پاسخ امیرعبداللهیان به احتمال ورود ایران به جنگ: هر احتمالی متصور است
- مجموعه: اخبار سیاست خارجی
- تاریخ انتشار : سه شنبه, 25 مهر 1402 08:02
به گزارش تسنیم، امیرعبداللهیان در ویژه برنامه شبکه افق درباره سفر اخیر خود به چهار کشور منطقه گفت: در سفری که به منطقه داشتم و دیداری که با رهبران مقاومت انجام شد آنها یک توجه داشتند که اگر راهکارهای سیاسی به نتیجه برسد فرصتی برای اینکار در نظر خواهند گرفت اما در صورت تداوم جنایات جنگی رژیم اسراییل علیه غیرنظامیان هر اقدامی متصور است.
وی اضافه کرد: امروز در گفتگو با برخی وزرای خارجه کشورهای اسلامی به این جمع بندی نزدیک شدیم که اگر از فرصت های محدود و فشرده ای که نزد سازمان ملل است استفاده نشود امکان گشایش جبهه های جدید علیه رژیم اجتناب ناپذیر است.
وزیر امور خارجه در این خصوص تاکید داشت: امروز وقتی از مقاومت صحبت میکنیم از مقاومتی می گوییم که جنگ هایی را پشت سر گذاشتند اما نکته مهم این است که بدترین شیوه برای برخورد را صهیونیستها انتخاب کردند و آن نسل کشی کودکان و زنان است. در آمار آمده که بیش از 740 کودک تاکنون به شهادت رسیدند در حالی که در اوکراین 593 کودک کشته شدند. ما به صراحت به طرف های آمریکایی گفتیم و اعلام میکنم که آنان نمی توانند همه را به خویشتنداری دعوت کنند اما به طور تمام قد در کنار جنایت کاران اسرائیلی قرار بگیرند. زمان برای این پیام های آمریکا رو به پایان است. من هشدار می دهم تا دیر نشده به جای ارسال پیام های ریاکانه کشتار کودکان و زنان را متوقف کنید.
وی در این برنامه تلویزیونی ادامه داد: ما به نیروهای مقاومت در منطقه دستور نمی دهیم آنها خود تصمیم میگیرند. اگر تداوم جنایات جنگی متوقف نشود و فورا توقف جنایات را جهان شاهد نباشد، جبهه های دیگر گشوده خواهد شد.
امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که آیا ایران وارد جنگ خواهد شد؟، گفت: هر احتمالی متصور است. تاکید میکنم که هیچ طرفی نمی تواند نسبت به تداوم این وضعیت بی تفاوت باشد. ماهها عربستان به دنبال عادی سازی با رژیم صهیونیستی بود اما اکنون موضع روشنی اتخاذ شده است. امروز وقتی از مقاومت صحبت میکنیم فقط حزب الله نیست. گسترش جنگ در حوزه مقاومت صحنه ای را ایجاد خواهد کرد که آن تغییر نقشه جغرافیایی رژیم اشغالگر قدس خواهد بود.
وی در خصوص جزئیات سفر خود به منطقه توضیح داد: من در سفر با آقای هنیه، نخاله و دیگر رهبران مقاومت و همچنین آقای نصرالله گفتگو کردم. آقای نصرالله نقش تاثیرگذاری را دارند. نقش عمده رایزنی ما بر وضعیت کنونی منطقه شامل می شد. ایشان ضمن تبیین بحران های رژیم صهیونیستی ایده هایی را مطرح کردند. همه گزینه ها و سناریوهای ممکن در مقابل حزب الله قرار دارد. همه چیز در محاسبات به درستی دیده شده است و رهبران مقاومت اجازه نخواهند داد که رژیم صهیونیستی هر اقدامی را در منطقه انجام دهد. هر اقدام پیش دستانه در ساعت های رو به رو متصور است.
وزیر خارجه در خصوص امنیت ایران و تاثیر جنگ بر اقتصاد گفت: اولا امنیت امروز در جهانی که زندگی میکنیم یک مجموعه به هم پیوسته است. چرا وقتی در اوکراین جنگ می شود اقتصاد دنیا متحول می شود. به لحاظ حقوق بین الملل وقتی سرزمینی اشغال می شود قواعد اشغال بر آن حاکم است. رژیم صهیونیستی کل امنیت منطقه را هدف قرار داده است. وقتی رژیم، نخبگان ما را در وسط خیابان در تهران ترور میکند نمی توانیم نسبت به وجود چنین غده سرطانی بی تفاوت باشیم. مردم ما امنیت برایشان بسیار مهم است. در مبارزه با داعش کاری که سردار سلیمانی انجام دادند اولین محور آن به امنیت ملی ما برمیگشت. ما با داعش یا باید در متروهای تهران رو به رو می شدیم یا دو هزار کیلومتر آن طرفتر. عربستان در نزدیکی عادی سازی به تعبیر برخی ها قرار داشت. اما آن ها وقتی میبینند که این وضعیت اقتصاد عربستان را تحت تاثیر قرار می دهد. همه اتفاق نظر دارند که ریشه بی امنی ها به غده سرطانی صهیونیستی بر میگردد.
وی ادامه داد: امروز اگر از غزه دفاع نکنیم باید از شهرهای خود دفاع کنیم. اقای نصرالله هم گفتند اگر ما اقدام پیش دستانه نکنیم باید فردا در بیروت با نظامیان صهیونیستی بجنگیم. مسئله اینجاست اتفاقی که رخ داده یک زلزله در رژیم صهیونیستی بوده است. هفت سرویس اطلاعاتی برای اسرائیل کار می کنند. در این عملیات حتی یک هشدار صادر نشد. روز هفت اکتبر رژیم جعلی اسرائیل فرو ریخت. نتانیاهو به خاطر ضعف نبرد را به خانه ها کشانده است. امنیت مقوله بهم پیوسته است. برای ما فرصت است که صهیونیست ها در درون متوقف شوند.
امیرعبداللهیان در خصوص موضع کشورهای دیگر به مسئله فلسطین گفت: وجه مشترک همه بخش های جهان در این است که افراط گرایی نتانیاهو یکی از عوامل این اقدام خودجوش مقاومت است. برخی مقامات اروپایی گفتند که بارها به نتانیاهو هشدار دادیم که دست از تندروی بردارد. در کشورهای عربی یک توافق نسبی وجود دارد. آمریکایی ها پیام هایی دادند و ما پاسخ می دهیم که ما به دنبال جنگ نیستیم. در اقدامات سیاسی وظیفه اصلی این است که در هماهنگی با بخش های مختلف جهانی اقدام هماهنگ برای توقف جنایات جنگی و نسل کشی شکل بگیرد. برای این مرحله درخواست کردیم نشست وزرای سازمان همکاری اسلامی انجام شود. بیانیه اتحادیه عرب بیانیه مورد انتظار نبود. این رسالتی است که وزرای خارجه در نشست روز چهارشنبه برعهده دارند. در تماسم با وزیر خارجه مصر خواستم که حتما معبر برای ارسال کمک های انسانی فراهم شود. غربی ها در تبلیغات خود می خواهند حماس را با داعش مقایسه کنند. اولا اینها کسانی هستند که به لفظ قانون برای رفع اشغال از سرزمین مادری خود تلاش میکنند.
وی با اشاره به جریان رسانهای غرب علیه حماس تصریح کرد: مقایسه حماس با داعش یک جنایت رسانه ای است که علیه یک گروه ازادی بخش مطرح می شود. برخی مقامات اروپایی گفتند که اگر اینها ارزش های انسانی را رعایت میکنند زندانی های غیرنظامی را ازاد کنند. ما با رهبران حماس و غیره گفتگو داشتیم و گفتند به محص تغییر وضعیت این آمادگی وجود دارد که نسبت به آزادسازی آنان اقدام شود.
وی در خصوص رایزنی مجدد با گوترش گفت: من بعد از این مکالمه با وزیر خارجه برزیل و دبیرکل سازمان ملل صحبت میکنم. اقای دبیرکل پیشتر پیامی را دادند و از تلاش های خود گفت. من مایل هستم که همان مطلب خود در توئیتم این توجه را به اقای دبیرکل بدهم که اقدامات شما به گونه ای است که زمان رو به پایان است و تا دیر نشده هر اقدامی را می خواهید انجام دهید. ممکن است آنان به توصیه های ما توجه کرده باشند اما به این معنا نیست که به توصیه های ما برای فردا هم توجه کنند. زمان رو به پایان است. آنان باید قبل از بحرانی تر شدن چاره ای در چارچوب بین المللی اتخاذ کنند و نتانیاهو را متوقف کنند. بدانند که زمان رو به پایان است و قبل از رسیدن به نقطه جوش باید راهکارهای سیاسی آثار خود را داشته باشد.
امیرعبداللیان در پایان گفت: همه تلاش ها برای تضمین امنیت ملی ایران و منطقه است و در این چارچوب همه اقدامات انجام میشود اما امنیت از مسیر عقلانیت میگذرد.
روایت بورل از گفتوگو با امیرعبداللهیان: ایران مانع از تشدید تنش در منطقه شود
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از گفتوکوی تلفنی خود با وزیر امورخارجه کشورمان خبر داد.
وی نوشت: با حسین امیرعبداللهیان درباره وضعیت غزه گفتوگو کردم. موضع اتحادیه اروپا در همه حال برای محکومیت تروریسم و محافظت از غیر نظامیان روشن است.
بورل ادامه داد: به نفع همه است که از گسترش درگیریها جلوگیری شود. از ایران نیز خواستم تا از نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه استفاده کند.
***
کاخ سفید: ایران به دنبال گسترش درگیری نیست
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که رئیس جمهور آمریکا بعد از سفر به فلسطین اشغالی، به اردن و مصر میرود تا با سران دو کشور درباره نوار غزه گفتگو کند.
«جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد سهشنبه گفت که آمریکا نمیخواهد شاهد گسترش یا تشدید جنگ در نوار غزه باشد.
کربی در اینباره توضیح داد: «ما هیچ نشانهای از اینکه ایران در حال آماده شدن برای گسترش دامنه درگیری [بین اسرائیل و حماس] باشد، مشاهده نکردیم».
وی با بیان اینکه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه به فلسطین اشغالی سفر میکند، خبر داد که او سپس به اردن و مصر خواهد رفت تا با سران دو کشور درباره نوار غزه گفتگو کند.
این مقام کاخ سفید اظهار داشت: «بایدن در سفر به اسرائیل درباره رسیدن کمک به غیرنظامیان در نوار غزه به منظور عدم بهرهمندی حماس از آن بحث خواهد کرد زیرا حماس نماینده فلسطینیها نیست».
کربی با بیان اینکه نشست امان بر کمکهای بشردوستانه متمرکز خواهد شد، افزود: «وضعیت بشردوستانه در دیدار بایدن با [عبدالفتاح] السیسی [رئیس جمهور مصر] اهمیت زیادی دارد و ما تمایل داریم شاهد ورود کمکها باشیم».
***
انگلیس: اجازه تشدید تنشها را به ایران نمیدهیم
ریشی سوناک این ادعا را روز دوشنبه در نشست ویژه پارلمان انگلیس درباره تحولات غزه مطرح کرد.
وی در پاسخ به سووال ادعایی ترزا می نخست وزیر اسبق انگلیس که پرسید «آیا انگلیس تلاش خواهد کرد که از تشدید تنشها در منطقه جلوگیری کند و در این زمینه نقش ایران را مد نظر قرار خواهد داد؟» مدعی شد: «من در این رابطه ضمن گسیل هواپیماهای تجسسی و تجهیزات نظامی به مدیترانه، با شرکایمان در منطقه صحبت کردهام.»
وی با اشاره به ماموریت ادعایی نیروهای انگلیس در منطقه مدعی شد که آنها «در تلاش هستند تا اطمینان حاصل کنند که تسلیحات نظامی به دست گروههایی مانند حزبالله نرسد و ایران هم از این وضعیت بهعنوان فرصتی برای تشدید درگیریها استفاده نکند».
در این جلسه همچنین شماری از نمایندگان مجلس انگلیس ادعاهایی را علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مطرح کرده و در خواست غیرقانونی شناسایی این نهاد رسمی نظامی ایران به فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریستی انگلیس را تکرار کردند.
نخست وزیر انگلیس همچنین مدعی شد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه فرماندهان ارشد آن در فهرست تحریمهای انگلیس قرار دارند.