آمریکا: خواهان گسترش جنگ در منطقه نیستیم/ تحریمهایی علیه ایران وضع کردیم
- مجموعه: اخبار سیاست خارجی
- تاریخ انتشار : چهارشنبه, 11 بهمن 1402 19:10
به گزارش ایسنا، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید امروز (چهارشنبه) در اظهاراتی گفت که به دلیل یهودیستیزی نگرانیهایی بین یهودیان به وجود آمده و آمریکاییها باید این مساله را درک کنند.
وی گفت: با اسرائیلیها و قطریها برای رسیدن به آتشبس طولانیتر که بتوانیم از طریق آن اسرای بیشتری را آزاد کنیم، رایزنی میکنیم. این رایزنیها و گفتوگوها برای رسیدن به آتشبسی مداوم و مثبت است و معتقدیم که تا این لحظه پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.
این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد که یحیی السنوار و جنبش حماس خودشان نقض آتشبس در هفتم اکتبر را انتخاب کردند.
به نقل از الجزیره، کربی در بخش دیگری تاکید کرد: دستورات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در راستای عدم گسترش درگیریها در منطقه است. دولت آمریکا خواهان عدم گسترش درگیری و تنش در منطقه است و ما نمیخواهیم که جبهه دیگری برای جنگ در شمال سرزمینهای اشغالی با حزبالله ایجاد شود.
جان کربی خاطرنشان کرد: تحریمهایی علیه ایران وضع کردیم و اقدامات زیادی در راستای مقابله با افزایش تنش در منطقه اتخاذ کردیم. جنگ در منطقه گسترش نخواهد یافت و این هدف جو بایدن است.
این دیپلمات ارشد آمریکایی افزود: به کمکهای امنیتی به اسرائیل ادامه میدهیم تا تضمین کنیم که این رژیم قادر به دفاع از خود است. اسرائیل به فشارهای خود علیه جنبش حماس ادامه می دهد و تلاش میکند که این جنبش را منحل کند اما نابودی این ایدئولوژی و قتل تمام مبارزان آن امری دشوار است.
پس از آنکه پایگاه نظامی آمریکا در اردن روز یکشنبه هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت که در نتیجه آن سه سرباز آمریکایی کشته و دهها نفر مجروح شدند، برخی قانونگذاران و صاحبنظران در آمریکا با ادعای اینکه ایران پشت این حمله قرار دارد از جو بایدن، رئیسجمهور خود خواستهاند تا در پاسخ خود به این حمله ایران را نیز در لیست اهدافش قرار دهد.
بنابر گزارش شبکه اماسانبیسی، جو بایدن روز سهشنبه گفت که درباره چگونگی پاسخ آمریکا به حمله روز یکشنبه تصمیم گرفته است. هرچند هنوز مشخص نیست که این پاسخ به چه نحوی خواهد بود اما تصور اینکه هرگونه اقدام نظامی ایالات متحده گستردهتر از حملات واشنگتن علیه سایتهای شبه نظامیان عراقی و سوری در سه ماه گذشته باشد، دور از ذهن نیست.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: این فرضیه وجود دارد که اقدام نظامی ایالات متحده آنقدر دردناک خواهد بود که سران ایران به همان صورتی که واشنگتن میخواهد، پاسخ دهند؛ با کنار ایستادن و دستور دادن به گروههای مورد حمایت خود در خاورمیانه برای توقف حملات بیشتر علیه نیروهای آمریکایی و تاسیسات در منطقه اما متأسفانه، این یک سناریوی کم احتمال است. واکنش ایران ممکن است انتظارات واشنگتن را مخدوش کند. حضور نظامی گسترده واشنگتن در منطقه، در حالی که معمولاً به عنوان یک منبع قدرت در نظر گرفته میشود، ممکن است با ارائه فهرست طولانی اهدافی برای حمله ایران، آسیب پذیر هم باشد.
اگر ایران هدف حمله قرار گیرد، این کشور نیز به احتمال زیاد گزینههای خود را قبل از پاسخ دادن، بررسی میکند و این پاسخ ممکن است فوری نباشد. همچنین ممکن است آن چیزی نباشد که رهبران آمریکایی پیشبینی میکنند. حدود ۴۵ هزار سرباز آمریکایی مستقر در خاورمیانه باید برای مدت طولانی در حالت آماده باش قرار گیرند و نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه که از اواسط اکتبر تاکنون بیش از ۱۶۰ بار مورد حمله قرار گرفتهاند، در معرض بیشترین خطر قرار دارند.
اماسانبیسی در ادامه گزارش خود به بررسی گزینههای ایران برای پاسخ به هر گونه حمله آمریکا پرداخت و نوشت که اقدامات تلافیجویانه ایران میتواند از استفاده از موشکهای بالستیک برای حمله به پایگاه های ایالات متحده در عراق و سوریه تا استفاده حزبالله لبنان از ۱۵۰ هزار موشکی باشد که میتواند سراسر اسرائیل را هدف قرار دهد.
یک مقام آمریکایی: از عراق انتظار داریم اطلاعات عملیات گروههای مورد حمایت ایران را ارائه دهد
انتخاب نوشت: یک مقام آمریکایی گفت: از عراق انتظار داریم اطلاعات عملیات گروههای مورد حمایت ایران را ارائه دهد.
این مقام امریکایی اعلام کرد: از عراق انتظار داریم اطلاعات عملیات گروههای مورد حمایت ایران را ارائه دهد، زیرا این گروهها از سیستم مالی عراق برای تداوم حملات استفاده میکنند.
ان بی سی: عملیات انتقام جویانه آمریکا علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران ۷ روزه است
دیده بان ایران | شبکه ان بی سی در گزارشی مدعی: عملیات انتقام جویانه آمریکا علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران ۷ روزه است.
شبکه ان بی سی آمریکا به نقل از منایع آگاه خود در پنتاگون اعلام کرد: مقامات آمریکا میگویند که حملات تلافیجویانه ایالات متحده علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران «کارزاری یک هفتهای» خواهد بود. انتظار میرود این اهداف شامل اهداف ایرانی در خارج از ایران باشد و این کمپین شامل حملات و عملیات سایبری خواهد بود.