آرامش مطلوب دولت در بورس



اخبار ,اخبار اقتصادی ,بورس

 

اخبار اقتصادی - آرامش مطلوب دولت در بورس

بورس اوراق بهادار هفته گذشته نیز با ضعف عمومی مواجه بود؛ ضعفی که در نهایت به افت 5/0درصدی شاخص کل منجر شد. در هفته گذشته شاخص کل در نهایت با 384 واحد افت کار خود را به پایان برد تا به‌رغم امیدواری‌های قابل ملاحظه بازار همچنان با رشد زیان مواجه باشد، طوری‌که زیان بازار در انتهای هفته گذشته به 6/5درصد رسید.

در حالی که بازار سهام همچنان با زمین‌گیری شاخص و نامشخص بودن روند بازار مواجه است سخنان رئیس‌جمهور در سفر استانی به چهارمحال و بختیاری از اهمیت بالایی برخوردار است؛ جایی که رئیس‌جمهوری شرایط بورس را شرایطی توأم با آرامش و ثبات برای سرمایه‌گذاری معرفی کرده است. وی در سخنان خود درباره مسائل اقتصادی گفت: امروز نسبت به پارسال ثبات و آرامش بیشتری وجود دارد.

 

امروز مردم دیگر برای خرید ارز خارجی یا سکه حرص نمی‌ورزند. امروز دیگر کسی آنها را به‌عنوان ذخیره به خانه و زیرتشک هدایت نمی‌کند. امروز مردم احساس ثبات می‌کنند، هم در مغازه‌ها هم در کالاها هم در اجناس و هم در ارز و بورس و نیز در سکه و طلا.


این سخنان رئیس دولت در کنار برنامه‌های دولت برای اعلام لایحه خروج از رکود در هفته آینده نشان دهنده تلاش مضاعف دولت برای حفظ شرایط موجود است. به نظر می‌رسد پیام سخنان رئیس‌جمهوری برای فعالان اقتصاد کشور در ماه‌های آینده تداوم وضع فعلی با امید به بهبود آرام شرایط است؛ آماری که می‌تواند جغرافیای سرمایه‌گذاری در کشور را تغییر دهد به‌ویژه آنکه به نظر نمی‌رسد در مسائل هسته‌ای نیز گشایش فوری در پیش باشد.


در تحولات سیاسی مهم در هفته گذشته بحث بر سر قرارداد نفتی ایران و روسیه در خبرگزاری‌ها با اخبار ضد و نقیضی همراه بود.برخی حصول توافق در این بخش را نشان‌دهنده احتمال به مشکل خوردن توافق هسته‌ای با غرب می‌دانند. در این رابطه معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با تاکید بر اینکه هیچ گونه توافقی با روسیه برای فروش نفت ایران توسط این کشور انجام نگرفته است، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران و روسیه صرفا تفاهم‌نامه‌ای اقتصادی و تجاری امضا کرده‌اند.


در همین حال یک مقام بلندپایه وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته توافق ایران و روسیه در زمینه انرژی بر مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 اثرات منفی خواهد داشت.


این هشدار در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر امضای قرارداد تجاری نفتی به ارزش 20میلیارد دلار میان تهران و مسکو مطرح شده است.


روز سه‌شنبه وزارت انرژی روسیه خبرداد با همتای ایرانی خود تفاهم نامه همکاری در صنعت انرژی امضا کرده‌اند.


بر‌اساس بیانیه وزارت انرژی روسیه در این قرار‌داد 5 ساله مسکو به تهران برای فروش نفت کمک می‌کند و همکاری در «صنعت نفت و گاز، ساختن نیروگاه، شبکه‌های برق، و تامین ماشین آلات، مواد مصرفی و اقلام کشاورزی» را گسترش می‌دهد.


یک روز بعد از انتشار این بیانیه، دولت روسیه با انتشار بیانیه تازه‌ای اطلاعیه قبلی وزارت انرژی را پس گرفت و به نقل از «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه در بیانیه مشابهی اعلام کرد مسکو در عین کمک به فروش نفت ایران بخشی از آن را نیز خود می‌خرد اما «میزان خرید بستگی به تقاضای بازار خواهد داشت».


خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه هشت ماه پیش گزارش داده بود که ایران و روسیه در حال گفت‌وگو بر سر یک برنامه نفت در برابر غذا به مبلغ 5/1 میلیارد دلار در ماه هستند.
این خبرگزاری گفته بود روسیه روزانه 500هزار بشکه یعنی معادل یک‌سوم صادرات نفت ایران را در ازای کالا‌ها و تجهیزات روسی خواهد خرید.


در تحولات مرتبط با مسائل هسته‌ای معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا روز گذشته درباره موضوعات مورد اختلاف و بررسی نحوه نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین در شهر ژنو گفت‌و‌گو کردند.


سید‌عباس عراقچی بعد از پایان این مذاکرات در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس این مذاکرات را «خوب و مفید» توصیف کرد.


گفت‌وگوهای هسته‌ای دوجانبه ایران و آمریکا به ریاست معاونان وزرای خارجه دو کشور ساعت 10 صبح پنج‌شنبه به وقت محلی (12:30 به وقت تهران) در شهر ژنو آغاز شد.


این مذاکرات ساعت 12 به وقت محلی برای صرف ناهار و اقامه نماز هیأت ایرانی متوقف و ساعت 15 دوباره از سر گرفته شد که 2 ساعت به طول انجامید.


در تحولات اقتصادی انتظار می‌رود روز سه‌شنبه دولت لایحه خروج از رکود را در مجلس رونمایی کند؛ امری که اگرچه انتظار تاثیر فوری از آن بر اقتصاد کشور نمی‌رود، اما می‌تواند تکانه‌هایی را در اقتصاد راکد کشور ایجاد کند. در آستانه رونمایی از این لایحه نقدها در مورد آن به صورت جدی در رسانه‌ها منعکس شده است.

 

در همین رابطه سید حمید حسینی، عضو هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار «شانا»، با بیان اینکه تحلیل دولت و بسته پیشنهادی آن برای خروج غیر تورمی از رکود، مورد تایید و قبول اعضای اتاق بازرگانی تهران قرار گرفت، گفت: دولت از طریق بسته پیشنهادی خود خواهان رشد اقتصادی و خروج غیر‌تورمی از رکود است. وی افزود: بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود دخالت دولت در امور اقتصادی را محدود می‌کند که این رویکرد نیز مورد تایید اقتصاددانان کشور است.


حسینی تصریح کرد: بسته خروج از رکود باید بتواند مشکلات رکود در عرصه تولید را حل کند تا سیاست‌های گذشته که واحدهای تولیدی را در تنگنا قرار داده بود، تکرار نشود.
در مسائل اقتصادی همچنین اعلام رشد 30درصد نقدینگی با شگفتی کارشناسان مواجه شده است.


در بازار‌های جهانی نیز در هفته گذشته رشد ارزش دلار در بازارهای جهانی به کاهش بهای فلزات منجر شد.بهای مس در بازار جهانی به 6هزار و 971دلار رسیده است. بهای سه فلز آلومینیوم، روی و سرب به ترتیب 2هزار و 14دلار، 2هزار و 320دلار، 2هزار و 248دلار رقم خورده است.

 در بازار چه خبر بود؟
در روز چهارشنبه معامله‌گران شاهد بازاری ضعیف بودند که در آن شاخص کل به میزان 83واحد کاهش یافت و به رقم 74هزار و 13واحد رسید.در حالی که اکثر معامله‌گران انتظار رشد بازار را داشتند که البته این امر همچون روزهای قبل محقق نشد و بازار همچنان با رویکرد ضعیف مواجه بود؛ رویکردی که حکایت از کمبود نقدینگی در بازار و همچنین رقابت شدید قابل ملاحظه بازار پول با بازار سرمایه دارد.


در بازار روز چهارشنبه در گروه خودرو عضو کارگروه مشترک کمیسیون صنایع مجلس برای بازنگری قیمت خودرو گفت: جلسه مشترک این کارگروه بعد از تعطیلات مجلس و به احتمال زیاد روز یکشنبه این هفته برگزار خواهد شد.


نادر قاضی‌پور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس در مورد جلسه مشترک کمیسیون صنایع مجلس و شورای رقابت برای بازنگری در قیمت خودرو اظهار کرد: تا‌کنون چند جلسه در این مورد برگزار شده و ادامه جلسات نیز بعد از تعطیلی مجلس برگزار خواهد شد.


وی تصریح کرد: مهم‌ترین‌ موضوع مورد بحث در جلسات مشترک کمیسیون صنایع مجلس و شورای رقابت، تعیین قیمت پایه سال 91 در نرخ‌گذاری جدید خودروها و همچنین برخی آپشن‌های اجباری خودروها است.


قاضی‌پور ادامه داد: در صورت نهایی شدن بازنگری در قیمت خودروها، نرخ خودرو حدود 15 درصد کاهش خواهد یافت.


در گروه تجهیزات روز چهارشنبه سخنان دکتر نوبخت در مورد پرداخت مطالبات پیمانکاران به بهبود شرایط این گروه منجر شد.


وی گفت: به‌عنوان مسوول برنامه‌ریزی کشور اعلام می‌کنم که 41 هزار میلیارد تومان در سال جاری برای طرح‌های عمرانی هزینه خواهیم کرد.


وی با بیان اینکه در جلسه روز سه‌شنبه این هفته هیات دولت مجوز واگذاری سه هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت نیز صادر شد، خاطرنشان کرد: بنابراین، دولت تا هفته آینده در مجموع مبلغ 12 هزار میلیارد تومان بابت اجرای طرح‌های عمرانی به پیمانکاران پرداخت خواهد کرد.
در گروه تصفیه نفت انتظار بازار برای بازگشایی نمادهای پالایشگاهی محقق نشد که این امر احتمالا ناشی از عدم انتشار گزارش‌های سه‌ماهه این شرکت‌ها است. در این گروه شایعات اولیه در مورد احتمال موافقت با افزایش بهای روغن موتور به تشکیل صف خرید در برخی از نمادهای این گروه منجر شد. در گروه پتروشیمی پترول در 9 ماهه منتهی به خرداد 93، 173 ریال از سود خود را محقق کرده است که نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته شاهد رشد 97 درصدی هستیم، بخش عمده این رشد ناشی از فروش دارایی سهام پتروشیمی جم بوده است.

در گروه سیمانی بحران عراق تاثیر منفی جدی بر صادرات شرکت‌های سیمانی به مناطق شمالی و جنوبی عراق گذاشته است. انتظار نمی‌رود گزارش‌های 6ماهه شرکت‌های سیمانی صادراتی خبرهای خوبی را نشان دهد.


در گروه ساختمانی مسکن شمال غرب در شفاف‌سازی تاکید کرد که همچنان امیدوار است تا پایان سال مالی شرکت بتواند پیش‌بینی سود شرکت را محقق کند.


در گروه فلزی ذوب آهن در اطلاعیه‌ای خاطرنشان کرد حادثه آتش‌سوزی در حوضچه انبار‌سازی قطران تاثیری در عملیات شرکت نداشته است.


در گروه بیمه‌ای شرکت‌های کوچک و اینک با قیمت اندک سهام مورد توجه بخشی از بازار هستند که این امر به رشد قیمتی برخی نمادها منجر شده است. در این گروه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بررسی نحوه قیمت‌گذاری بیمه در کارگروه اصلاح قانون بیمه شخص ثالث گفت: در این کارگروه مدل‌های رهبری بازار، تعیین سقف و کف توسط بیمه مرکزی، قیمت‌گذاری و تعیین حق بیمه فنی توسط بیمه مرکزی مورد بررسی قرار گرفت.
محمد‌حسین حسین‌زاده‌بحرینی، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره آخرین بررسی‌های این قانون در کارگروه اظهار کرد: این کارگروه تاکنون با همه دستگاه‌های مرتبط مانند بیمه مرکزی، سندیکای بیمه‌گران، صندوق تامین خسارت‌های بدنی، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، نیروی انتظامی، برخی از شرکت‌های بیمه، ستاد دیه، قوه قضائیه و دستگاه‌های دیگر، جلسات متعددی را برگزار کرد.


وی افزود: در این جلسات، یک بار قانون فعلی که قبلا به صورت آزمایشی در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و تا پایان سال جاری معتبر است با حضور نمایندگان دستگاه‌ها، صاحب‌نظران مستقل و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بررسی شد و با توجه به تجربه حدودا 6 ساله اجرای قانون فعلی، مواردی از آن را که نیاز به اصلاح و تجدیدنظر دارد شناسایی کردیم.


این عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به بحث‌هایی که درباره مدل تعیین قیمت در کارگروه انجام شده است، گفت: مدل‌های رهبری بازار، تعیین سقف و کف توسط بیمه مرکزی، مدل قیمت‌گذاری دستوری توسط شورای عالی بیمه یا هیات وزیران، تعیین حق بیمه فنی توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و برخی مدل‌های دیگر مورد بررسی قرار گرفت و معایب و مزایای هرکدام از مدل‌های مطرح، برای اعضای کارگروه روشن شد.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مطابق قانون، افرادی که فاقد بیمه‌نامه هستند یا بیمه‌نامه‌شان منقضی شده اگر تصادف کنند، خسارت وارده به شخص ثالث حادثه‌دیده توسط صندوق پرداخت می‌شود و البته صندوق موظف است برای دریافت وجوهی که به شخص ثالث پرداخت کرده، به دارنده خودرو یا موتورسیکلت فاقد بیمه‌نامه مراجعه کند و خسارات وارده را از
او بگیرد.


در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاری ضعیف بود که در نهایت در آن 183میلیارد تومان سهام در بورس و فرابورس معامله شد. این کارنامه در کل هفته با توجه به اینکه در هفته ماقبل بازار تنها سه روز کاری فعالیت داشت منجر به رشد اکثر متغیرهای کمی بازار در هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل شد.


ارزش معاملات بازار به 663میلیارد تومان رسید که با 10 درصد کاهش مواجه بود. شمار خریداران نیز به 60هزار و 651نفر رسید که 39درصد رشد را نسبت به هفته قبل شاهد بود.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------