قرمزی پوست صورت، علت ها و درمان
- مجموعه: سلامت پوست
درمان لکه های قرمز روی پوست صورت
علائم قرمزی صورت
قرمزی صورت با علائم گوناگونی وجود دارد که در میان اشخاص و با توجه به دلیل قرمزی فرق دارد. این علائم عبارتند از:
- گرما
- التهاب
- عروق خونی مشخص
- برافروختگی چانه، گونه ها، بینی، پیشانی و گردن
- برآمدگی یا جوش در قسمت صدمه دیده، گاهی همراه با حس سوزش
دلایل قرمزی صورت
دانستن دلایل گوناگون احتمالی قرمزی صورت می تواند در شناخت مشکل زمینه ای و پیدا کردن درمان مناسب کمک کند. رایج ترین دلایل قرمزی صورت عبارتند از:
- خشکی: کاهش رطوبت می تواند باعث خشکی پوست شود که بیشتر با قرمزی پوست همراه است.
- دما: اغلب به علت تغییرات دما، چه در هوای خیلی سرد یا گرم، قرمزی کوتاه مدت را روی صورت را تجربه می کنید.
- غذای تند: استفاده از غذای گرم با مقدار بسیار ادویه امکان دارد که صورت را برای چند دقیقه قرمز کند.
- روزاسه: روزاسه یک اختلال پوستی مزمن است و با قرمزی، جوش و شکستگی عروق خونی مشخص و اغلب در سنین ۳۰ تا ۶۰ سالگی دیده می شود.
- درماتیت سبورئیک: درماتیت یک بیماری التهابی پوستی غیر مسری است. درماتیت سبورئیک نشانه هایی مثل خارش پوست ، بثورات و قرمزی روی صورت را نشان می دهد.
- لوپوس: لوپوس یک اختلال التهابی خود ایمنی است که سبب التهاب در اندام ها و پوست شده و معمولا به صورت قرمزی در سطح پوست آشکار می شود.
- اگزما: اگزمای پوستی که به عنوان درماتیت آتوپیک شناخته و با خارش پوست، خشکی، التهاب و قرمزی پوست مشخص می شود.
دیگر دلایل قرمز شدن پوست
- ورزش: ورزش به صورت عادی دمای بدن را افزایش می دهد و جریان خون را در سطح پوست بالا می برد. این امکان دارد به طور برافروختگی پوست و قرمزی صورت مشاهده شود، به ویژه اگر رنگ پوست روشن تری دارید.
- لایه برداری بیش از اندازه: شستن مکرر صورت، مخصوصا شستشو یا مالش آن، می تواند پوست را تحریک کرده و باعث قرمزی شود. همین کار در مورد ماساژ شدید یا مرتب پوست صورت هم وجود دارد.
- آکنه: آکنه یا جوشهای سرسیاه مشکلات پوستی متداولی هستند که اشخاص در هر سن و جنس را تحت تأثیر قرار میدهند. قرمزی صورت یک نشانه شایع در رابطه با جوش های آکنه است.
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید: قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید هم می تواند سبب قرمزی پوست صورت و آفتاب سوختگی شود.
- واکنش به دارو: بعضی داروها و کرم های دارویی می توانند سبب قرمزی صورت به علت آلرژی، افزایش حساسیت شوند که احتمال دارد در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید به وجود آید. داروهای آکنه و لایه بردارها می توانند خشک کننده باشند و سبب تحریک و قرمزی شوند. استفاده بیش از اندازه از داروهایی مثل استروئیدهای قوی می تواند باعث آتروفی پوست و قرمزی پوست شود.
- آلرژی: قرمزی صورت می تواند علامت یک واکنش آلرژیک باشد که از نظر پزشکی به عنوان درماتیت تماسی شناخته می شود، پوست امکان دارد در اثر قرار گرفتن در معرض محرک هایی مثل صابون، مواد شیمیایی، مواد شوینده یا غذاهایی که به آنها حساسیت دارید قرمز شود.
چه افرادی بیشتر درمعرض قرمزی پوست صورت هستند؟
- کسانی که پوست صورت رنگپریده و بیرنگ دارند
- زنان بیشتر در معرض دچار شدن به قرمزی پوست صورت هستند
- مردان درصورت دچار شدن به قرمزی پوست صورت این مشکل را شدیدتر تجربه میکنند
- کسانی که سریع سرخ میشوند و این وضعیت همراه با ایجاد گرما در پوست است
- کسانی که الکل استفاده میکنند.
درمان قرمزی پوست صورت چطور است؟
هنگامی که این علائمی که گفته شد دیدید، اقدام به رفع مشکل کنید. هر چقدر زودتر مشکل را پیگیری کنید، برطرف کردن آن راحت تر خواهد بود.
هر نوع قرمزی پوست صورت در نواحی چشم که بهشکل سوختگی و آزردگی پوستی به وجود آمد، باید سریعا درمان و رسیدگی بشود، چون غفلت میتواند روی بینایی شخص مبتلا تاثیر منفی بگذارد.
هنگامی که پوست دچار برافروختگی میشود، باید به سرعت این مشکل را بررسی کرد و تا قرمزی خفیف است و هنوز شدید نشده، این مشکل را برطرف کرد.
پیگیری محرکهای حساسیتزا هم به درمان قرمزی پوست صورت کمک میکند. لیزردرمانی نیز به ازبینرفتن قرمزی و رگهایی که روی صورت مشخص هستند، کمک میکند.
درمانهای طبیعی برای قرمزی صورت
عسل
از عسل برای درمان بیماریهای پوستی در سنین گوناگون استفاده میشود و دارای خاصیت ترمیم زخم و ضد التهابی است. این ماده میتواند به بهتر شدن هر نوع ضایعه یا بثورات پوستی کمک کند.
مواد مورد نیاز
- 1 قاشق غذاخوری عسل
- گاز استریل
قدری عسل روی گاز استریل بزنید. آن را روی قسمت هایی که قرمزی به وجود آمده است بمالید. عسل را 3-4 بار در روز روی آن بگذارید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای خواص ضد التهابی و ترمیم کننده زخم است. از این رو، امکان دارد به کاهش لکههای قرمز رنگی که در صورت شما آشکار میشود و به بهتر شدن سریعتر آنها کمک کند.
به یک برگ آلوئه ورا نیاز خواهید داشت. کاری که باید انجام دهید. مقداری ژل از برگ آلوئه ورا استخراج کنید. ژل را به لکههای قرمز رنگ پوست خود بمالید. بگذارید یک شب بماند و هنگام بیدار شدن بشویید. این کار را هر شب تکرار کنید تا زمانی که قرمزی کاهش یابد.
چای بابونه
چای بابونه معمولاً برای درمان مشکلات پوستی استفاده میشود و دارای خواص ضد التهابی است. این گیاه میتواند به کاهش التهاب روی پوست شما کمک کند، که به نوبه خود باعث کاهش قرمزی میشود.
به کیسههای چای بابونه و چند فنجان آب نیاز خواهید داشت. کاری که باید انجام دهید. چند فنجان آب جوشانده و 2-3 کیسه چای بابونه را در آن خالی کنید. اجازه دهید این جوشانده خنک شود و از آن برای شستن صورت استفاده کنید. صورت خود را خشک کنید. این کار را روزانه دو بار تکرار کنید.
گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته