خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان آغاز شد| داعش خراسان: منتظر خروج آمریکا هستیم



 نظامیان آمریکایی  ,اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل
 وب سایت فرانسوی«اینتلیجنس آنلاین» متخصص در امور امنیتی فاش کرد که عربستان، «ترکی الفیصل» رئیس سابق سرویس اطلاعاتی این کشور را مامور گفتگو با طالبان کرده است. 

به گزارش ایرنا،به نقل از رسانه های افغانستان ،آمریکایی‌ها پس از عدم موافقت طالبان برای تمدید حضور نظامیان این کشور و ادامه ماموریت انتقال شهروندان خود و همکاران افغان آنها  بطور رسمی این ماموریت را پایان یافته اعلام کردند.

 

اکنون روند خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان تا نهم شهریور ماه قطعی شده است و احتمال دارد که پس از نهم شهریور ماه هیچ نظامی آمریکایی در افغانستان حضور نداشته باشد.

 

آمریکایی‌ها پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان، با خروج غیر مسوولانه خود این کشور را در بحران سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی فروبردند.

 

رسانه های افغانستان امروز یکشنبه به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که آنها تایید کردند که روند خروج نیروهای اعزامی آمریکا از فرودگاه کابل آغاز شده ‌است.

 

همزمان گزارش شده که عملیات تخلیه و انتقال شهروندان خارجی و افغان از این فرودگاه رو به پایان است.

 

یک مقام امنیتی غربی در کابل، امروز یکشنبه به رویترز گفته است که نیروهای آمریکایی در مرحله نهایی تخلیه خود از کابل هستند و تنها بیش از یکهزار غیرنظامی در داخل فرودگاه حضور دارند و قرار است انتقال داده شوند.

 

با این حال برخی از رسانه ها به نقل از سفارت آمریکا در کابل از احتمال حمله تروریستی خبر دادند.

 

"جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا، دیرروز شنبه در اطلاعیه ای وضعیت امنیتی فرودگاه کابل را بسیار خطرناک خوانده و گفته بود که فرماندهان‌ ارتش آمریکا احتمال حمله در ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده را بسیار بالا  دانسته اند.

 

سفارت آمریکا در کابل نیز امروز از تمام شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها خواسته است که به هیچ عنوان به فرودگاه کابل نزدیک نشوند.

 

رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع آمریکایی نوشته اند که روند خروج شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنها پس از خروج کامل نظامیان آمریکایی نیز ادامه می یابد اما این روند محدود خواهد بود.

 

سازمان ملل:داعش و القاعده از پاکستان وارد افغانستان می شوند 

دیده بان سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد تقریبا تمامی اعضای خارجی داعش و القاعده از طریق پاکستان وارد افغانستان می شوند و پیش از این رهبران این گروه ها در کنار رهبران طالبان در پاکستان زندگی می کردند.

 نظامیان آمریکایی  ,اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل

 

به گزارش ایرنا، در گزارش دیده بان سازمان ملل اضافه شده است : « بخش مهمی از رهبری القاعده در مرز میان افغانستان و پاکستان  و در کنار القاعده در شبه قاره هند مستقر است و  تعداد زیادی از جنگجویان القاعده و دیگر افراط گرایان خارجی منتسب به طالبان در بخش های مختلف افغانستان  مستقر می باشند. »  

 

در ادامه این گزارش  با اشاره به کشته شدن تعداد زیادی از اعضای ارشد  القاعده در مقطع زمانی دچار فرسایش شده آمده است  روابط و پیوند ایدئولوژیک  طالبان و القاعده  باعث نزدیکی این دو گروه شده است.

 

« محمود سیکال » فرستاده ویژه پیشین سازمان ملل متحد در امور افغانستان در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت : « با تصرف کابل توسط طالبان گروه های افراطی و تروریست منطقه به این کشور وارد شدند. تجاوز خزنده پاکستان در افغانستان به زودی آنرا به مکانی از وحشت، خشونت و تهدید بین المللی امنیت و صلح تبدیل می کند. » 

 

از سوی دیگر طالبان شروع به کنترل القاعده از طریق جمع آوری اطلاعات درباره جنگجویان خارجی این گروه و ثبت و محدود کردن آنها می کند.

 

در پایان این گزارش آمده است  هنوز معلوم نیست که طالبان به تعهداتش برای مقابله با هرگونه تهدید بین المللی که با القاعده در افغانستان مرتبط باشد عمل می کند یا نه.

 

فرمانده داعش خراسان: منتظر خروج آمریکا هستیم تا عملیات را آغاز کنیم/چه طالب باشد چه کس دیگر،ما علیه او اعلام جنگ می‌کنیم

 

ایسنا نوشت: یک فرمانده گروه موسوم به داعش خراسان در مصاحبه با سی ان ان که دو هفته قبل از بمب گذاری مرگبار این گروه تروریستی علیه فرودگاه کابل در روز پنجشنبه انجام شد، گفته بود که این گروه در انتظار زمان حمله است.

 نظامیان آمریکایی  ,اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل

 

به نقل از پایگاه هیل، رهبر این گروه شبه نظامی در این مصاحبه که نخستین بار روز جمعه انتشار یافت به کلاریسا وارد، خبرنگار ارشد بخش بین‌الملل سی ان ان گفت، گروه داعش مشغول جذب عضو به رده‌های خود بوده و منتظر ترک افغانستان از سوی نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای نظامی خارجی است تا بتواند هر چه بیشتر گسترش یابد.

 

این فرمانده که خواستار عدم افشای هویتش شد، اظهار کرد: وقتی که خارجی ها و مردم دنیا افغانستان را ترک کنند، ما می‌توانیم عملیات‌هایمان را مجددا شروع کنیم.

 

وارد گفت که این فرمانده داعش خراسان در این گفتگوی انجام شده چند روز قبل از تحت کنترل گرفتن رسمی شهر کابل از سوی طالبان به او اظهار کرد که گروه داعش خراسان "خود را نمایان نمی‌کند و منتظر زمان حمله است".

 

همچنین بر اساس این گزارش این فرمانده به "وارد" گفت که رهبری گروه‌هایی متشکل از بالغ بر ۶۰۰ نفر از جمله هندی‌ها و پاکستانی را بر عهده داشته و اضافه کرد، با وجود این که قبلا برای طالبان جنگیده اما اکنون منتقد این گروه شبه نظامی به دلیل میانه‌رو تر شدن تحت نفوذ ایده‌های غربی است.

 

او به وارد گفت: ما در میان رده‌های طالبان عملیات انجام می‌دادیم. با این حالا این افراد به لحاظ اعتقادی با ما همراستا نبودند، بنا براین ما به داعش پیوستیم.

 

وی افزود: اگر کسی در این خصوص با ما موافق باشد برادر ما است. در غیر این صورت چه او طالب باشد چه کس دیگری ما علیه او اعلام جنگ می‌کنیم.

 

این فرمانده همچین تایید کرد که داعش به اجرای اعدامهای علنی و بمب گذاری‌های انتحاری پرداخته و شبه نظامیان این گروه در "موقعیتهای زیادی" با نیروهای ویژه آمریکایی "رو در رو شده‌اند".

 

وی افزود: ما همچنین با آنها نبرد نزدیک پیدا کردیم.

 

این فرمانده در پاسخ به این سوال که آیا "نهایتا علاقمند به اجرای حملات بین‌المللی است" اظهار کرد، تنها می‌تواند درباره عملیاتها در داخل افغانستان اظهار نظر کند.

 

این مصاحبه با وارد که بعد از آن از کابل فرار کرد، یک روز بعد از آنکه فرودگاه کابل هدف حمله یک بمبگذار انتحاری قرار گرفت، پخش شد.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------