشت پا می شوند

 

علل برآمدگی انگشتان پا

بسیاری از شرایط و فعالیت‌های زمینه‌ای مختلف می‌توانند منجر به ایجاد برآمدگی دردناک انگشت پا شوند. خوشبختانه، توجه به ناحیه‌ای از پا که در آن برآمدگی رخ می‌دهد و سایر علائم همزمان می‌تواند به شما کمک کند که علت احتمالی آن را پیدا کنید. برخی از رایج ترین تشخیص ها در بخش های زیر ذکر شده است.

 

بونیون (هالوکس والگوس)

بونیون، که با نام هالوس والگوس (HAV) نیز شناخته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که انگشت شست پا به سمت انگشت کوچک یا سایر انگشتان کوچک‌تر متمایل شود. این عارضه معمولاً به آرامی در طول زمان ایجاد می‌شود و در نهایت می‌تواند منجر به یک برجستگی دردناک در لبه بیرونی قاعده انگشت شست پا شود. انواع دیگری از بونیون، به نام بونیون کفاشی یا بونیونت، نیز می‌توانند در پایه جانبی انگشت پنجم پا که به سمت داخل منحرف می‌شود، ایجاد شوند.

 

علت دقیق بروز بونیون کاملاً مشخص نیست، اما برخی از انواع پا یا تغییرات آناتومیکی ممکن است احتمال ابتلا به این عارضه را در برخی افراد افزایش دهند. علاوه بر یک برجستگی دردناک، بونیون ممکن است باعث قرمزی، سوزش یا بی حس شدن ناحیه برجستگی نیز شود.

 

برای کمک به کنترل علائم:

• از کفش هایی با پنجه پهن تر استفاده کنید.

• روی بونیون از پد محافظ استفاده کنید.

• از فعالیت های دردناک اجتناب کنید.

 

با این حال، اگر اقدامات محافظه‌کارانه در رفع درد ناکام بماند، ممکن است اصلاح با جراحی ضروری باشد.

 

خار استخوان (استئوفیت)

انتهای استخوان های بدن ما با یک سطح صاف و لغزنده به نام غضروف مفصلی پوشیده شده است که به حرکت روان استخوان ها روی هم کمک می کند. گاهی اوقات، در اثر آسیب حاد یا ساییدگی و پارگی مزمن، این غضروف شروع به ساییدن می کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، اصطکاک بیش از حد می تواند باعث ایجاد خارهای استخوانی (استئوفیت) شود.

 

خارهای استخوانی می توانند در هر ناحیه ای از بدن ایجاد شوند. در پا، آنها به طور معمول در اولین انگشت (hallux limitus) در قسمت بالای استخوان های انگشتان پا ایجاد می شوند و می توانند باعث ایجاد یک برجستگی دردناک در این ناحیه شوند. سایر علائم شامل درد یا خشکی هنگام راه رفتن (به خصوص هنگام هل دادن از روی انگشتان پا) و تورم در بخش جلوی پا یا نواحی انگشتان پا می باشد.

 

برای کاهش علائم می توانید:

• ناحیه آسیب دیده را سرد کنید.

• داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مصرف کنید.

• از کفش هایی با پنجه پهن تر یا زیره سفت استفاده کنید.

با این حال، در موارد پیشرفته تر، ممکن است جراحی برای برداشتن خار، جوش دادن مفصل انگشت پا، یا قرار دادن مفصل جایگزین لازم باشد. یک روش تخریب مفصل (که در آن بخشی از استخوان را از مفصل جدا می کنید) نیز ممکن است انجام شود.

 

کیست گانگلیون

کیست گانگلیونی پا کیسه‌ای حاوی مایع است که ممکن است در کپسول اطراف مفاصل پا یا روی تاندون بسیاری از عضلات پا و انگشتان پا ایجاد شود. این کیست‌ها اغلب روی قسمت بالای پا یا انگشتان پا دیده می‌شوند و می‌توانند کوچک یا بزرگ باشند. گاهی به صورت خودبه‌خود از بین می‌روند و دوباره عود می‌کنند. علت دقیق آن‌ها هنوز مورد بحث است، اما تصور می‌شود آسیب‌های میکروسکوپی یا ضربه‌های حاد در ناحیه ممکن است در ایجاد آن‌ها نقش داشته باشد.

 

اکثر کیست‌های گانگلیونی بدون علائم هستند، اما اگر روی تاندون یا مفصلی قرار گیرند، ممکن است باعث کمی درد شوند. گاهی اوقات کیست ممکن است عصب مجاور را تحت فشار قرار دهد و باعث احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش شود. معمولاً کیست هنگام لمس نسبتاً قابل حرکت و نرم است.

 

در اکثر موارد، کیست‌های گانگلیونی بدون علامت درمان نمی‌شوند. با این حال، اگر آزاردهنده باشند، ممکن است کیست تخلیه و با استروئید تزریق شود، یا می‌توان آن را آسپیره کرد و مایع را از کیسه خارج کرد. به ندرت، ممکن است جراحی برای برداشتن آن انجام شود، اما احتمال بازگشت کیست وجود دارد.

 

برآمدگی روی انگشت پا, درمان برآمدگی روی انگشت پا

کیست گانگلیونی یکی از علل برآمدگی انگشتان پا است

 

بورسیت

بورس ها کیسه هایی پر از مایع هستند که به کاهش اصطکاک بین استخوان ها و تاندون ها کمک می کنند. گاهی اوقات، ضربه مستقیم به ناحیه یا یک فعالیت تکراری (مانند پریدن یا دویدن) می‌تواند باعث التهاب و تورم مایع موجود در این کیسه‌ها شود. این بیماری بورسیت نامیده می شود و یک اتفاق نسبتاً رایج در قسمت پایین پا نزدیک به پایه انگشتان پا است.

هنگامی که بورسیت ایجاد می شود، می تواند منجر به درد، تورم، قرمزی و ایجاد یک برآمدگی برجسته در ناحیه شود.

 

برای بهبود این مشکل:

• فعالیت خود را تغییر دهید.

• از کمپرس سرد استفاده کنید.

• داروهای ضد التهاب مصرف کنید.

• از پد محافظ یا کفی طبی استفاده کنید.

• در برخی موارد، ممکن است تزریق کورتیزون به بورس مورد نیاز باشد.

 

میخچه و پینه

میخچه و پینه زمانی ایجاد می شوند که مالش مکرر یا اصطکاک روی انگشتان پا منجر به ایجاد لکه های ضخیم پوست شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، به آن میخچه یا پینه می گویند.

 

میخچه ها و پینه ها معمولاً هنگام لمس زبر یا خشن هستند و ممکن است شبیه زگیل به نظر برسند. در حالی که این لایه ضخیم پوست برای محافظت انگشتان پا از فشار تحریک کننده در نظر گرفته شده است، اما در صورت ضخیم شدن یا بیرون زدگی بیش از حد می تواند باعث درد در ناحیه شود. مقدار کمی پینه می تواند عادی باشد، اما اگر بیش از حد ضخیم شود، می تواند دردناک باشد.

در حالی که بیشتر میخچه ها و پینه ها بدون علامت هستند، گاهی اوقات آنهایی که باعث درد یا سوزش می شوند ممکن است نیاز به جراحی توسط متخصص پا داشته باشند. 

 

نقرس

نقرس نوعی آرتریت التهابی است که در اثر تجمع بیش از حد اسید اوریک در بدن و تشکیل کریستال های ریز و تیز در مفاصل ایجاد می شود. گاهی اوقات این کریستال ها به صورت توده های کوچک (توفوس) در اطراف مفصل نیز جمع می شوند و مانند ندول های کوچک زیر پوست به نظر می رسند.

 

نقرس هر ناحیه ای از بدن را می تواند درگیر کند، اما به طور معمول مفصل انگشت شست پا و بخش داخلی آن (نزدیکتر به خط وسط) را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه معمولا بدون هشدار ظاهر می شود و منجر به درد شدید، تورم، گرما و حساسیت در ناحیه آسیب دیده می شود. همچنین ممکن است راه رفتن، پوشیدن جوراب و حتی قرار دادن ملحفه روی پا را برای فرد دشوار کند.

 

درمان های رایج برای این بیماری شامل داروهای ضد التهابی یا داروهای کاهش دهنده اسید اوریک (کلشی سین) است. همچنین ممکن است استروئیدهای خوراکی تجویز شود. در برخی موارد، برای تسکین درد شدید، تزریق استروئید ممکن است ضروری باشد.

 

حمله های نقرس ممکن است به صورت پراکنده رخ دهد و قابل پیشگیری با داروهایی است که برای کاهش سطح اسید اوریک در حالت استراحت طراحی شده اند. رژیم غذایی شما نیز می تواند به پیشگیری از نقرس کمک کند.

 

برآمدگی روی انگشت پا, درمان برآمدگی روی انگشت پا

نقرس یکی از علل برآمدگی انگشتان پا است

 

ندول های روماتوئید

ندول های روماتوئید یکی از عوارض جانبی بالقوه آرتریت روماتوئید است ، بیماری که باعث می شود سیستم ایمنی به سلول های خود حمله کند. هنگامی که سلول های مفاصل بدن مورد حمله قرار می گیرند، می تواند منجر به التهاب، درد و سفتی شود. در موارد شدیدتر، توده های گردی به نام ندول های روماتوئید نیز ممکن است در زیر پوست ایجاد شوند.

 

این گره ها می توانند در نزدیکی هر مفصل یا ناحیه ای که در آن فشار وارد می شود، از جمله انگشتان پا ایجاد شوند. به طور معمول، توده ها گرد شکل و حالت خمیری دارند. ندول ها می توانند به کوچکی یک پاک کن مداد یا به بزرگی یک مشت باشند و معمولاً در لمس حساس نیستند.

 

ندول های بدون علامت معمولا به حال خود رها می شوند. با این حال، اگر آنها عصب مجاور را فشرده کنند یا حرکت مفصل را محدود کنند، ممکن است به تزریق کورتیکواستروئید یا برداشتن جراحی نیاز باشد.

 

لیپوم

لیپوم رسوبی از بافت چربی است که به صورت تومور در می آید. این نوع توده غیرسرطانی معمولاً در زیر پوست قرار دارد و احساسی نرم و لاستیکی دارد. در حالی که بیشتر در نواحی مانند قسمت بالایی پشت، شانه، باسن یا ران دیده می شود، گاهی اوقات لیپوم ها می توانند روی انگشتان پا نیز رشد کنند. از آنجایی که این توده ها خوش خیم هستند و به طور معمول علائمی ایجاد نمی کنند، معمولا به حال خود رها می شوند.

 با این حال، در موارد نادر، اگر تومور بزرگ شود یا باعث درد شود، ممکن است با جراحی برداشته شود. 

 

علل دیگر

در حالی که شرایطی که در بالا مورد بحث قرار گرفت، شایع‌ترین علل ایجاد برآمدگی در انگشتان پا هستند، سایر تشخیص‌های کمتر رایج نیز ممکن است مقصر باشند.

 

برآمدگی‌های پوستی

در برخی موارد، ممکن است برآمدگی‌های پوستی به نام "اسکین تگ" در اطراف پا یا انگشتان پا ظاهر شوند. این برآمدگی‌ها معمولاً به رنگ قهوه‌ای یا رنگ پوست هستند، بی‌خطرند و کوچک بوده و با یک ساقه باریک به پوست متصل می‌شوند. اسکین تگ‌ها هیچ علائمی ندارند و معمولاً فقط برای زیبایی و به دلایل ظاهری، از طریق سوزاندن یا سرما درمانی برداشته می‌شوند.

 

زگیل

در همین راستا، زگیل ممکن است در نواحی جلوی پا یا انگشتان پا نیز رشد کند. این ضایعات که توسط ویروسی که پوست را آلوده می کند ایجاد می شوند، معمولاً دارای سطح برجسته و درشتی هستند که شکل گرد دارند. گاهی اوقات، زگیل می تواند باعث درد شود، به خصوص اگر هنگام راه رفتن به کفش شما یا به زمین فشار بیاورد. در حالی که برخی از داروهای بدون نسخه برای زگیل وجود دارد، موفق ترین درمان، برداشتن جراحی توسط متخصص پا است.

 

تومورهای سرطانی

در نهایت، در موارد بسیار نادر، یک تومور سرطانی می تواند علت برآمدگی روی انگشت پای شما باشد. علاوه بر توده قابل مشاهده، یک رشد بدخیم در انگشتان پا همچنین می تواند باعث درد، مشکل در راه رفتن، تورم و تب شود. درمان ها بسته به نوع تومور متفاوت است، اما به طور کلی از جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی استفاده می شود.

 

برآمدگی روی انگشت پا, درمان برآمدگی روی انگشت پا

تومور سرطانی می تواند علت برآمدگی روی انگشت پای شما باشد

 

درمان های خانگی برای برآمدگی روی انگشتان پا

اگرچه هر گونه توده نگران کننده باید توسط پزشک بررسی شود، اما چند اقدام اولیه وجود دارد که می‌تواند به کاهش برخی از علائم شما کمک کند:

• استفاده از یخ و باند فشاری: با قرار دادن یخ و یک باند فشاری روی انگشت پا، می‌توانید به کاهش درد، قرمزی یا تورمی که وجود دارد کمک کنید.

داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی بدون نسخه (NSAID): داروهای بدون نسخه‌ای مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن نیز می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند، اما به دلیل عوارض احتمالی، مصرف آن‌ها بدون مشورت با پزشک توصیه نمی‌شود.

اجتناب از فعالیت‌های دردناک: تا زمانی که بهبود می‌یابید، از انجام فعالیت‌هایی که باعث درد در ناحیه انگشت پا می‌شوند خودداری کنید.

 بالا نگه داشتن منظم پا: بالا نگه داشتن منظم پا به کاهش تورم کمک می‌کند. می‌توانید از چند بالش برای بالا نگه داشتن پا در هنگام استراحت یا خواب استفاده کنید.

 

به خاطر داشته باشید:

این اقدامات خانگی صرفا برای تسکین موقت علائم هستند و به درمان اصلی مشکل کمک نمی‌کنند.

در صورت مشاهده هر گونه توده غیرمعمول روی انگشت پا، به‌خصوص اگر با علائمی مانند درد، قرمزی، تب یا مشکل در راه رفتن همراه است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

تشخیص علت اصلی بروز توده و تجویز درمان مناسب بر عهده پزشک متخصص است.

 

چه زمانی باید به یک پزشک مراجعه کرد؟

اگر متوجه یک برآمدگی جدید در انگشت پا یا بزرگ شدن اخیر رشد قبلی شدید، مهم است که پای خود را توسط یک پزشک معاینه کنید. این امر به ویژه در صورتی صادق است که برآمدگی دردناک باشد یا علائم دیگری مانند تورم یا تغییر رنگ را تجربه کنید.

 

در حالی که اکثر برآمدگی های انگشتان پا بدون علامت هستند و می توان آنها را به خوبی در خانه مدیریت کرد، برخی از آنها اینگونه نیستند و باید فوراً درمان شوند. یک ارزیابی فیزیکی معمولا برای تعیین علت مشکل خاص انگشت پا و استراتژی درمانی مناسب ضروری است. 

حتی اگر اندازه آنها کوچک باشد، برآمدگی روی پا یا انگشتان پا می تواند بسیار دردناک باشد و ارزش معاینه توسط یک پزشک را دارد.

 

برآمدگی روی انگشت پا, درمان برآمدگی روی انگشت پا

پزشک برای تشخیص برآمدگی روی پا، معاینه فیزیکی انجام می‌دهد

 

سوالات متداول درباره برآمدگی روی انگشت پا

1. چگونه برآمدگی روی پا تشخیص داده می‌شود؟

پزشک برای تشخیص برآمدگی روی پا، معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و ممکن است آزمایش‌های زیر را نیز تجویز کند: آزمایش خون ، اشعه ایکس ، سونوگرافی ، ام آر آی و بیوپسی

 

2. چگونه می‌توان از بروز برآمدگی روی پا جلوگیری کرد؟

هیچ راه قطعی برای جلوگیری از بروز برآمدگی روی پا وجود ندارد. با این حال، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به آنها انجام دهید، مانند:

• پوشیدن کفش‌های مناسب: کفش‌هایی را انتخاب کنید که به درستی جا می‌افتند و از پاهای شما حمایت می‌کنند.

• حفظ بهداشت پا: پاهای خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید و خشک کنید.

• جلوگیری از آسیب: از پاهای خود در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت کنید.

• کنترل بیماری‌های زمینه‌ای: اگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا آرتریت دارید، آنها را به درستی کنترل کنید.

 

3. آیا برآمدگی روی پا مسری است؟

برخی از انواع برآمدگی‌های روی پا، مانند زگیل، مسری هستند. با این حال، اکثر برآمدگی‌ها مسری نیستند.

 

4. آیا توده روی انگشت پا می تواند سرطانی باشد؟

در حالی که یک توده روی انگشت پا ممکن است سرطانی باشد، این بسیار نادر است. در این شرایط غیر معمول، تومور معمولاً دردناک است و ممکن است با تورم یا مشکل در راه رفتن همراه باشد. رشد سرطانی انگشت پا همچنین ممکن است باعث تب شود و نشانگرهای التهابی ممکن است در خونگیری وجود داشته باشد. 

 

5. انگشتان پا کووید چه شکلی هستند؟

افرادی که به کووید آلوده شده اند ممکن است عارضه جانبی به نام انگشتان کووید را نیز تجربه کنند . هنگامی که این اتفاق می افتد، انگشتان پا متورم می شوند و به رنگ بنفش لکه مانند در می آیند. همچنین ممکن است تاول یا برجستگی ایجاد شود و ناحیه ممکن است دردناک یا خارش دار باشد.

 

توصیه پایانی

مشاهده یک برآمدگی جدید یا بزرگ شده روی انگشت پا می تواند نگران کننده باشد. در حالی که ذهن شما ممکن است بلافاصله به بدترین حالت ممکن برود، در اکثر موارد، برآمدگی روی پا یا انگشتان پا به دلیل یک وضعیت بسیار خوش خیم ایجاد می شود.

اگر نگرانی خاصی در مورد پاهای خود دارید یا برآمدگی دردناک است، حتما برای مشاوره به پزشک مراجعه کنید. آنها قادر خواهند بود به درستی برآمدگی را تشخیص دهند و درمان های موجود را برای شما شرح دهند.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------