علل ریپ زدن خودرو چیست؟



دلیل ریپ زدن خودرو شستن موتور, تعمیر ریپ زدن خودرو, نقش سوخت در ریپ زدن خودرو

به لرزش های غیرعادی و متوالی خودرو، ریپ زدن خودرو می گویند

 

دلیل اصلی ریپ زدن ماشین در حالت‌های مختلف

ممکن است بعضی از افراد، ریپ زدن خودرو را تجربه نکرده باشند، اما هنگامی که خودرو ریپ می زند، به این معنا است که راننده باید هر چه سریع تر به مشکل آن رسیدگی کند. ریپ زدن به حالتی گفته می شود که موتور خودرو، لرزش بیش از اندازه ای داشته باشد و راننده بتواند آن لرزش را کاملا احساس کند. برای آشنایی با عوامل ریپ زدن خودرو، در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.

ریپ زدن خودرو

 

ریپ زدن خودرو هنگام شتاب گیری, ریپ زدن خودرو, دلیل ریپ زدن خودرو

ممکن است در هنگام استارت زدن، با ریپ زدن خودرو مواجه شوید

 

خودرو، ممکن است به دلایل مختلفی ریپ بزند. ریپ زدن خودرو، در شرایط مختلفی قابل مشاهده است، برای مثال، بعضی از خودرو ها در هنگام استارت خوردن، شروع به ریپ زدن می کنند و ممکن است به خوبی روشن نشوند، یا حتی اینکه سریع تر از حد معمول روشن شوند.

 

یکی دیگر از شرایطی که در آن، خودرو ممکن است به شدت ریپ بزند، هنگامی است که خودرو در حال شتاب گرفتن است. هنگامی که راننده پای خود را روی پدال گاز فشار می دهد تا خودرو شتاب بگیرد، در صورتی که خودرو مشکل داشته باشد، ممکن است ریپ بزند.

 

ریپ زدن خودرو، در بیشتر مواقع منجر به لرزش های غیر عادی در خودرو می شود که به صورت متوالی ایجاد می شوند. این لرزش ها، بسته به شرایط، می توانند به اندازه ای شدید باشند که راننده دست و پای خود را گم کند و بخواهد هر چه سریع تر خودرو را متوقف کند.

 

در برخی از موارد، ریپ زدن خودرو به صورت شدیدی اتفاق نمی افتد، و راننده پس از گذشت مدتی در می یابد که خودرو به درستی حرکت نمی کند و مشکلی برای آن پیش آمده است.

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، ریپ زدن خودرو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در نتیجه، افرادی که از بخش فنی خودرو اطلاعات چندانی ندارند، ممکن است نتوانند علت ریپ زدن خودرو را شناسایی و برطرف کنند. این افراد، می توانند از مکانیک های حرفه ای و یا اشخاصی که از مکانیک خودرو سر در می آورند کمک بگیرند.

 

ریپ زدن خودرو، می تواند به بخش های مختلفی از خودرو مربوط باشد. اما به صورت کلی، اگر خودروی شما ریپ می زند، بهتر است که هر چه سریع تر عیب یابی کنید و تعمیر خودروی خودتان را به تعویق نیندازید.

 

دلایل ریپ زدن خودرو

ریپ زدن خودرو، به یک بخش خاص محدود نمی شود و مجموعه ای از بخش های خودرو، می توانند باعث ریپ زدن آن شوند. در ادامه ی مطلب، به معرفی و بررسی برخی از دلایل ریپ زدن خودرو خواهیم پرداخت.

 

خرابی شمع خودرو از علل ریپ زدن خودرو 

 

ریپ زدن خودرو گازسوز, علت ریپ زدن خودرو بعد از خاموش کردن, علت ریپ زدن خودرو

خرابی شمع می تواند از دلایل ریپ زدن خودرو باشد

 

شمع، یکی از قطعاتی است که می توان آن را در موتور خودرو مشاهده کرد. وظیفه این قطعه، احتراق و ایجاد جرقه است. ساختار شمع ها، به صورتی طراحی شده است که می توانند باعث ایجاد جرقه شوند و در نتیجه، بنزین که با هوای فشرده مجاورت دارد را بسوزانند. در نتیجه، انرژی لازم برای بازگشتن پیستون ایجاد می شود و به این ترتیب، خودرو به حرکت در می آید.

 

در صورتی که شمع ها، دوده گرفته باشند و کثیف شده باشند، و یا اینکه به دلایل مختلفی خراب شده و از کار افتاده باشند، سوخت جمع شده، مشتعل نخواهد شد و در نتیجه آن، خودرو ریپ می زند.

 

خرابی کویل خودرو از علل ریپ زدن خودرو 

 

دلیل ریپ زدن خودرو شستن موتور, تعمیر ریپ زدن خودرو, نقش سوخت در ریپ زدن خودرو

وارد نشدن سوخت به محل احتراق یکی دیگر از دلایل ریپ زدن خودرو است

 

کویل خودرو، یکی از قطعاتی است که در سیستم برق خودرو یافت می شود و وظیفه آن، تأمین انرژی الکتریکی لازم برای جرقه زدن شمع های خودرو و احتراق است. کویل خودرو، یک سیم پیچ است که می تواند ولتاژ را افزایش دهد و باعث ایجاد جرقه در شمع ها شود.

اگر کویل خودرو دچار مشکل شده باشد یا اینکه خراب شده باشد، برق با ولتاژ مناسب به شمع ها نمی رسد. در نتیجه، احتراق صورت نمی گیرد و خودرو ریپ می زند. 

 

خرابی یا کثیفی انژکتور از علل ریپ زدن خودرو 

 

ریپ زدن خودرو, دلیل ریپ زدن خودرو, ریپ زدن خودرو گازسوز

اگر کویل خودرو دچار مشکل باشد خودرو ریپ می زند

 

انژکتور، قطعه دیگری است که در موتور خودرو وجود دارد. این قطعه، وظیفه دارد که سوخت کافی را در زمان مناسب، وارد محل احتراق کند. یکی از مواردی که توسط انژکتور کنترل می شود، میزان سوخت ورودی در هر احتراق است. در نتیجه، ممکن است در اثر خرابی انژکتور، سوخت بیشتر یا کمتری به محل احتراق وارد شود یا اینکه اصلا سوختی وارد محل احتراق نشود.

 

ورود بیش از حد و یا کمتر از حد به محل اشتعال، می تواند باعث ریپ زدن خودرو شود. وارد نشدن سوخت به محل احتراق، ابتدا باعث ریپ زدن و در نهایت خاموش شدن خودرو می شود.

 

خراب بودن سنسور های اکسیژن  از علل ریپ زدن خودرو 

سنسور های اکسیژن، دسته ای از سنسور های خودرو هستند که گاز های خروجی را اندازه می گیرند. خودرو با بررسی نتایج به دست آمده از اندازه گیری سنسور های اکسیژن، میزان احتراق خودرو در موتور را تنظیم می کند. 

 

اگر سنسور های اکسیژن موجود در خودرو دچار اختلال شوند و یا اینکه خراب شوند، اطلاعات نادرستی به پردازنده خودرو ارسال خواهد شد، و یا اینکه اطلاعاتی ارسال نخواهد شد. در نتیجه، پردازنده نمی تواند میزان احتراق را بسته به شرایط تنظیم کند و خودرو ریپ خواهد زد.

 

عدم تعویض فیلتر سوخت از علل ریپ زدن خودرو 

 

علت ریپ زدن خودرو بعد از خاموش کردن, علت ریپ زدن خودرو, علت ریپ زدن خودرو سمند

سوخت های نامناسب باعث ریپ زدن خودرو می شوند

 

فیلتر سوخت، یکی از قطعاتی است که نقش مهمی را در احتراق مناسب خودرو ایفا می کند. فیلتر سوخت، ناخالصی های موجود در سوخت خودرو را حذف می کند و باعث می شود که سوخت، بدون وجود ذرات گرد و غبار و... وارد محل احتراق شود. 

 

فیلتر سوخت، از قطعاتی است که باید پس از گذشت مدتی تعویض شود. اگر فیلتر سوخت در مدت زمانی طولانی تعویض نشود، ممکن است که عملکرد سابق را نداشته باشد و نتواند جلوی ورود برخی از ذرات ناخالص را بگیرد. در این حالت، ممکن است فرایند احتراق با مشکل مواجه شود، و یا اینکه دریچه های انژکتور خودرو مسدود شوند و سوخت نتواند از آنها عبور کند.

 

عدم کارکرد درست تسمه تایم از علل ریپ زدن خودرو 

تسمه تایم، از حیاتی ترین قطعات خودرو است و می توان گفت که موتور خودرو بدون وجود تسمه تایم، نمی تواند به درستی کار کند و وجود آن برای خودرو کاملا ضروری است. تسمه تایم، فرایند هایی که در موتور رخ می دهند را تنظیم می کند. یعنی اینکه باعث می شود مراحل مختلفی که در موتور خودرو اتفاق می افتند، طبق زمان بندی درست انجام شوند.

اگر تسمه تایم مشکل پیدا کند، مراحل مختلفی که در موتور خودرو اتفاق می افتند، در زمانبندی مناسب انجام نمی شوند و در نتیجه خودرو ریپ می زند.

 

تعمیر ریپ زدن خودرو

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، عوامل مختلفی می توانند باعث ریپ زدن خودرو بشوند. در نتیجه، راه های تعمیر مختلفی برای ریپ زدن خودرو وجود دارد. به این ترتیب، بسته به دلیل ریپ زدن خودرو، راه برطرف کردن آنها را نیز برای شما شرح می دهیم.

 

در برخی از موارد، کثیف بودن انژکتور و یا شمع می تواند باعث ریپ زدن خودرو شود. تنها کافی است که انژکتور و یا شمع کثیف را از موتور خودرو جدا کرده و آن را تمیز کنید تا خودرو دیگر ریپ نزند. برای تمیز کردن انژکتور، اسپری هایی وجود دارند که می توانید آنها را از بازار تهیه کنید. با استفاده از اسپری های تمیز کننده، انژکتور های خود را در بازه های زمانی از قبل تعیین شده بشویید و تمیز کنید.

 

یکی دیگر از مواردی که باعث می شود خودرو ریپ بزند، تعویض نکردن فیلتر سوخت در طولانی مدت است. برخی از رانندگان، به طور کامل فراموش می کنند که قطعه ای به نام فیلتر سوخت در خودرو وجود دارد و باید در بازه های زمانی مشخص، تعویض شود. در مدت زمان های معین، فیلتر سوخت خودروی خودتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید مشکلی ندارد. در صورتی که مشکلی در فیلتر سوخت مشاهده کردید، آن را تعویض کنید.

 

در برخی مواقع، سنسورهای اکسیژن خودرو دچار اختلال می شوند. اگر خودروی شما ریپ می زند، بهتر است که از یک مکانیک خبره کمک بگیرید. یکی از قطعاتی که مکانیک ها هنگام ریپ زدن ماشین آن را بررسی می کنند، سنسور های اکسیژن است. اگر سنسور های اکسیژن خراب شده باشند، باید هر چه سریع تر تعویض شوند تا فرایند احتراق به درستی تنظیم شود و خودرو ریپ نزند.

 

به صورت کلی، وجود مشکل و اختلال در سیستم الکتریکی و برق کشی خودرو، می تواند باعث ریپ زدن خودرو شود. مکانیک های حرفه ای، می توانند با بررسی دقیق سیستم الکتریکی خودرو، مشکل را پیدا کنند و ریپ زدن خودرو را برطرف کنند. همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، خرابی کویل ها می تواند باعث عدم احتراق صحیح در موتور خودرو شود. در صورتی که این قطعه خراب شده باشد، نیاز است که آن را تعویض کنید. تعویض کویل را بر عهده یک مکانیک حرفه ای بگذارید.

 

نقش سوخت در ریپ زدن خودرو

یکی دیگر از عوامل ریپ زدن خودرو در هنگام استارت زدن و یا حرکت، سوخت خودرو است. این عامل، در حالی باعث ریپ زدن خودرو می شود که خود خودرو هیچ ایرادی ندارد. سوخت های نامناسب می توانند باعث ریپ زدن خودرو شوند و مشکل ایجاد کنند. 

 

دقت کنید که یکی از عوامل ریپ زدن خودرو، کمبود سوخت است. هنگامی که باک بنزین خودرو تقریبا خالی باشد، سوخت به اندازه کافی وارد محیط احتراق نمی شود و در نتیجه، خودرو شروع به ریپ زدن می کند.

 

گرداوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------