هنگام جوش آوردن ماشین چه کنیم؟ + دلایل جوش آوردن خودرو



جوش آوردن ماشین در گاز , هنگام جوش آوردن ماشین چه کنیم ,راهکارهای زمان جوش آوردن ماشین

  عوامل تاثیر گذار در جوش آوردن ماشین

 

همه چیز درباره جوش آوردن خودرو 

جوش آوردن ماشین یکی از مشکلاتی است که برخی از ماشین های ساخت چین و ایران در فصل های گرم با آن روبرو می شوند. شناخت این مشکل و علت های آن به همراه راه های تعمیر از اهمیت بالایی برای رانندگان برخوردار است پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

دلایل جوش آوردن ماشین

رانندگان ماشین های ساخت ایران و بعضی از ماشین های چینی در فصل های گرم سال با مشکلاتی مواجه می شوند. یکی از مشکلات رایج جوش آوردن ماشین است که در صورت بی توجهی به بالا رفتن آمپر خودرو اتفاق می افتد و با بیرون آمدن بخار از کاپوت همراه است.

ایجاد مشکل در سیستم خنک کننده از رایج ترین دلیل های جوش آوردن ماشین است که انتقال گرما و حرارت از داخل رادیات به درستی انجام نمی شود و در نتیجه آب رادیات بیش از اندازه داغ می شود. 

 

برخی از عواملی که در جوش آوردن ماشین تاثیر گذار هستند عبارتند از:

 

• استفاده از مایع خنک کننده نامناسب

 

دلایل جوش آوردن ماشین  ,دلیل جوش آوردن ماشین,جوش آوردن ماشین

از مایع خنک کننده مناسب ماشین خود استفاده کنید

 

یکی از اصلی ترین دلایل جوش آوردن خودرو استفاده از خنک کننده نامناسب است. امروزه انواع مختلفی از خودرو ها و سایر لوازم مورد نیازشان وجود دارد پس باید بر اساس خودرو، شرایط آب و هوایی و حجم مورد نیاز اقدام کنید. همچنین بهتر است برا تعویض مایع خنک کننده آن را کاملا تخلیه کرده و دوباره پر کنید.

 

• خرابی پمپ آب

پمپ آب از مهم ترین بخش های سیستم خنک کننده است که وظیفه گردش آب در سیستم را به عهده دارد و باعث خنک شدن خودرو می شود. هرگونه خرابی و مشکل در این بخش یا شکستگی باعث از کار افتادن آن و عدم جریان آب می شود.

 

• گرفتگی مسیر حرکت آب

وجود ذرات ریزی از گرد و غبار یا املاحی درون آب لوله کشی می تواند باعث گرفتگی مسیر عبور آب شود که سیستم خنک کننده خودرو را با مشکل مواجه می کند.

 

• خرابی فن رادیاتور

در صورت خراب بودن فن یا حرکت نکردن آن دمای آب خودرو به شدت بالا رفته و خیلی زود با جوش آوردن ماشین مواجه می شوید. پیدا کردن مشکل فن ها معمولا آسان نیست چرا که سیم کشی پیچیده ای دارند.

 

• نشتی در سیستم

نشتی در هرکدام از بخش های سیستم خنک کننده خودرو مانند مخزن یا لوله ها باعث کم شدن آب داخل رادیات شده و ماشین جوش می آورد. بدین منظور باید خودروی خود را بررسی کنید تا از سلامت لوله ها و نقاط اتصال مطمئن شوید. معمولا بروز چنین مشکلات کوچکی در سیستم خنک کننده پس از گذشت زمان طبیعی است تعمیر آن چندان سخت نیست.

 

• خرابی ترموستات

در صورت خرابی ترموستات خودرو، دمای موتور و میزان مایع خنک کننده ای که برای خنک شدن آن نیاز است به درستی تشخیص داده نمی شود و توقف حرکت آب باعث بالا رفتن دما و جوش آوردن ماشین می شود. ترموستات از مهم ترین قطعه ها در این سیستم جهت اندازه گیری دما و تعیین میزان خنک کننده مورد نیاز است و خرابی و قدیمی بودن آن می تواند دردسر ساز شود.

 

• خرابی تسمه پروانه

خرابی و مشکل در تسمه از چرخیدن پروانه جلوگیری کرده و باعث جوش آوردن ماشین می شود. دقت کنید که تسمه پروانه نباید هرگز چرب شود و در صورت مشاهده مشکلاتی مانند پارگی باید سریع تر تعویض شود. همچنین شل و سفت بودن تسمه پروانه نیز در عملکرد آن تاثیر گذار است.

 

• دیگر موارد دلایل جوش آوردن خودرو

 

علت جوش آوردن ماشین , جوش آوردن ماشین ,جوش آوردن ماشین در زمان استفاده از گاز

جوش آوردن ماشین می تواند دلایل مختلفی داشته باشد

 

همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد این مشکل می تواند با دلایل بسیاری ایجاد شود؛ اصلی ترین نقص های فنی در خودرو که باعث جوش آوردن ماشین می شوند در  موارد قبلی ذکر شدند. موارد زیر نیز از جمله دلایل رایج بالا رفتن دمای موتور هستند:

 

- استفاده از دنده سنگین در طولانی مدت هنگام رانندگی

- رانندگی در سر بالایی برای زمان های طولانی

- نامیزان بودن باد لاستیک ها

- تنظیم نبودن دلکو

- خرابی درب محافظ رادیاتور

 

جوش آوردن ماشین در سرما , علت جوش آوردن ماشین , جوش آوردن ماشین

خرابی درب رادیاتور باعث جوش آوردن خودرو می شود

 

در صورت بروز چنین اتفاقی اقدامات شما تاثیر بسیاری در حفظ سلامت قطعات خودرو دارد و در عین حال اقدامات نامناسب نیز می توانند زیان بار باشند.

 

در هنگام جوش آوردن ماشین چه کنیم؟

پیش از هرکاری باید از این که مشکل پیش آمده جوش آمدن آب رادیاتور است مطمئن شوید؛ بدین منظور اقدامات زیر را انجام دهید:

 

جوش آوردن ماشین در گاز , هنگام جوش آوردن ماشین چه کنیم ,راهکارهای زمان جوش آوردن ماشین

جوش آوردن خودرو می تواند باعث بروز مشکلات جدی و ماندن بین راه شود

 

• هنگام جوش آوردن ، خودرو را پارک کنید

از آنجایی که حل این مشکل کمی زمان بر است به مکانی مناسب برای نگه داشتن خودرو نیاز دارید اما باید سریع تر نیز ماشین را متوقف کنید. رانندگی و گاز دادن در چنین شرایطی پیستون های موجود در سیلندر را حرکت می دهد و باعث بالا رفتن دمای موتور می شود.

همچنین دنده های سنگین نیز باعث ایجاد فشار روی موتور می شوند پس تصور غلطی که رانندگی با سرعت کم فشار زیادی به خودرو وارد نمی کند نیز غلط است و در صورت امکان بهتر است خودرو با دنده آزاد به اولین محل پارک برسانید تا اقدامات بعدی را انجام دهید.

 

• هنگام جوش آوردن ماشین را خاموش نکنید!

بسیاری از رانندگان کم تجربه ممکن است در چنین موقعیتی ابتدا ماشین را خاموش کنند. این کار نه تنها مفید نیست بلکه در صورت جوش آوردن ماشین می تواند خسارت زیادی نیز وارد کند چرا که با خاموش شدن موتور جریان حرکت آب در آن نیز متوقف شده و خنک شدن موتور بیشتر طول می کشد. 

البته مشکل اصلی زمانی است که موتور در دمای بالا باعث چسبیدن رینگ به دیواره سیلندر می شود و موتور ماشین را از کار می اندازد و دردسر و هزینه های بسیاری ایجاد می کند. 

 

• خودرو را بررسی کنید

در این مرحله بالا و پایین کاپوت خودرو را بررسی کنید؛ در صورتی که بخار یا آب از پایین ماشین خارج نمی شود نباید ماشین را خاموش کنید.

اما در صورتی که با نشت مایع خنک کننده خودرو از زیر کاپوت به صورت بخار یا مایع روبرو هستید بهتر است موتور را خاموش کرده اما سوییچ را در وضعیت روشن / On قرار دهید تا فن ها به کار خود ادامه دهند.

 

• هنگام جوش آوردن ماشین، کاپوت ماشین را باز کنید

 

دلایل جوش آوردن ماشین  ,دلیل جوش آوردن ماشین,جوش آوردن ماشین سمند

باز کردن کاپوت به خنک شدن موتور کمک می کند

 

پس از طی کردن مراحل قبل با احتیاط درب کاپوت را باز کنید؛ در چنین شرایطی ممکن است مقدار زیادی بخار گرم زیر کاپوت جمع شده باشد که با باز شدن کاپوت خارج شده و دست یا صورت فرد را بسوزانند.

انجام این کار باعث افزایش جریان هوا و خنک شدن سریع تر خودرو می شود. پایین آمدن دمای ماشین پس از جوش آوردن ممکن است زمان بر باشد پس صبور باشید و سعی کنید اقدامات اولیه را به سرعت انجام دهید.

 

• هنگام جوش آوردن ماشین ، روی رادیاتور آب بریزید

با ریختن آب روی دیواره های رادیاتور باعث خنک شدن سریع تر سیستم و مایع خنک کننده می شوید و در نتیجه سریع تر مشکل ایجاد شده حل می شود.

 

• سطح آب رادیاتور را بررسی کنید

این مرحله باید پس از خنک شدن موتور و آب رادیاتور انجام شود؛ در صورتی که پس از بررسی متوجه شدید سطح آب رادیاتور کاهش یافته است آن را پر کنید؛ بدین منظور می توانید از آب معمولی نیز استفاده کنید.

در صورتی که به صورت مداوم با این مشکل مواجه می شوید، وضعیت کلی شلنگ ها و اتصالات سیستم خنک کننده موتور را بررسی کرده و شلنگ های باد کرده و فرسوده را تعویض کنید. همچنین بررسی سطح مایع و نگه داشتن آن در وضعیت استاندارد کمک بسیاری در جلوگیری از این مشکل می کند.

 

رعایت نکات لازم هنگام جوش آوردن خودرو

جوش آوردن خودرو می تواند خطرناک باشد و اقداماتی که در این زمان انجام می دهید نیز تاثیرات بسیاری دارند. بدین منظور حتما موارد زیر را رعایت کنید:

 

• درب رادیاتور را پیش از خنک شدن خودرو باز نکنید

 

راهکارهای زمان جوش آوردن ماشین , جوش آوردن ماشین در سرما , علت جوش آوردن ماشین

در صورت باز کردن درب رادیاتور بدون احتیاط دچار سوختگی شدید خواهید شد

 

• از محلول هایی که حاوی بیش از شصت درصد یا کمتر از سی و پنج درصد ضد یخ هستند استفاده نکنید زیرا کارایی و قدرت خنک کنندگی محلول کاهش می یابد.

• هرگز از مایع هایی دارای الکل و متانول به عنوان خنک کننده استفاده نکنید

• از آب رادیاتور یا ضد یخ برای شستن شیشه استفاده نکنید

 

نبایدها هنگام جوش آوردن خودرو

علاوه بر خاموش کردن موتور در چنین شرایطی، موارد دیگری هستند که ممکن است افراد کم تجربه آنها را انجام دهند و خسارت زیادی وارد کنند. از جمله اینها عبارتند از:

 

• باز کردن درب رادیاتور

 

جوش آوردن ماشین در سرما , علت جوش آوردن ماشین , جوش آوردن ماشین

هرگز در زمان جوش آوردن ماشین درب رادیاتور را باز نکنید

 

باز کردن درب رادیاتور هنگام جوش آوردن خودرو یا بالا بودن دما بسیار خطرناک است چرا که باعث می شود آب جوش و بخار داغ با فشار زیادی بیرون بیاید و سوختگی های شدیدی ایجاد کند. پس در چنین شرایطی از باز کردن درب رادیاتور بپرهیزید تا دمای خودرو پایین بیاید.

 

• آب ریختن روی موتور

آب ریختن روی موتور باعث خنک شدن سطح آن می شود و بسیاری از افراد تازه کار نیز به همین دلیل این کار را انجام می دهند؛ اما به این نکته توجه کنید که کاهش دمای سطح خودرو به صورت ناگهانی باعث خنک شدن نامنظم بدنه موتور می شود، وقتی داخل موتور دمای بالا تری داشته باشد باعث چسبیدن پیستون ها به دیواره های سرسیلندر شده و احتمال ترک خوردن بدنه موتور نیز افزایش می یابد.

 

جمع بندی

جوش آوردن خودرو به دلایل مختلفی اتفاق می افتد اما اصلی ترین دلیل نقص در سیستم خنک کننده است و پیشگیری ها می تواند باعث جلوگیری از بروز این اتفاق شود.

  

گردآوری:بخش خودرو بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------