اخبار پزشکی

کیفیت داروی ایرانی،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی

رئیس انجمن داروسازان: اکثر داروهای داخلی کیفیت ندارند

بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان گفت:داروهای تولید داخل با قیمت های دستوری و با فارماکوپه پائین تولید می شود. به گزارش رکنا،…

دستاورد دیگری از هوش مصنوعی: شناسایی آنتی‌بیوتیکی که با عفونت‌های مقاوم به دارو مبارزه می‌کند



آنتی‌بیوتیک،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
محققان با هوش مصنوعی، ترکیب دارویی آنتی‌بیوتیکی را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند عفونت‌های مقاوم به دارو را از بین ببرد.

محققان دانشگاه MIT و McMaster با الگوریتم یادگیری ماشینی ترکیب دارویی آنتی‌بیوتیکی را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند عفونت‌های مقاوم به دارو ازجمله یکی از باکتری‌های بیمارستانی به نام «اسینتوباکتر بومانی» را از بین ببرد.

 

باکتری بیمارستانی اسینتوباکتر بومانی، گونه‌ای از باکتری است که اغلب در بیمارستان‌ها وجود دارد و می‌تواند منجر به ذات‌الریه، مننژیت و سایر عفونت‌های جدی شود. این میکروب همچنین عامل اصلی عفونت در سربازان مجروح در عراق و افغانستان است.

 

هوش مصنوعی در‌زمینه پزشکی نیز کاربردهای مؤثری دارد

یکی از محققان مطالعه اخیر می‌گوید اسینتوباکتر می‌تواند برای مدت طولانی روی دستگیره‌ها و تجهیزات بیمارستانی زنده بماند و آنتی‌بیوتیک‌های فعلی نیز گاهی توان مبارزه با آن را ندارند. با ترکیب دارویی جدیدی که با کمک هوش مصنوعی شناسایی شده است، امید آن می‌رود راهکاری برای مبارزه با این باکتری به‌دست آمده باشد.

 

محققان برای شناسایی داروی جدید، از مجموعه‌ای متشکل از ۷۰۰۰ ترکیب دارویی بالقوه و یک مدل یادگیری ماشینی استفاده کرده‌اند.

 

«جیمز کالینز»، پروفسور مهندسی پزشکی و علوم در مؤسسه مهندسی و علوم پزشکی MIT (IMES) و دپارتمان مهندسی بیولوژیک می‌گوید: «این یافته‌ها با کمک هوش مصنوعی نشان می‌دهند که این حوزه می‌تواند دستاوردهای خوبی درزمینه سلامت در اختیار ما قرار دهد.»

 

در طول چند دهه گذشته، بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا به‌طور فزاینده‌ای نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های موجود مقاوم شده‌اند. این درحالی است که تعداد آنتی‌بیوتیک‌های جدید بسیار کمی به بازار عرضه شده است.

 

رویکردهای یادگیری ماشینی می‌توانند برای کارهای پیچیده‌ای (همچون کشف آنتی‌بیوتیک) به‌خوبی مورد استفاده قرار گیرند. محققان در این مطالعه مجموعه‌ای از ۶۶۸۰ ترکیب دارویی را که قبلاً ندیده بودند، مورد بررسی قرار دادند. تحلیل داده‌ها کمتر از دو ساعت طول کشید و نتایج خوبی به‌همراه داشت. این تحقیقات ادامه دارد و امید آن می‌رود که بتواند به دستاوردهای بزرگ‌تری منجر شود.

 

دیجیاتو

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------