برای تبدیل شدن به یک طراح بازی چه تحصیلاتی لازم است؟



دانشگاه بازی سازی, درامد رشته بازی سازی, چگونه وارد رشته بازی سازی شویم

آشنایی با رشته بازی سازی

 

معرفی دانشگاهها،دروس و بازار کار رشته بازی سازی 

رشته بازی سازی یکی از به روزترین رشته ها در جهان است و هر روزه در حال رشد و پیشرفت می باشد. برای ساخت یک بازی باید دنیایی مجازی پدید آورد که بازیکنان در آن فضا غرق شوند و از ﺁن بازی لذت ببرند. البته این بازی ها فقط محدود به لذت بردن نمی باشند و در بسیاری از مواقع هم سبب کسب مهارت و یا درمان بیماری ها می شوند.

رشته بازی سازی یکی از به روزترین رشته ها در جهان است و هر روزه در حال رشد و پیشرفت می باشد. برای ساخت یک بازی باید دنیایی مجازی پدید آورد که بازیکنان در آن فضا غرق شوند و از ﺁن بازی لذت ببرند.

 

البته این بازی ها فقط محدود به لذت بردن نمی باشند و در بسیاری از مواقع هم سبب کسب مهارت و یا درمان بیماری ها می شوند. در واقع اینگونه بازی ها جنبه های مختلفی دارند و این بازی ساز است که باید با توجه به هدف و بستر بازی، اطلاعات خود را در مورد مکانیک بازی، تعامل بازیکنان، پاداش ها، روانشناسی بازیکنان و .. افزایش دهد.

 

بازی سازی رشته ی جدیدی است و با اینکه کشور ما رشته ی دانشگاهی در این حوزه ندارد اما با کمی اطلاعات و دانش در مورد برنامه نویسی و کمی تلاش می توان وارد این حرفه شد. حال اگر تمایل دارید بدانید که چگونه می توان وارد رشته بازی سازی شد؟ یا تحصیل در رشته بازی سازی در ایران امکان پذیر است یا خیر؟ می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

بازار کار رشته بازی سازی, واحدهای رشته بازی سازی, دروس رشته بازی سازی

تحصیل در رشته بازی سازی 

 

رشته بازی سازی چیست؟

در واقع رشته ی بازی سازی نوعی از فرایندهای توسعه ی نرم افزار است که در این رشته، انواع بازی های ویدیویی ارائه می شوند. این توسعه ی نرم افزاری توسط بازی ساز انجام می شود.

 

این بازی ساز یا همان توسعه دهنده ی بازی های ویدیویی امکان دارد یک نفر باشد و در برخی از مواقع، یک تیم و گروه باشند. اگر این بازی ها توسط یک نفر ساخته شود به سازنده ی این بازی ها، بازی ساز مستقل می گویند که تمامی وظایف ساخت و پردازش بازی بر عهده ی او است.

 

اما امروزه، پیشرفته شدن فرآیند ساخت بازی های ویدیویی از یک طرف و افزایش یافتن قدرت پردازش رایانه ها و همچنین کنسول بازی ها از طرف دیگر سبب شد که اکثر کمپانی های بزرگ بازی سازی، به کمک تیم های تخصصی توسعه دهنده بازی های ویدیویی، این بازی ها را بسازند. مهم ترین ویژگی های تیم های بازی سازی این است که مجموعه ای از تخصص ها در کنار هم جمع می شوند و لذا هر شخصی با توجه به تخصص و توانایی های خود، وظیفه ای را بر عهده می گیرد.

 

دروس رشته بازی سازی, رشته بازی سازی, رشته بازی سازی در دانشگاه

رشته بازی سازی چیست

 

در واقع در رشته بازی سازی و حوزه آن، تمام افراد تیم، یک متخصص هستند و این مزیت مهم ترین تفاوت این رشته با سایر رشته ها است. البته اغلب افرادی که می خواهند در این تیم مشغول شوند باید در یکی از تخصص های بازی سازی یعنی طراحی هنری و یا فنی دارای تحصیلات آکادمیک باشند.

 

از طرف دیگر، از آنجایی که بازی های کامپیوتری یک رسانه ی جدید تلقی می شود کشور ما در این صنعت از افراد متخصص کمی برخوردار است. 

علاوه بر این، نیاز کشور ما ساخت بازی های رایانه ای بومی و محلی و همچنین بازی هایی با تولید محتوای ایرانی و اسلامی است. این عامل سبب می شود نیاز به نیروهای متخصص در زمینه ی بازی سازی در کشور، بسیار اهمیت پیدا کند.

 

بررسی رشته بازی سازی در ایران

نیاز کشور ما به متخصصین در حوزه بازی سازی از یک سو و افزایش علاقه مندان یادگیری این رشته، سبب شده که در حال حاضر، این رشته در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار باشد. برخی از راه ها و رشته ها هستند که می توان این رشته را یاد گرفت.

 

مثلا بسیاری از علاقه مندان این رشته، به امید ساخت بازی خود، رشته ی کامپیوتر را برای تحصیل انتخاب می کنند. علاوه بر این رشته در بسیاری از رشته های دبیرستانی و کاردانی هم امکان یادگیری بازی سازی وجود دارد. به طور کلی در کشور ما می توان در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، این رشته را آموخت. علاوه بر این، بسیاری از دوره های آموزشی ﺁزاد در مراکز مختلف است که به آموزش این رشته می پردازند.

 

مهم ترین ویژگی این دوره ها، عدم نیاز به مدرک دیپلم است. با این احتساب می توان از هر سنی در این دوره ها شرکت و محدودیت سنی در آن، وجود ندارد. البته اکثر این مراکز، کارآموزان بالای 17 سال را پذیرش می کنند. راه های یادگیری رشته بازی سازی در ایران، به طور مختصر عبارتند از:

• تحصیل در رشته های علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر

• تحصیل در مقاطع دبیرستان و کاردانی

• تحصیل کردن در انستیتو ملی بازی سازی

• شرکت در مدارس و دوره های آنلاین

• استفاده و مطالعه ی کتاب های آموزشی بازی سازی

 

رشته بازی سازی دانشگاه علمی کاربردی, تحصیل در رشته بازی سازی, بازی‌سازی در ایران

تحصیل در رشته بازی سازی در مقطع دبیرستان

 

تحصیل در مقطع دبیرستان برای یادگیری بازی سازی

بسیاری از خانواده های ایرانی، بازی های کامپیوتری ایرانی را می پسندند. این مساله سبب شد که این رشته در هنرستان های کار و دانش برای هنرجویان علاقه مند به این رشته پایه گذاری شود. این رشته که نام آن، برنامه نویسی بازی های رایانه ای است شامل 111 ساعت آموزشی می باشد که از این 111 ساعت، 42 ساعت مربوط به مهارت های عمومی، 4 ساعت مربوط به مهارت های پایه، 56 ساعت مربوط به مهارت های فنی و 9 ساعت هم مربوط به مهارت های غیر فنی است. 

 

در این رشته، هنرجویان علاوه بر سپری کردن درس های عمومی، 5 استاندارد مهارت شغلی هم می گذرانند که در پایان هر کدام از این استانداردها به مهارت های زیر دست می ﺁیند:

• مهارت برنامه نویسی scratch

• کاربر رایانه

• بازی‌ سازی مقدماتی با موتور Unity

• رایانه کار LCDL

• کار با ایلاستریتور

• مدیر Game Net

• کاربر Poser

• برنامه‌ نویسی بازی‌ های رایانه ‌ای

• کاربر اندروید

• بازی سازی مقدماتی با موتور یونیتی

• کاربر آفیس

• شهروند الکترونیکی

 

این هنرجویان، پس از فارغ التحصیلی می توانند در مقاطع کاردانی در دانشگاه های علمی و کاربردی، آزاد و فنی حرفه ای در رشته های مربوط به خود ادامه تحصیل دهند. علاوه بر این، تحصیل در مقطع کارشناسی در رشته های آی تی و نرم افزار برای این هنرجویان، امکان پذیر است.

 

تحصیل در مقطع کاردانی برای یادگیری رشته بازی سازی

در حال حاضر، بازی سازی کامپیوتری به عنوان یک رشته ی تحصیلی در دانشگاه جامع علمی و کاربردی تدریس می شود. در واقع دانشگاه جامع علمی و کاربردی بنیاد ملی، بازی های کامپیوتری را در 3 رشته که مربوط به بازی سازی است ارائه می کند. این گرایش های بازی سازی کامپیوتری در قالب 72 واحد درسی و طی 4 ترم، به دانشجویان تدریس می شود.

 

لازم به ذکر است بدانید دانشگاه جامع علمی و کاربردی بنیاد ملی بازی های رایانه ای، لقب اولین دانشگاه بازی سازی غرب آسیا را به خود اختصاص داده است. هم اکنون در این دانشگاه، 3 رشته مربوط به صنعت بازی سازی کامپیوتری ارائه می شود که عبارتند از:

 

• کاردانی فنی بازی سازی رایانه ‌ای: این رشته دارای 72 واحد درسی است و حدود 2 الی 3 سال طول می کشد. فارغ التحصیلان این رشته پس از تحصیلات دارای مهارت های کار کردن با حداقل یک موتور آماده مثلا (UDK) یا (Unity)، طراحی کردن زیرساخت های فنی بازی با استفاده از سکوی موتور آماده، تهیه خروجی، آشنایی با تمام بخش‎ های موتور، آشنایی با توابع استاندارد فیزیک موتور بازی‎ سازی، آشنایی با هوش مصنوعی موتور بازی سازی، تهیه محتوای بازی، تست کردن بازی با متدهای استاندارد، مهارت ارتباط برقرار کردن با 3 تیم دیگر بازی سازی یعنی تیم های هنری و طراحی و برنامه نویسی، آشنا شدن با فرآیندهای نرم افزاری و ... می باشند.

 

درامد رشته بازی سازی, چگونه وارد رشته بازی سازی شویم, بازار کار رشته بازی سازی

بررسی واحدهای رشته بازی سازی

 

با توجه به این مهارت ها این فارغ التحصیلان می توانند در زمینه های برنامه ‎نویسی گرافیکی بازی ‌ها، متخصص طراحی فیزیک بازی‎ ها و طراحی هوش مصنوعی بازی ها مشغول شوند.

 

• کاردانی حرفه‌ ای کارگردانی هنری بازی های کامپیوتری: این رشته نیز دارای 72 واحد درسی است که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از توانای های گزارش نویسی فعالیت ها، مستندسازی، ارائه گزارش نتایج کار، انجام کار گروهی، ایجاد کسب و کارهای کوچک کارآفرینی، ارتباط برقرار کردن با سایر اعضای گروه، سازماندهی و اداره کردن افراد و ... برخوردار می شوند. این افراد پس از کسب این توانایی ها می توانند در زمینه های طراحی بازی، طراحی مراحل بازی و طراحی گرافیک بازی مشغول شوند.

 

دروس رشته بازی سازی, رشته بازی سازی, رشته بازی سازی در دانشگاه

تحصیل در رشته بازی سازی 

 

• کاردانی حرفه ‌ای طراحی و کارگردانی بازی های کامپیوتری: در این رشته، دانشجویان پس از گذراندن 72 واحد درسی از مهارت های طراحی بازی در قالب های دو بعدی و سه بعدی، تهیه خروجی بازی برای موتور بازی سازی، کاهش دادن سطح پیچیدگی، آشنایی با داستان نویسی و طراحی، مدیریت تولید و کارگردانی و .. برخوردار می شوند. آن ها می توانند در زمینه های طراحی بازی، طراحی فضا و بنا در پروژه های بازیسازی ملی و طراحی مراحل بازی مشغول به کار شوند. 

 

قبولی و پذیرش در این رشته ها با توجه به نوع دیپلم و به شرط گذراندن درس های جبرانی است که در دفترچه قید شده است. علاوه بر این، علاقه مندان برای تحصیل در این رشته ها باید در آزمون ورودی شرکت و در آن و همچنین مصاحبه قبول شوند.

 

دانشگاه بازی سازی, درامد رشته بازی سازی, چگونه وارد رشته بازی سازی شویم

بازار کار رشته بازی سازی

 

تحصیل در مقطع کارشناسی برای یادگیری رشته بازی سازی

از آنجایی که کماکان در دانشگاه های تراز اول کشور، در مقطع کارشناسی، رشته بازی سازی وجود ندارد لذا به علاقه مندان توصیه می کنیم با تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر، این حرفه را بیاموزند. یکی از تمرکزهای رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم افزار، بازی های کامپیوتری است. این گرایش دارای 12 واحد درسی است که 4 واحد آن به نام های

• سیستم های چند رسانه ای

• طراحی بازی های کامپیوتری

• گرافیک کامپیوتری 

• مبانی پویانمایی کامپیوتری

به دانشجویان، در قالب 48 ساعت، ارائه می شود.

 

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای یادگیری بازی سازی رایانه ای

برای اولین بار در کشور، در سال 1393 در رشته هنرهای رایانه ای، گرایشی به نام تولید بازی های رایانه ای تدوین و تصویب شد. دانشگاه هنر اسلامی تبریز اولین دانشگاهی بود که در این رشته اقدام به جذب دانشجو نمود.

 

رشته تولید بازی های رایانه ای، رشته ای بین رشته های کامپیوتر و هنر است. این رشته، پروژه محور است و بیش از 60 واحد درسی آن به صورت فعالیت ‌های عملی و کارگاهی ارائه می شوند. پس اگر می خواهید تحصیلات رشته بازی سازی را تکمیل کنید در کنکور کارشناسی ارشد هنر، شرکت کنید.

 

از جمله مهارت هایی که با تحصیل در این رشته می آموزید می توان به طراحی فضای بازی، طراحی شخصیت های بازی، طراحی فنی و گرافیک بازی، هوش مصنوعی بازی و ... اشاره نمود.

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------