پارلمان کانادا: اقدامات چین علیه مسلمانان اویغور، "نسل کشی" است



 اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل ,
پارلمان کانادا با تصویب طرحی، اقدامات دولت چین علیه مسلمانان ایغور این کشور را "نسل کشی" توصیف کرد.  

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، فعالان حقوق بشر، دولت چین را متهم می کنند که با انجام اقداماتی به دنبال هویت زدایی از مردم مسلمان ایغور این کشور و حل کردن آنها در فرهنگ اکثریت این کشور (فرهنگ قوم هان) است.

 

 این مصوبه برای دولت کانادا غیرالزام آور است اما برای اولین بار در سطح جهان است که پارلمان کشوری چنین موضوعی را تصویب می کند. این موضوع باعث می شود تنش میان کانادا و چین افزایش یابد.

 

در این طرح آمده است که اقدامات دولت چین علیه اقلیت مسلمان ایغور در اقلیم سین کیانگ چین در سطح نسل کشی است.

 

نمایندگان پارلمان کانادا همچنین از دولت این کشور خواستند این رفتارها را نیز "نسل کشی" بداند. 

 

نخست وزیر کانادا ضمن تایید بروز نقض حقوق بشر اما گفته است برای تایید توصیف "نسل کشی" نیازمند شواهد و مدارک بیشتری است.

 

نمایندگان حزب محافظه کار در پارلمان کانادا این طرح را ارائه کردند. طرح با اکثریت 266 رای مثبت از 338 رای تصویب شد.

 

این طرح هیچ رای منفی نداشت اما برخی نمایندگان به آن رای مثبت ندادند. نمایندگان عضو کابینه لیبرالی به این طرح، رای ممتنع دادند. 

 

در این طرح آمده است: "اویغورها در چین همچنان در معرض نسل کشی هستند".

 

 این مصوبه به اقدامات مقامات چین علیه اقلیت مسلمان اویغور از جمله "تلقین سیاسی و مخالف دین" و "تخریب مراکز فرهنگی" اشاره می کند.

 

در این متن همچنین درخواست شده در صورتی که اقدامات "نسل کشی" دولت چین علیه اقلیت مسلمان ایغور ادامه یابد بازی های المپیک زمستانی 2022 از پکن به شهر دیگری منتقل شود.

 

سازمان های دفاع از حقوق بشر گفته اند که حداقل دو میلیون نفر از مردم اویغور چین و دیگر مسلمانان ترک زبان در چین، در اردوگاه های اجباری در منطقه سین کیانگ بازداشت هستند. دولت چین برای دسترسی به این منطقه محدودیت های شدیدی  اعمال می کند. به همین دلیل بررسی شرایط این مردم تقریبا غیرممکن است.

 

با این حال شاهدان عینی و فعالان حقوق بشری گفته اند که دولت چین تلاش می کند با اجرای برنامه های اعلام نشده، ضمن هویت زدایی از مسلمانان ایغور چین، فرهنگ آنها را حذف و آنان را به صورت اجباری در فرهنگ اکثریت هان در چین، حل کند.

 

از جمله این اقدامات دولت چین، می توان به حذف عادت های اسلامی از جمله اجبار مردم مسلمان این منطقه به خوردن گوشت خوک، نوشیدن مشروبات الکلی اشاره کرد. تخریب مساجد و اعمال محدودیت برای مراسم های مسلمانان این منطقه از دیگر اقدامات دولت پکن است. دولت چین حتی اسم اصلی این منطقه یعنی ترکستان شرقی را به اسم چینی "سین کیانگ" تغییر داد.

 

دولت چین این اتهامات را رد می کند و تاکید کرده این اردوگاه ها، در واقع برای کنترل افراط گرایی اسلامی و حرفه آموزی هستند.

 

به گفته فعالان حقوق بشری، مردم مسلمان ایغور به صورت اجباری به این اردوگاه ها منتقل می شوند و درآن جا تحت شکنجه و آموزش های اجباری قرار می گیرند. افراد حق خروج از این اردوگاه ها را ندارند.

 

جاستین تردو نخست وزیر کانادا در هفته گذشته اعلام کرد کانادا به همراه چند کشور دیگر در حال بررسی این موضوع هستند که به طور رسمی، رفتار دولت چین با اقلیت مسلمان ایغور را "نسل کشی" بدانند.

 

دولت امریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز اعلام کرد که رفتار دولت چین با اقلیت های مسلمان در منطقه سین کیانگ در سطح نسل کشی و جرایم ضدانسانی است.

 

روابط کانادا و چین هم اکنون پرتنش است.

 

قبل از این کانادا، یک شهروند چینی مسوول ارشد شرکت چینی هواوی را به درخواست امریکا بازداشت کرد.

 

چین هم دو شهروند امریکایی را بازداشت کرده است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------