نکاتی برای بارداری سالم



ورزش بارداری,تغذیه در بارداری

خانم حامله در ابتدای حاملگی برای پیشگیری از تهوع،  از ۵ یا ۶ وعده غذایی مختصر استفاده کند

 

انجام حرکات ورزشی و تقویت عضلات پیش، حین و پس از حاملگی به خانم های محترم توصیه می شود. اگر در زندگی روزمره عادت به ورزش داشته اید، در هنگام حاملگی آن را ادامه دهید. تنها این نکته را به خاطر بسپارید که در حاملگی نباید تا حد خستگی مفرط به ورزش کردن ادامه داد. ورزش های ایروبیک همانند پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا بسیار مناسب دوران بارداری هستند ولی باید از انجام ورزش های رزمی و بوکس در حین بارداری اجتناب کرد. انجام ورزش شنا در حاملگی به انجام ساده تر زایمان و کنترل اضافه وزن در حین بارداری کمک کرده و با کاهش وزن خانم حامله در آب از صدمه به مفاصل زانو جلوگیری می شود.

در موارد خاصی باید از انجام ورزش اجتناب کرد و یا حتماً با نظر پزشک اقدام به این کار کرد. این موارد عبارتند از: تهدید به سقط که همراه خون ریزی سه ماهه اول باشد و حاملگی های چند قلویی و بیماری قلبی و ریوی شدید و احتمال زایمان زودرس که با کوتاه شدن طول دهانه رحم همراه است.


▪ آیا در دوران حاملگی می توان به مسافرت رفت؟
به طور کلی اگر حاملگی طبیعی باشد و احتمال سقط و یا زایمان زودرس را نداشته باشیم، بله ولی خانم حامله باید هر یک ساعت یک بار به مدت یک ربع قدم بزند تا از بروز لخته در سیاهرگ های پای وی جلوگیری شود ولی در کل اگر بتوان از مسافرت های طولانی در سه ماهه اول و سوم خودداری کرد، بهتر است. در اغلب کشورهای دنیا از پرواز خانم حامله بعد از هفت ماهگی ممانعت به عمل می آورند.


▪ تغذیه هنگام حاملگی چگونه باید باشد؟
خانم حامله در ابتدای حاملگی به علت بروز تهوع و استفراغ باید از ۵ یا ۶ وعده غذایی مختصر استفاده کند که به شرح ذیل است: صبحانه و ساعت ۱۰ صبح یک میوه، ناهار مختصر و ساعت ۴ عصر یک نوع لبنیات به طور مثال، ۱۲۵ گرم ماست و شام مختصر و نوشیدن یک لیوان شیر گرم پیش از خواب.

نکته جالب توجه این است که افزایش وزن بیش از ۱۲ کیلوگرم حتی تا ۳۰ کیلوگرم در حاملگی در ایران یک امر بسیار معمولی است در حالی که باید بدانیم که بسیاری از عوارض حاملگی با افزایش وزن حین دوره بارداری افزایش می یابند که از جمله دیابت حین بارداری و بزرگ شدن جنین و افزایش احتمال زایمان دشوار و درنهایت سزارین را می توان نام برد. به طور کلی مصرف انواع ویتامین ها و آهن و کلسیم و ویتامین در حاملگی توصیه می شود. با مصرف اسید فولیک به مقدار یک میلی گرم از سه ماه قبل از حاملگی می توان از بروز اختلالات سیستم عصبی جنین جلوگیری کرد.

 

منبع: lifemag.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------