آشنایی با رشته روابط عمومی؛ رشته ای مفید و پر درآمد



کتاب رشته روابط عمومی, کارورزی رشته روابط عمومی, معرفی رشته روابط عمومی

معرفی رشته روابط عمومی

 

بازارکار رشته روابط عمومی + دروس و دانشگاه ها 

رشته روابط عمومی، جزو رشته های مفید و پر درآمدی است که متاسفانه در بین رشته هایی مثل حقوق، وکالت و بسیاری دیگر از رشته های معروف علوم انسانی گم شده است و جایگاه ویژه ای ندارد.

ما قصد داریم در ادامه متن شما را با مزایا و خصوصیات این رشته، همچنین بازارکار و شرایط تحصیلی و آینده شغلی این رشته آشنا کنیم:

رشته روابط عمومی جزو رشته انسانی است و پذیرفته شدن آن به صورت کشوری و سراسری خواهد بود. به دلیل گمنامی رشته روابط عمومی ، ظرفیت دانشگاهی این رشته بسیار کم و محدود است و تعداد کمی از داوطلبان و قبول شدگان این رشته در دانشگاه های دولتی به ادامه تحصیل می پردازند.

 

امروزه در دانشگاه های آزاد مانند پیام نور و پردیس خودگردان و همچنین دانشکده های غیر انتفاعی این رشته با ظرفیت مناسب تدریس می‌شود و داوطلبان مشغول به تحصیل و

در این رشته پر کاربرد هستند . اما جالب است بدانید که در گذشته این رشته در هیچ دانشگاه غیر انتفاعی تدریس نمیشد و دانشجو نمی پذیرفت . 

 

دانشگاه های غیر انتفاعی به صورت آزمون سراسری یا همان کنکور و پذیرش و ثبت نام داوطلبان بدون کنکور در دانشکده های علمی کاربردی ، دانشجو می پذیرد. دانشگاه های دولتی مانند علائمه طباطبایی در تهران و دانشگاه های گلستان و گرگان در این رشته دانشجو می پذیرد و در کنار این دانشگاه های دولتی ، دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد و همچنین دانشکده های علمی کاربردی هم پذیرای داوطلبان رشته روابط عمومی می باشد.

داوطلبان رشته روابط عمومی می توانند بدون دادن آزمون سراسری و با شرط معدل و دیپلم وارد دانشگاه شوند . این رشته در دو مقطع کارشناسی و کاردانی تدریس می شود.

 

کتاب های رشته روابط عمومی, رشته روابط عمومی, معرفی رشته روابط عمومی

دروس رشته روابط عمومی

 

دروس رشته روابط عمومی در دانشگاه

علاقه مندان به این رشته باید در چهارسال ، هشت ترم را پشت سر بگذارند و دروس آن را پاس کنند. درس های تدریس شده در رشته روابط عمومی شامل مورد های زیر می باشد : 

_ روان شناسی اجتماعی 

_ دروس تخصصی رشته روابط عمومی

_ حقوق رسانه ای و فرهنگی

_ جامعه شناسی فرهنگی 

_ وبلاگ نویسی 

_ جمع آوری و پردازش اطلاعات

_ مخاطب شناسی 

_ کار ورزی ۱ و کارورزی ۲ 

_ مبانی روابط عمومی 

_ مراسم و تشریفات

_ ارتباط تصویری 

_ متون تخصصی 

_ خبر نویسی 

_ شیوه نگارش در ارتباط عمومی 

_ نظر سنجی 

_ اصول سخنوری

_ چاپ و نشر

_ ویراستاری و صفحه آرایی 

_ کاربینی

_ ارتباط انسانی

_ هنر و ارتباط

_ کاربرد وسایل سمعی و بصری

_ رسانه شناسی

_ اصول و فنون تبلیغات

_ ارتباط با رسانه

 

بازار کار رشته روابط عمومی 

شرکت ها و موسسه های مهم برای استخدام یک کارشناس روابط عمومی ، تنها به مدرک تحصیلی فرد اهمیت نمی دهند ، بلکه برای آنها مهم است که او توانایی و اعتماد به نفس کامل را برای انجام وظایف خود داشته باشد و از پسشان بر بیاید.

 

پس باید در کنار آموختن و خواندن درس های تخصصی ، مهارت و فن های کاربردی این رشته را برای گرفتن ارتباط و سخنرانی بیاموزد و با داشتن این توانایی و مهارت ها در کنار مدرک تحصیلی ، استخدام شرکت ها شود و در آن جا به ادامه کار خود مشغول شود.

 

رشته روابط عمومی چیست, منابع ارشد رشته روابط عمومی, بازار کار رشته روابط عمومی کجاست

آینده ی شغلی رشته روابط عمومی

 

آینده شغلی و وظایف رشته روابط عمومی

در جهان امروزی داشتن سواد و دانش بالا در سخن گفتن و ارتباط عمومی بالا با سایر افراد نقش بسیار مهم و ویژه ای در توسعه موقعیت های خاص کاری دارد . مالکان و مسئولین شرکت ها و کارخانه ها به این نتیجه رسیده اند که برای پیشرفت کاری و ارتباط و دوستی و همچنین همکاری با سایر شرکت ها چه در  کشورمان و چه با کشورهای خارجه ، نیاز با افراد باسواد و با اطلاعات عمومی بالا دارند که راه و رسم این کار را بلد باشند و در نهایت موجب سود دهی بیشتر شرکت و پیشرفت و ارتفاع کاری آنها شود.

 

به همین دلیل چند سالی است که شرکت ها به سمت این دانشجو ها رفته اند و از آنها به عنوان کارشناس و متخصص روابط عمومی در حوزه های سیاسی ، فرهنگی ، ورزشی و اقتصادی و علمی استفاده می کنند . عمدتا در شرکت های دولتی و صنعتی و تجاری از یک یا چند کارشناس روابط عمومی کمک می گیرند .

 

 گرایش های ارشد رشته روابط عمومی, کتاب های رشته روابط عمومی, رشته روابط عمومی

آینده شغلی رشته روابط عمومی

 

کارشناس روابط عمومی ، وظیفه ی سخنرانی در مجالس مهم و جلسات کاری و همچنین مغز متفکر آن شرکت را به عهده دارد . اگر سازمان ها بخواهند با سازمانی دیگر همکاری داشته باشند از طریق روابط عمومی اقدام می نمایند و در گام اول کارشناسان روابط عمومی از این همکاری باخبر خواهند شد . همچنین شرکت ها هم همین شرایط را خواهند داشت و کارشناسان و مسئولان روابط عمومی نقش مهم و وظیفه ی سنگینی را در این موضوع خواهند داشت.

 

همچنین کسانی که در این رشته تحصیل می کنند و فارق التحصیل میشوند باید درک کاملی از این رشته پیدا کرده باشد و در میان تو شرکت یا دو سازمان تفاهم را برقرار کند. مزایا و معایب هر همکاری را تشخیص بدهد و به دنبال تحقق ارزش ها باشد . همچنین او باید بسیار باهوش باشد و در موقعیت های مختلف درک بالایی داشته باشد .

 

 رشته روابط عمومی چیست, منابع ارشد رشته روابط عمومی, بازار کار رشته روابط عمومی کجاست

کارشناس روابط عمومی

 

ویژگی هایی که باید یک کارشناس روابط عمومی خوب داشته باشد 

کارخانه ها و شرکت های مهم برای انتخاب کارشناس روابط عمومی دقت بالایی به خرج می دهند و تا حد امکان سعی می کنند فردی بدون اشتباه را انتخاب کنند. زیرا آنها از اهمیت و مهم بودن و همچنین وظیفه سنگین کارشناس روابط عمومی باخبرند . یک کارشناس روابط عمومی عالی باید از اخلاق خوب برخوردار باشد و در حرف زدن و انجام برخی از کارها بسیار صبور باشد.

 

کارشناسان روابط عمومی باید تفکرات جدید و ابتکار را در همه ی کار ها و وظایف خود به کار بگیرند و تازگی و بروز بودن را در تمامی کارهایشان قرار دهند . آنها باید با خوش اخلاقی و فن بیان خوب و محترمانه مشتری و یا شرکت های دیگر را به همکاری با شرکت و سازمان خود تشویق کنند و همه چیز را بسیار مناسب و عالی برای همکاری جلوه دهند.

 

همچنین این افراد باید با جذاب ترین روش ممکن ، سازمان خود و یا محصولات شرکت خود را به بازار های داخلی و خارجی معرفی کنند . این کارشناسان باید در هنگام حرف زدن کلمه ها را شمرده و واضح بیان کنند و ب لحنی آرام و قابل فهم سخن بگویند.

 

داشتن مهارت نوشتن هم یکی از مهم ترین ویژگی های یک کارشناس روابط عمومی عالی است ، زیرا ممکن است در بعضی مواقع موقعیت برای دیدار و یا جلسه حضوری با سایر شرکت ها و سازمان دیگر فراهم نشود .در این هنگام کارشناس روابط عمومی باید در نهایت ادب ، تمامی خواسته ها و منظور خود را به آن طرف برساند.

 

کارورزی رشته روابط عمومی, معرفی رشته روابط عمومی, گرایش های ارشد رشته روابط عمومی

وظایف کارشناسان روابط عمومی

 

وظایف مهم کارشناسان روابط عمومی 

این افراد باید سوال ها و جواب های مهم را برای مصاحبه کردن طراحی کنند و برای تبلیغ کردن سازمان و یا وسایل های تولید شده در شرکت خود ، بهترین روش برای تبلیغ را انجام دهند. همچنین داشتن یک برنامه ریزی دقیق برای بخش روابط عمومی شرکت و سازمان هم بسیار مهم است . این افراد باید دادن خبرهای مهم به سایر افراد ، اطلاعیه های دقیق و بدون اشتباهی بنویسند ‌و افکار عمومی را مورد بررسی قرار دهند.

برگزاری میزگرد برای طرح سوال ها و دریافت پاسخ هم یکی از وظایف مهم کارشناسان روابط عمومی است.

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته  

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------