آخرین اخبار سیاست خارجی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

نتانیاهو: باید زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را از بین برد / آن‌ها نباید ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم داشته باشند

نخست‌وزیر اسرائیل با تکرار برخی یاوه‌سرایی‌ها خواستار برچیده شدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران شد. به گزارش ایلنا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل امروز -یکشنبه- با…

انگلیس، ایران را تهدید نظامی کرد/ کاخ سفید: پیام ما به ایران این است که هشدار‌های ترامپ را جدی بگیرید



جنگ ایران و آمریکا،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
وزیر خارجه انگلیس گفت: گزینه نظامی علیه ایران روی میز است.

به گزارش تسنیم، دیوید لمی روز دوشنبه به دنبال اتهام‌زنی‌های ترامپ، ادعا کرد که ایران باید جاه طلبی های هسته‌ای خود را جدی بگیرد و گزینه نظامی روی میز است.

 

دیوید لمی روز دوشنبه (۲۷ اسفند ۱۴۰۳) طی سخنانی در مجلس عوام انگلیس گزارشی درباره نشست اخیر وزرای خارجه گروه هفت در کانادا ارائه کرد. او مدعی شد: «ما درباره افزایش فشار علیه ایران متحد بودیم. تهران در حال تولید اورانیوم با غنای بالا با نرخی است که محدودیت‌های تعیین‌شده در برجام را به سخره می‌گیرد.»

 

وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه، با اشاره به نامه اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا به رهبر معظم انقلاب اسلامی و حملات اخیر آمریکا علیه یمن، تلاش کرد فشارهای غرب بر ایران را توجیه کند و گفت: «ایران اکنون باید مسیر خود را تغییر دهد، تنش‌زدایی کرده و مسیر دیپلماسی را انتخاب کند.»

 

کاخ سفید: پیام ما به ایران این است که هشدار‌های ترامپ را جدی بگیرید

کاخ سفید می گوید که ترامپ دستور انجام عملیات‌های قاطعی علیه حوثی‌ها در یمن را صادر کرد.

 

سخنگوی کاخ سفید گفت: پیام ما به ایران این است که هشدارهای ترامپ را جدی بگیرید.

 

پنتاگون: ایران کمک‌هایی را برای حماس و حزب‌الله ارسال کرده و برای حوثی‌ها سیستم‌های شناسایی و اطلاعات جاسوسی فراهم کرده است

«شان پارنل» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) شامگاه دوشنبه نشست خبری برگزار کرد.

 

پارنل در ابتدای نشست خبری خود گفت: «هدف ترامپ، دفاع از آمریکا، بازدارندگی علیه چین، توانایی حمله به دشمنان آمریکا در سراسر دنیا و درخواست اقدامات بیشتر از سوی متحدان ما است.»

 

او در طول این نشست با اشاره به اقدامات تجاوزگرانه آمریکا علیه یمن و بیان این ادعا که هدف از این «عملیات»، حفاظت از نیروهای آمریکایی است، مدعی شد: «برای رسیدن به اهداف خود، علیه حوثی‌ها از نیروی مرگبار و مهلک استفاده خواهیم کرد. شلیک به نیروهای آمریکایی عواقبی درپی خواهد داشت.»

 

سخنگوی پنتاگون در ادامه مدعی شد: «حملات به حوثی‌ها یک کارزار بی‌پایان نیست. هدف این حملات تغییر رژیم در خاورمیانه نیست. هدف این حملات، اهمیت دادن به منافع آمریکا است.»

 

با وجود نشر تصاویر متعدد از ویرانی‌های برجای مانده در بین مناطق مسکونی و به شهادت رسیدن غیرنظامیان و کودکان در حملات آمریکا به یمن، پارنل ادعا کرد: «در روزهای اخیر، حملات دقیقی علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران در یمن انجام دادیم. هدف این حملات تضمین از سرگیری تجارت آزاد دریایی است. آن‌ها صدها مرتبه به کشتی‌های آمریکایی حمله کرده‌اند.»

 

او در اظهاراتی تهدیدآمیز گفت: «اگر به نیروهای آمریکایی شلیک کنید. عواقبی در پی خواهد داشت. برای مقابله با حوثی‌ها و  ایران همه گزینه‌ها روی میز است.»

 

پارنل همچنین ادعا کرد: «در دولت پیشین آمریکا، دشمنان آمریکا جسورتر شده و میلیاردها دلار سرمایه برای ایران آزاد شد. دوران صلح از طریق قدرت بازگشته است. برای رسیدن به اهدافمان از نیروی مهلک استفاده خواهیم کرد.»

 

سخنگوی پنتاگون اظهار داشت: «هرگاه نیروهای حوثی سلاح‌های خود را زمین بگذارند و دیگر به نیروهای آمریکایی حمله نکنند، حملات ما نیز متوقف خواهد شد.»

 

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «اگر کشتی‌های ایرانی به حوثی‌ها کمک کنند، آیا آمریکا  پاسخی خواهد داد یا خیر؟» گفت: «مطمئناً نمی‌خواهم فراتر از فرمانده کل ارتش و وزیر دفاع اظهار نظر کنم زیرا این موضوع مربوط به  صدور دستور حملات و اینکه چه کسی هدف قرار می‌گیرد، است، اما فکر می‌کنم رئیس‌جمهور آمریکا به وضوح گفته است که همه گزینه‌ها روی میز است.»

 

پارنل همچنین با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی بین «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا و همتای قطریش، مدعی شد که قطر از حملات آمریکا به یمن حمایت می‌کند.

 

«الکس گرینکویچ» مدیر ستاد مشترک عملیات آمریکا علیه یمن نیز در طول این نشست خبری مدعی دقیق بودن حملات آمریکا به یمن شد.

 

او ادعا کرد: «در طول این حملات، چندین مرکز فرماندهی و محل تجمع کارشناسان پهپادی حوثی‌ها هدف قرار گرفته شد. تا زمان دستیابی به اهداف رئیس جمهور آمریکا، این عملیات ادامه پیدا خواهد کرد.»

 

گرینکویچ در پاسخ به سوالی درباره کمک اطلاعاتی ایران به یمن، مدعی شد: «می‌دانیم که در سال‌های اخیر ایران به حوثی‌ها کمک اطلاعاتی کرده است. اما در این لحظه، کشتی بهشاد کمکی نمی‌کند. از نزدیک شرایط را زیر نظر داریم.»

 

پارنل نیز مدعی شد: «دولت قبلی به ایران کمک کرد تا این کشور قدرتمند شود و بتواند به حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها کمک کند. ما می‌دانیم دشمنان آمریکا و جهان آزاد چه کسانی هستند و رئیس جمهور آمریکا به آن‌ها هشدار داده است.»

 

سخنگوی پنتاگون در پاسخ به سوالی درباره به شهادت رسیدن غیرنظامیان در پی حملات آمریکا به یمن، با طفره رفتن از پاسخ دادن گفت: «همه گزینه‌ها روی میز است. اما پیش از اعلام هر آماری، تحقیق خواهیم کرد.»

 

گرینکویچ نیز مدعی شد: «هیچ تلفات غیرنظامی وجود ندارد.»

 

پارنل در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کمک‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا به اوکراین تصریح کرد: «کمک‌ها به اوکراین ادامه دارد. تمرکز رئیس جمهور آمریکا، صلح و پایان دادن به جنگ اوکراین است.»

 

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره حمله تلافی‌جویانه حوثی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکایی گفت: «گزارش شلیک موشک‌های بالستیک از سوی حوثی‌ها به نیروهای آمریکایی را دریافت کردیم. اما این حملات موفقیت‌آمیز نبود. حملات ما ادامه خواهد داشت. اگر حوثی‌ها تصمیم بگیرند که حملات خود را متوقف کنند، ما نیز حملات خود را متوقف خواهیم کرد.»

 

گرینکویچ نیز مدعی شد: «حملات حوثی‌ها خطا رفت. همه حملات آن‌ها با شکست مواجه شده است.»

 

پارنل در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمله زمینی به یمن اظهار داشت: «نمی‌توانیم درباره این جزئیات صحبت کنیم.»

 

توضیحات وزارت خارجه آمریکا درباره تهدید ترامپ

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که  ترامپ از طریق آخرین حملات خود پیامی بدون ابهام فرستاد که حملات حوثی‌ها باید متوقف شود.

 

وزیر خارجه آمریکا: حوثی‌ها ۱۷۴ بار طی ۱۸ ماه گذشته به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا حمله کرده‌اند؛ آنها بدون کمک ایران قادر به انجام این کار نیستند

مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه ای با فاکس نیوز که دوشنبه شب به وقت محلی منتشر شد، ادعا کرد: «حوثی‌ها (انصارالله) توانایی انجام این کار را بدون کمک ایران ندارند. منظورم این است که آنها یاد گرفته اند که چگونه آنها را بسازند، این پهپادها و این هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته ضد کشتی، اما این فناوری از جایی می آید. »

 

روبیو مدعی شد: « ایران به آنها کمک می کند تا این کارها را انجام دهند، ایران به آنها پول می دهد و اطلاعات هدفمندی را در اختیار آنها قرار می دهد که می توانند علیه ما استفاده کنند. منظورم این است که بدون ایران، هیچ تهدید حوثی به این بزرگی وجود ندارد. منظورم این است که تهدید حوثی ها در داخل یمن وجود دارد، اما تهدید حوثی ها علیه نیروی دریایی ما و کشتیرانی تجاری نیست.»

 

وزیر خارجه دولت ترامپ ادعا کرد: «بنابراین ایران، مسئول این مشکل است. آنها این هیولای فرانکشتاین را ساخته‌اند و حالا باید مسئولیت آن را بپذیرند. و فکر می‌کنم باید آنها را مسئول بدانیم. همانطور که رئیس‌جمهور گفته است ، اگر این گروه‌ها همچنان این کارها را انجام دهند، ما ایران را مسئول می‌دانیم که آن را ایجاد کرده است.»

 

روبیو درعین حال ادامه داد: من از آنچه رئیس جمهور امروز گفت فراتر نمی روم، اما او در مورد آن بسیار جدی است – زمانی که او آن پیام را منتشر کرد، در واقع با او بودم. او در مورد آن بسیار جدی است، زیرا می‌داند، برخلاف جو بایدن، این گروهی است که به آنها اجازه داده شد تا به تهدید تبدیل شوند، زیرا دولت بایدن کاری در این مورد انجام نداد.

 

اهم اظهارات او به شرح زیر است:

حوثی‌ها ۱۷۴ بار طی ۱۸ ماه گذشته به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا حمله کرده‌اند.

 

حوثی‌ها بدون کمک ایران قادر به انجام این کار نیستند.

 

بدون ایران تهدید حوثی در این حجم وجود ندارد.

 

ایران این هیولای ترسناک را خلق کرد و حالا باید مسئولیتش را بپذیرد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------