تاثیر روغن ‌های ماساژ بر پوست



 

 

تاثیر روغن ‌های ماساژ بر پوست

 

روش ماساژدرمانی از دوران باستان برای بهبود بسیاری از بیماری ‌ها، خصوصا بیماری‌ های عضلانی و مفصلی کاربرد داشته است. در این میان، پوست هم بی ‌بهره نمانده و روش ماساژ‌درمانی برای ناراحتی ‌های پوستی هم استفاده می‌ شده است.

 

زمانی ماساژدرمانی مختص از ما بهتران بود اما این روز‌ها در بیشتر سالن‌ های زیبایی و حتی مجتمع‌ های ورزشی، تکنسین‌ های ماساژ هم حضور دارند و با قیمتی تقریبا منصفانه، فعالیت می ‌کنند.

 

اغلب این افراد، انواع و اقسام روغن ‌ها، لوسیون ‌ها و ژل‌ ها را به شما معرفی می ‌کنند و ممکن است با توصیف خواص سلامت ‌بخش آن ها، شما را متقاعد کنند که انواع گران ‌تر را برگزینید و سلامت پوست خود را تضمین کنید ولی آیا این روش‌ های فیزیکی واقعا برای پوست مفیدند؟ واقعا تفاوتی می ‌کند که به پوستمان لوسیون شیمیایی بزنیم یا روغن گیاهی؟

 

روش‌ های ماساژدرمانی مختلف بوده و هدف از آن ها تحریک رباط‌ ها، تاندون‌ ها و بافت‌ های زیرپوستی و همچنین افزایش خون ‌رسانی به این نواحی است.

 

در گذشته اعتقاد بر این بود كه انجام منظم تکنیک‌ های ماساژ در مدتی طولانی سبب استحکام بیشتر عضلات شده و در نتیجه افتادگی پوست فرد را از بین خواهند برد. درباره دردهای مفصلی و اسکلتی هم تصور بر این بود كه ماساژ عضلات اطراف ناحیه درد، آن ها را حجیم‌ تر کرده و عملکرد آن ها را بهبود می ‌بخشد.

 

 

روغن‌ های گیاهی ماساژ

 

اکثر روغن ‌های ماساژ، گیاهی هستند. این روغن‌ ها انواع ویتامین‌ های محلول در چربی را دارند؛ مثلا ویتامینA ،D ، E و K اما باید خاطرنشان کرد که جذب این ویتامین‌ ها از طریق پوست، بسیار اندک است پس به ادعاهای تکنسین‌ ها توجهی نكنید.

 

 

این روغن ‌ها جنبه درمانی ندارند

 

در گذشته، ماساژ قسمت‌ های مختلف بدن به وسیله روغن‌ ها توصیه می ‌شد اما امروزه مطالعات جدید نشان داده که ماساژ، تاثیر چندانی در شلی عضلات ندارد. روغن‌ ها و ماساژ تنها حس آرامش را به فرد القا می‌ کنند و نمی ‌توانند در درازمدت مشکل پوستی او را بهبود بخشند.

 

روغن ماساژ یکی از ملزومات تکنیک ماساژ است و نقشی در درمان خشکی و دیگر ناراحتی‌ های پوستی ندارد. به عبارت دیگر، استفاده از روغن‌ های ماساژ بیشتر جنبه تفریحی دارد تا درمانی. اگر می‌ خواهید با روش‌ های ماساژ حس آرامش به شما دست دهد از این روش ‌ها استفاده کنید اما اگر انتظار دارید که ماساژ با روغن‌ های گیاهی پوست شما را جوان کند یا جوان نگاه دارد یا کلا بهبودی در وضعیت آن به وجود آورد، سخت در اشتباه ‌هستید.

 

 

لوسیون‌ های ماساژ

 

لوسیون ‌های ماساژ پایه روغنی ندارند. بنابراین هنگام ماساژ از روی پوست، سُر نمی ‌خورند و سر جای خود باقی می‌ مانند. به علاوه پخش نشدن ناگهانی لوسیون‌ های ماساژ به تکنسین این امکان را می ‌دهد که بدون مالش و حرکت‌ های سخت مراحل ماساژ را با آرامش اجرا کند. به این ترتیب، فرد تحت استرس و تنش کمتری قرار خواهد گرفت.

 

 

انواع لوسیون ‌های ماساژ

 

لوسیون ‌های ماساژ پوست را نرم کرده و مدتی طول می ‌کشد تا جذب پوست شوند. این محصولات انواع گوناگونی دارند اما بیشتر آن ها با برخی روغن ‌ها (روغن بادام شیرین و آفتاب‌ گردان) ترکیب می‌ شوند تا بافت بهتری داشته باشند.

 

 

ژل ‌های ماساژ

 

ترکیبات ژل‌ های ماساژ به مراتب ساده‌ تر و سبک ‌ترند و به سرعت جذب پوست می ‌شوند. تنها مقدار اندکی از این ژل‌ ها بخش قابل توجهی از پوست را پوشش می ‌دهد.

 

 

انواع و اقسام روغن ماساژ

 

روغن بادام: روغن بادام طرفداران زیادی دارد و بسیار نرم است و استفاده از آن حس آرامش‌ بخشی به فرد القا می ‌کند. سریع جذب می ‌شود؛ زیاد روی پوست نمی ‌ماند؛ ایجاد حساسیت نمی‌ کند؛ خیلی چرب نیست، به راحتی پخش می ‌شود و در ضمن، خوش‌ بو و دارای عطری ملایم هم هست.

 

روغن هسته انگور: روغن هسته انگور هم زیاد چرب نیست اما معمولا با روغن بادام و روغن جوانه گندم ترکیب می ‌شود، سبک است و بوی زننده ‌ای ندارد.

 

روغن زردآلو: روغن زردآلو پوست را تحریک نمی‌ کند و خوب روی پوست پخش می‌ شود.

 

روغن آووکادو: روغن آووکادو رنگ سبز تیره‌ ای دارد و نسبت به سایر روغن‌ ها سنگین‌ تر است و به علت چرب بودن فوق ‌العاده ‌اش معمولا با دیگر روغن ‌ها مثلا روغن بادام ترکیب شده سپس مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

 

روغن جوجوبا: این روغن از دانه گیاه جوجوبا گرفته می‌ شود؛ خوشبو است و خاصیت ضدمیکروبی دارد. برای درد‌های مفصلی و ناراحتی ‌های پوستی مفید است، پوست را تحریک نمی‌ کند و سریع و آسان جذب می ‌شود.

 

روغن جوانه گندم: بوی ملایم این روغن، باعث شده در روش ‌های ماساژ اروماتراپی رواج داشته باشد. هنگامی که با روغن بادام شیرین ترکیب می ‌شود، استفاده‌ از آن راحت ‌تر است.

 

روغن نارگیل: زنجیره چربی روغن نارگیل مدت طولانی ‌تری روی پوست می ‌ماند، استفاده از آن راحت است، حساسیت‌ زا نیست و لباس ‌های فرد را رنگی نمی‌ کند.

 

سایر روغن‌ها: دیگر روغن‌ های مورد استفاده در روش ‌های ماساژ عبارتند از روغن زیتون، کره ‌های معمولی، روغن برخی حبوبات و گیاهان و روغن شترمرغ. هر کدام از این روغن ‌ها ویژگی‌ های منحصر به فردی دارند و برای شرایط به خصوصی مناسب ‌ترهستند.

 

 

روغن ماساژ خوب 3 ویژگی دارد

 

1- عطر و اسانس زیادی ندارد: روغن ‌هایی که بوی تندی دارند، نه تنها بیمار، بلکه تمام اطرافیان را هم آزرده می‌ کنند. فرض کنید شخصی بخواهد به تناوب، یک روز درمیان، از روغنی معطر استفاده کند. در این صورت، ماندن او در خانه و محیط‌ های اجتماعی، غیرممکن می ‌شود. شست ‌وشوی این روغن‌ ها دشوار است و بوی برخی از این روغن ‌ها آنقدر زیاد است که با شست‌ وشو هم از بین نمی ‌روند.

 

2- حساسیت ‌زا نیستند: اگر روغن‌ هایی که در تکنیک ماساژ استفاده می‌ شوند، خالص نباشند و ترکیبات مصنوعی در آن ها به کار رفته باشد، استعمال‌ شان در درازمدت سبب واکنش ‌های پوستی آلرژیک می ‌شود. البته 80 تا 90 درصد روغن ‌های پرکاربرد از عصاره گیا‌هان استخراج می‌ شوند.

 

3- خیلی چرب نیستند: اگر روغنی خیلی چرب باشد، مدتی بعد از استفاده باعث می‌ شود که پوست به شدت لغزنده و ناخوشایند ‌شود.

دکتر امیر هوشنگ احسانی متخصص پوست و مو- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران

منبع:هفته نامه سلامت

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------