بهترین سنگ نمای مناسب مناطق شرجی و مرطوب
- مجموعه: دکوراسیون و چیدمان
سنگ نمای مناسب مناطق شرجی و مرطوب:
نمای سنگ ساختمان:
ارتفاع بیرونی اولین نقطه بیان سبک باقی می ماند زیرا به هر سازه ای عظمت و ظرافت می بخشد. یکی از گزینه های مورد تقاضا برای نمای خارجی سنگ است. زیبایی روکش سنگ این است که جذابیت زیبایی شناختی شخصی و متمایز را برای هر فضایی به ارمغان می آورد. از آنجایی که سنگ یک متریال همه کاره با امکانات بی شمار است، می توان از آن در دیوارهای داخلی و خارجی استفاده کرد تا ظاهر منطقه را زیباتر کند.
در هند، سنگ های سخت سنگی مانند گرانیت، ماسه سنگ، بازالت و تخته سنگ رایج ترین انتخاب ها برای روکش دیوارهای خارجی هستند، در حالی که مواد نرم تر مانند سنگ مرمر برای فضای داخلی مناسب تر هستند. قبل از انتخاب بهترین نوع سنگ باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت، از جمله ظاهر، کاربرد مورد نظر، اندازه فضا و نوع کامپوزیت که استحکام و دوام را فراهم می کند.
همچنین باید موقعیت آب و هوایی شهر و منطقه را در نظر بگیریم، که چه نوع سنگی مناسب آن منطقه می باشد.
نکاتی برای خرید سنگ برای نمای ساختمان :
انتخاب سنگ ساختمانی مناسب بسیار مهم است و از آسیب، هزینه های اضافی و نیاز به تعمیر نمای ساختمان جلوگیری می کند. انواع سنگ های ساختمانی به ویژه سنگ های طبیعی دارای ویژگی ها و پارامترهای منحصر به فردی بوده و برای استفاده در شرایط اقلیمی خاص مناسب خواهند بود. بنابراین برای انتخاب و خرید سنگ نمای ساختمان بهتر است به موارد زیر توجه کنید:
– آب و هوا در منطقه
– رطوبت در منطقه
– تغییرات و نوسانات دما در منطقه
سنگ نماهای مناسب و نامناسب برای مناطق مرطوب :
از میان سنگ های موجود بدون شک تراورتن اولین پیشنهاد هر متخصص سنگ برای بکارگیری در نما مختص مناطق مرطوب خواهد بود زیرا این سنگ بافت بسیار متراکمی دارد و از تخلخل مناسبی برخوردار است که باعث می شود چسبندگی خوبی به ملات داشته باشد که همین ویژگی باعث می شود این سنگ جذب آب و رطوبت بسیار کمی داشته باشد.
البته باید دقت داشت خلل و فرج در دو سطح سنگ تراورتن است. سطح پشتی که با ملات و دوغاب به خوبی پرمی شود اما برای اینکه بگوییم این سنگ مناسب مناطق مرطوب است باید منافذ سطح رویی آن را نیز پر کنیم که این کار به وسیله رزین صورت می گیرد.
با توجه به افزایش حجم آب هنگام یخ زدن، اگر این منافذ پر نشوند به مرور زمان به صورت ترک هایی در سطح سنگ ظاهر شده و در نهایت باعث ازهم پاشیدگی سنگ می شوند. پس باید دقت داشت سنگ تراورتنی را انتخاب کنیم که منافذ سطح رویی آن با رزین پوشش داده شده باشند. در کل سنگ هایی که سنگین اند و تخلخل مناسبی ندارند برای استفاده در نمای خارجی در این مناطق مناسب نیستند.
سنگ تراورتن سنگی مناسب مخصوصا برای نمای خارجی در مناطق مرطوب و معتدل است. از نمونه های تراورتن مناسب می توان سنگ تراورتن دره بخاری، عباس آباد و تکاب و... را نام برد.
در مناطق ساحلی که سازه های ویلایی بسیار معمول تر است، برای نماسازی دیوارها از مدل سنگ های ورقه ای استفاده می شود. همچنین گاهی از سنگ های قلوه ای هم جهت با دیوارکشی برای بخشی از نما نیز استفاده می شود.
باید گفت سنگ گرانیت با اینکه از استحکام زیادی برخوردار است اما چون حاوی ترکیبات آهنی است به مرور در معرض هوای مرطوب اکسیده شده زیبایی را از نما سلب می کند
سنگ گوهره که معدن آن در خرم آباد است از سری سنگ های لایم استون است که علیرغم مناسب بودن برای کفپوش و راه پله، به علت داشتن بافت نرم برای فضای روباز و در معرض آلودگی و رطوبت مناسب نیست و به خاطر عدم ساب پذیری سنگی جرم گیر است.
آیا سنگ گرانیت برای مناطق مرطوب مناسب است ؟
سنگ گرانیت سنگی است که به عنوان یک سنگ محکم و با کیفیت شناخته می شود.
اما از آنجایی که اجزای تشکیل دهنده این سنگ آهن است، این سنگ نیز پس از آنکه در معرض رطوبت قرار بگیرد، اکسیده می شود و زیبایی نمای ساختمان از بین می رود.
بنابراین استفاده از سنگ گرانیت مخصوصاً در شهرهای گرم و مرطوب را به هیچ وجه توصیه نمی کنم.
ویژگی سنگ های مناسب مناطق مرطوب :
جذب آب بسیار پایین :
به دلیل بارش بسیار باران و رطوبت زیاد، باید از سنگ هایی استفاده شود که کمترین جذب رطوبت را داشته باشند. جذب رطوبت زیاد در سنگ باعث ترک خوردن و متلاشی شدن آن می شود.
چسبندگی بالا :
باید در مناطق مرطوب، از سنگ هایی که دارای چسبندگی بالا می باشد استفاده شود، در غیر اینصورت، آب به پشت آن نفوذ می کند و باعث می شود که سنگ از جای خود در آمده و بیفتد.
مقاومت فشار بالا :
داشتن مقاومت فشار بالا، باعث می شود در زمان بارش های تند و شدید، سوراخ هایی در سنگ ایجاد نشود و شکل نازیبایی به خود نگیرد. همچنین مقاومت بالا در سنگ سبب می شود که مقاومت لازم در برابر تغییرات جوی را داشته باشند و از هر گونه ترک خوردگی و پوسیدگی زود هنگام دور باشد.
نبود کانی های مضر در سنگ :
در سنگ ها یک سری کانی های ناپایدار وجود دارد که سبب می شود که سنگ زمان مواجه شدن با کانی ها لکه دار شود. این کانی ها اغلب به رنگ زرد ایجاد می شوند و سبب می شود زیبایی نما از بین برود.
گردآوری: بخش مد بیتوته