لاک ترک ناخن
- مجموعه: لوازم آرایشی
لاک ترک ناخن
لاک ترک ناخن
لاک ترک ناخن یکی از جدیدترین انواع لاک ها است که بین خانم ها طرفداران زیادی پیدا کرده است،با استفاده از لاک ترک ناخن میتوانید طرحهای زیبایی در كمترین زمان بر روی ناخن های خود بزنید.
نحوه استفاده از لاک ترک ناخن:
باید حتماً قبل از استفاده از لاک ترک ناخن، روی ناخن خود یك لاک دیگر را زده باشید و بگذارید خشك شود. سپس یك لایه از این لاک را روی لاك قبلی بكشید چند ثانیه صبر كنید تا خشك شود خواهید دید كه ترك ترك شده و طرحهای زیبایی را بوجود می آورد.
بد نیست بدانید روشهای مختلفی برای سریعتر خشک کردن لاک ناخن وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید و در وقت صرفه جویی نمائید.
**************
در این مقاله سعی شده اطلاعات کاملی در مورد لاک ناخن در اختیار شما عزیزان قرار گیرد.
آنچه باید درباره لاک ناخن بدانید
لاک ناخن از جمله وسایلی است که انواع و اقسامش روی میز آرایش هر خانمی پیدا می شود؛ به خصوص که در این محصول، علاوه بر تنوع رنگ، تنوع غلظت و مدل هم وجود دارد. برخی لاک ها فقط رنگ دارند و برخی اکلیلی هستند. از سوی دیگر، برق ناخن و لاک های طراحی ناخن هم انتخاب را دشوارتر می کنند...
ساخت لاک ناخن در کارخانه مشکلات زیادی دارد. برای این که بخواهیم از یک لاک ناخن راضی باشیم، قاعدتا باید این خصوصیات را داشته باشد: بتوانیم از لاک ناخن به سهولت استفاده کنیم؛ لاک ناخن در زمان مناسبی خشک شود و جلوه زیبایی داشته باشد و در عین حال دوام خوبی هم داشته باشد. سهولت استفاده از لاک ناخن بسیار مهم است. اگر لاک خیلی رقیق باشد، به هنگام مالیدن روی ناخن پخش خواهد شد و پوشش یک دستی را ایجاد نخواهد کرد و اگر لاک ناخن خیلی غلیظ باشد، لایه لخته لخته و برجسته ای تشکیل خواهد شد.
به عبارت ساده تر، غلظت لاک باید چنان باشد که به هنگام مالیدن روی ناخن، رد و اثر فرچه برجا بماند. زمان خشک شدن لاک ناخن باید طوری باشد که روی استعمال قبلی بتوان استفاده مجدد انجام داد. بدیهی است، این در لاک هایی مصداق پیدا می کند که نیازمند دو بار استعمال متوالی هستند. لایه خشک باید جلوه ای صاف داشته باشد و عاری از هرگونه نقطه، حباب، خط، اثر و ناصافی باشد. درنهایت، یک لاک خوب ناخن باید به مدت ۵ تا ۷ روز روی ناخن بماند، بی آنکه شفافیت و جلوه اصلی خود را از دست دهد و آثاری از ترک و پوسته پوسته شدن نشان دهد.
لاک ترک ناخن
● شیمی لاک ناخن
لاک ناخن در اصل نوعی لاک یا ورنی است، لاک ناخن از نیتروسلولز، یک پلاستی سایزر (ماده نرم کننده پلاستیک ها)، یک حلال و احتمالا نوعی رنگینه ساخته می شود. به جای نیتروسلولز، می توان مولکول پلیمر دیگری که خواص مشابه با نیتروسلولز داشته باشد، به کار برد. تبخیر حلال، قشر نازکی از نیترو سلولز، پلاستی سایزر، رزین و رنگینه به جا می گذارد. نیتروسلولز قشر نازک براقی ایجاد می کند و پلاستی سایزر از شکنندگی این قشر نازک می کاهد و رزین، سبب بهتر چسبیدن آن به ناخن می شود و از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می کند. افزودن عطر به لاک ناخن، بوی اجزای آن را می پوشاند.
● پاک کننده لاک ناخن
پاک کننده لاک ناخن، حلال هایی هستند که قشر نازک به جا مانده از لاک ناخن را حل می کنند. این حلال ها به طور عمده مرکب اند از استون یا اتیل استات یا هر دو که به آنها مقادیر اندکی بوتیل استئارات و دی اتیلن گلیکول و مونوا تیل اتر افزوده شده است تا اثر خشک کنندگی حلال را کاهش دهد. هم لاک ناخن و هم پاک کننده های لاک ناخن بسیار آتش گیرند و باید مراقبت های لازم به عمل آید تا هرگز این مواد در مجاور شعله باز یا سیگار روشن مصرف نشوند.
● رنگ های لاک ناخن
رنگ های استفاده شده در لاک ناخن ممکن است در داخل لاک حل شود یا سوسپانسیون باشد. برای حصول جلای شفاف پایدار، رنگ های محلول در الکل استفاده می شود، مانند کارموسین، نارنجی روغنی و... روش خوب برای تهیه محلول های غلیظ از رنگ های گوناگون این است که در داخل جلاهای مناسب تهیه شود. چون درجه انحلال پذیری متغیر است، ارزش آن را دارد که بدانیم چه حلالی برای هر رنگ بهترین نوع است. اگر تهیه محلول های غلیظ امکان پذیر باشد، ساده ترین راه این است که پایه بی رنگی همراه با آن محلول رنگی غلیظ که مقدار اندکی از آن شدت رنگ مناسب ایجاد می کند، تهیه شود. رنگ های قرمز به دلیل نامحلول بودن شان می توانند مستقیما به پایه بی رنگ افزوده شوند. تقریبا ۳ درصد رنگ کافی است، ولی باید خرد و الک شده باشد و با کمی از پایه بی رنگ مخلوط شود و بقیه پایه بی رنگ به تدریج اضافه شود.
● مخاطرات یک لاک
لاک ناخن با همه زیبایی و جذابیتی که دارد ممکن است برای برخی از افراد خطرناک هم باشد. بعضی افراد به مواد شیمیایی لاک ناخن حساسیت دارند و این باعث می شود که پس از استفاده از این مواد دچار علایم حساسیت در دور ناخن های خود شوند. از سوی دیگر، استفاده از لاک ناخن برای کودکان زیر ۴ سال توصیه نمی شود چون ممکن است کودکان با به دهان بردن دست شان و جویدن ناخن و لاک روی آن دچار مسمومیت شوند. اگر کودک شما به عادت جویدن ناخن مبتلا است بهتر است برای او لاک نزنید.در لاک ناخن مواد شیمیایی نیز وجود دارند که می توانند برای سلامت خطرناک باشند
.تولوئن یکی از این مواد است.عوارض تولوئن که از دیگر مواد تشکیل دهنده لاک ناخن است،بیشتر در افرادی مشاهده می شود که از نظر بدنی به این ماده حساس هستند یا زیاد و نامناسب از آن استفاده می کنند. بسیاری از آثار تولوئن با تنفس حلال های آن ظاهر می شود. فتالات یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده لاک ناخن است در سال ۲۰۰۶ بسیاری از تولیدکنندگان معتبر لاک ناخن و دیگر فرآورده های آرایشی، این ماده را از محصولات خود حذف کرده اند، ضمن اینکه در سال ۲۰۰۷ تحقیقی در دانشگاه روچستر نشان می دهد، محصولات ناشی از سوخت و ساز فتالات در بدن که در ادرار تجمع می یابد، موجب افزایش اندازه دور کمر آقایان و مقاومت سلول ها به انسولین می شود که در نهایت ممکن است فرد را در معرض ابتلا به دیابت قرار دهد.
لاک ترک ناخن
● طراحی ناخن
اخیرا لاک هایی به بازار آمده اند که برای طراحی ناخن استفاده می شوند. نوک فرچه این لاک ها از فرچه لاک های معمولی کوچک تر و ظریف تر است و باعث می شود که شما بتوانید از آن برای طراحی روی ناخن هایتان استفاده کنید. از این لاک ها برای طراحی روی ناخن پس از پدیکور و مانیکور هم استفاده می شود.
● آرایشگاه و تهویه قوی
در بسیاری از افراد که در سالن های زیبایی به طور دایم با لاک ناخن سروکار دارند، مشکلات زیاد حساسیتی یا ریوی دیده شده است. توصیه شده که در این سالن ها حتما از تهویه های قوی استفاده شود و این افراد در هنگام بارداری تا حد ممکن به این محیط ها نروند. البته بعضی لاک های سالم هم وجود دارند که در ساختمان آنها از دی بوتیل فتالات یا فرمالدیید استفاده نشده است. یکی از آنها لاکی با پایه آب و مخلوطی تهیه شده از عسل است. این لاک، مواد شیمیایی بحث انگیز را ندارد اما اشکال آن، این است که چند ساعت وقت می برد تا خشک شود و اگر این زمان را صرف نکنیم، زود از روی ناخن کنده می شود. مصرف چنین لاکی وقت گیر است ولی شاید ارزش امتحان کردن را داشته باشد.
● مواد سازنده لاک ناخن
▪ نیترو سلولز ۱۵ درصد
▪ استون (حلال) ۴۵ درصد
▪ آمیل استات (حلال) ۳۰ درصد
▪ بوتیل استئارات (پلاستی سایزر) ۵ درصد
▪ صمغ استری (زرین) ۵ درصد
▪ عطر و رنگ به مقدار لازم
● لاک زدن در بارداری