احتمال مسموم شدن با دستمالهای آشپزخانه
- مجموعه: متفرقه
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصیه کرد: «برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، مواد غذایی را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. به عبارت دیگر؛ مواد غذایی که لازم است در یخچال نگهداری شود را بلافاصله بعد از رسیدن به خانه در یخچال قرار دهید.»
علی اکبر کمالی کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: «بعضی از باکتریها، ویروسها و انگلها از طریق غذا به انسان منتقل شده و باعث بروز مسمومیتهای غذایی میشوند. در صورتی که برای مواد مغذی کافی، رطوبت و دمای مناسب فراهم باشد، میکروارگانیزمهای موجود در غذا تکثیر یافته یا سم تولید میکنند و باعث بروز مسمومیت میشوند.»
وی ادامه داد: «از شایعترین نوع مسمومیتهای غذایی، مسمومیت غذایی باکتریایی است که علائم آن دل درد، اسهال، گاهی تب و استفراغ است که ۱ تا ۴۸ ساعت بعد از خوردن غذای آلوده بروز میکند.»
مواد غذایی را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید
کمالی با بیان این که این مسمومیت در اثر خوردن غذا، آب یا شیر آلوده بروز میکند، تصریح کرد: «برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، مواد غذایی را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. به عبارت دیگر؛ مواد غذایی که لازم است در یخچال نگهداری شود را بلافاصله بعد از رسیدن به خانه در یخچال قرار دهید.
وی تاکید کرد: «مواد غذایی یخ زده نیز در فریزر نگهداری شود، به این نحو که بعد از خریداری و رسیدن به منزل اولین اقدام قرار دادن این محصولات غذایی در طبقات یخچال یا فریزر باشد.»
مواد غذایی خام و پخته را از هم جدا کنید.
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر اینکه مواد غذایی خام و پخته را از هم جدا شوند افزود: «داخل یخچال نیز مواد غذایی پخته را از مواد غذایی خام جدا و در ظروف جداگانه نگهداری کنید. توجه شود که مواد غذایی خام را در فضای پایینی یخچال قرار دهید.»
کمالی با اشاره به دمای مناسب یخچال نیز توصیه کرد: «دمای یخچال باید بین ۱- و ۵- درجه سانتیگراد باشد. همچنین هیچوقت مواد غذایی داغ را در یخچال قرار ندهید چرا که گرمای این مواد غذایی دمای داخل یخچال را بالا میبرد و ممکن است باعث تکثیر باکتری شود.»
این کارشناس صنایع غذایی توصیه کرد: «قبل از اینکه به سراغ مواد غذایی بروید دستهایتان را با آب و صابون بشویید. در صورتی که روی دستتان زخمی دارید و یا بریدگی ایجاد شده است، حتماً از چسب زخم استفاده کنید.»
وی همچنین تاکید کرد: «به منظور پیشگیری از بروز مسمویتها داخل یخچال نیز مواد غذایی پخته را از مواد غذایی خام جدا و در ظروف جداگانه نگهداری کنید. همچنین مواد غذایی خام را در فضای پایینی یخچال قرار دهید.»
از خرید تخممرغهای کهنه بپرهیزید
این کارشناس در ادامه گفت: «همیشه این امکان وجود دارد که تخممرغ باعث مسمومیت شود. بنابراین باید دقت شود تخممرغها سالم بوده و از خرید تخممرغهای کهنه بپرهیزیم.»
وی خاطرنشان کرد: «هنگام مصرف تخم مرغ دقت شود تخممرغ کامل بپزد و زرده آن سفت شود و زمان پخت نیمرو نیز زرده آن کاملاً بپزد.»
از دستمالهای تمیز استفاده کنید
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که تمام دستمالهای آشپزخانه و دستمالهایی که برای خشک کردن ظروف استفاده می شود به طور مرتب شسشتو داده شود، ادامه داد: «بهترین حالت این است که این دستمالها را بجوشانید، چرا که این دستمالها بعد از یک هفته استفاده میتوانند حاوی ۱۰۰ میلیون باکتری باشند.»
محیط آشپزخانه را تمیز نگه دارید
کمالی در پایان تاکید کرد: «کف آشپزخانه باید همواره تمیز و خشک نگه داشته شود، چون سطح مرطوب باعث تحریک رشد قارچ، کپک و باکتریهای عفونتزا میشود. همچنین کلیه زبالهها باید در محیطی دور از محل نگهداری و آماده سازی غذا و در کیسههای زباله گذاشته شوند.»
منبع : ghatreh.com