ساخت لاستیک دوچرخه با الهام از ناسا
- مجموعه: دنیای خودرو
به گزارش صداوسیما به نقل از نیو اطلس، این شرکت فناور مستقر در اوهایوی آمریکا، لاستیک های دوچرخه بدون هوا را طراحی و به مرحله فروش رسانده است که با مشارکت ناسا ساخته شدند.
ناسا پیشتر همین فناوری را برای لاستیک های وسایل نقلیه سیارهنورد خود به کار برده بود، زیرا تعمیر کردن صافی لاستیک روی سطح ماه یا مریخ بسیار دشوار است.
لاستیک ها به معنای واقعی کلمه بدون هوا نیستند، بلکه توخالی هستند. بنابراین، هوا در آنها وجود دارد، اما هوا تحت فشار نیست، ضمن اینکه لازم نیست لاستیک شکل خود را حفظ کند.
در مرکز هر لاستیک ، یک فنر وجود دارد که در تمام طول لاستیک میچرخد. این فنر از یک آلیاژ نیکل-تیتانیوم به نام «نیتینول» (NiTinol) ساخته شده است که مانند تیتانیوم قوی و مانند لاستیک کششی است.
نکته مهم این است که وقتی نیتینول تحت فشار قرار میگیرد، ابتدا تغییر شکل میدهد، اما سپس به شکل اولیه خود باز میگردد. این ویژگی به لاستیک امکان میدهد تا به آرامی فشرده شود و به عقب برگردد و سواری نرمی را ارائه دهد.
فنر در یک ماده پلیلاستیک محصور شده است که دیوارههای شفاف لاستیک و آج ، قابل تعویض را تشکیل میدهد.
به گفته شرکت سازنده، اگرچه آج ممکن است تقریباً هر ۸۰۴۷ تا ۱۲۸۷۵ کیلومتر تعویض شود، اما گزارشها نشان میدهند که لاستیک اصلی احتمالا تا پایان عمر دوچرخه دوام میآورد.
گفته شده است که اگرچه اولین نسخه لاستیک دارای سفتی ثابت است، اما شاید مدلهای آینده به کاربران امکان دهد تا با جابجایی (پمپاژ) هوای بیشتر، استحکام را افزایش دهند.