نوشیدنی‌‌های مفید در دوران بارداری



غذاهای مفید دوران بارداری, خوردنی های مفید در باردرای

با افزایش فعالیت هورمون‌‌ها در بدن خانم‌‌های باردار، حس چشایی آنها دچار تغییراتی می شود

 

خانم‌‌های باردار باید همیشه به میزان کافی مایعات به بدن خود برسانند. بهترین و اولین گزینه ای که به هر خانم بارداری توصیه می‌‌شود، آب است. آب کیمیای زندگی است. آب نه تنها بدن را سالم و سرحال نگه می‌‌دارد، بلکه به هضم غذا، انتقال اکسیژن در بدن، و کارکرد سلول‌‌ها نیز کمک زیادی می‌‌کند. جای تعجب نیست که امروزه بسیاری از افراد بطری‌های آب با خود حمل می‌‌کنند. آب عنصر مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. نوشیدن آب برای خانم‌‌های باردار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آب، مواد مغذی را از بدن مادر به فرزند منتقل می‌کند.

همچنین آب موجود در بدن مادر مایعی که جنین در درون آن غوطه ور است را تولید می‌‌کند. مایع موجود در رحم تقریبا هر یک ساعت یکبار با یک لیوان مایع جدید جایگزین می‌‌شود. این مایع توسط جفت فراهم می‌‌شود. آب همچنین به دفع سموم از بدن مادر کمک می‌‌کند. عفونت ادرار یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که خانم‌‌های باردار با آن مواجه هستند. نوشیدن آب به مقدار کافی به دفع سموم بدن کمک کرده و از عفونت دستگاه ادرار جلوگیری می‌‌کند.

همچنین شاید برایتان جالب باشد بدانید که هر چه خانم‌‌های باردار آب بیشتری بنوشند، احتمال جمع شدن آب در بدن آنها و در نتیجه تورم دست‌‌ها و پاها کاهش می‌‌یابد. به همین دلیل است که به خانم‌‌های باردار توصیه می‌‌شود به محض احساس تشنگی یا حتی قبل از آن به میزان کافی آب بنوشند. هنگامی‌که فردی احساس تشنگی کند، معمولا میزان آب در بدنش به کمتر از حد لازم و ضروری رسیده است.

به همین دلیل است که بهتر است خانم‌‌های باردار قبل از احساس تشنگی آب بنوشند. البته توجه داشته باشید که هر آبی برای نوشیدن مناسب نیست. افراد باید قبل از نوشیدن آب بهداشتی بودن آن را بررسی کنند. بهتر است خانم‌‌های باردار آب شیر را قبل از نوشیدن تصفیه کنند و آب معدنی با نام تجاری معتبر مصرف کنند.

آیا از نوشیدن آب خسته شده‌اید؟
با گذشت ماه‌‌ها و افزایش فعالیت هورمون‌‌ها در بدن خانم‌‌های باردار، حس چشایی آنها نیز ممکن است دچار تغییراتی شود. در چنین حالتی است که فرد دیگر دوست ندارد مواد بی مزه و تکراری را مصرف کند. متاسفانه آب نیز مشمول این مسئله شده و بسیاری از افراد باردار تمایل کمی به مصرف این مایع حیاتی از خود نشان می‌‌دهند. اما از طرف دیگر باید به بدن مایعات کافی رساند. به همین دلیل است که در ادامه قصد معرفی چند جایگزین مناسب آب را به شما داریم.

غذاهای مفید دوران بارداری, خوردنی های مفید در باردرای

کافئین برای خانم های باردار و جنین می‌‌تواند خطرآفرین باشد

 
آب میوه و سبزیجات تازه
آب‌میوه‌گیری را از کابینت خارج کنید و کمی خلاقیت به خرج دهید. می‌‌توانید سبزیجاتی مانند کرفس، هویج و زنجبیل را با هم مخلوط کنید و یک آبمیوه خوش طعم از آن تهیه کنید. گذشته از طعم خوب آن، این نوشیدنی می‌‌تواند در کاهش حالت تهوع نیز موثر باشد. همچنین می‌‌توانید برای بهبود طعم آن، کمی سیب و آب لیموی تازه نیز به آن اضافه کنید. آب میوه و سبزیجات تازه نه تنها آب کافی به بدن شما می‌‌رساند، بلکه مواد مغذی اساسی نیز برای شما فراهم می‌‌کند.

آب طعم‌دار
گاه برای تغییر طعم همیشگی آب، کافیست مقداری مواد طبیعی طعم دهنده به آن اضافه کنید. اضافه کردن مقداری آب لیموی تازه، گلاب یا عرق نعنا می‌‌تواند در طعم همیشگی آب تنوع زیادی ایجاد کند. می‌‌توانید برای طعم بهتر، کمی شکر نیز اضافه کنید. البته مصرف شکر نباید بیش از حد باشد. اعتدال را رعایت کنید.

شیر
دو سوم شیر از آب تشکیل شده است. همچنین این مایع ارزشمند حاوی مقادیر زیادی کلسیم است. کلسیم از جمله موادی است که برای سلامت مادر و جنین ضروری است. به همین دلیل است که به خانم‌‌های باردار توصیه می‌‌شود روزانه حداقل یک لیوان شیر مصرف کنند.

آب گازدار
اگر عادت به مصرف نوشابه‌‌های گازدار دارید و قصد ترک این عادت را دارید، می‌‌توانید از آب‌‌های گازدار استفاده کنید. می‌‌توانید برای بهبود طعم این آب‌‌ها، کمی آب پرتقال یا لیمو نیز به آن اضافه کنید. آب گازدار هم بخشی از مایعات مورد نیاز بدن شما را تامین می‌‌کند، و هم شما را از طعم تکراری آب خلاص می‌‌کند. این آب‌‌ها در مورد برخی خانم‌‌ها حتی منجر به کاهش حالت تهوع می‌‌شوند.

بارداری و کافئین
کافئین به راحتی از طریق جفت عبور کرده و به مایع درون رحم راه پیدا می‌‌کند، و خیلی سریع وارد بدن جنین می‌‌شود. علاوه بر قهوه، بسیاری دیگر از مواد غذایی، همچون شکلات، نیز حاوی مقادیر زیادی کافئین هستند.

کافئین برای خود مادر نیز می‌‌تواند خطرآفرین باشد. این ماده وارد سیستم عصبی مادر شده و می‌‌تواند باعث افزایش فشارخون و ضربان قلب شود.  در ادامه باید متذکر شویم که اگر قصد کاهش یا ترک مصرف کافئین را دارید، این کار را به صورت ناگهانی انجام ندهید.

 

منبع:مجله كودك سالم/برترین ها

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------