بروز پوکی استخوان در ۶۰ درصد ایرانیان بالای ۵۰ سال/ ۷ میلیون نفر در کشور دیابت دارند



پوکی استخوان،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
رییس اداره بیماری‌های عضلانی، اسکلتی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، گفت: ۶۰ درصد افراد بالاتر از ۵۰ سال ایرانی دچار استئوپروز و استئوپنی هستند و از هر ۳ خانم بالاتر از ۵۰ سال و از هر ۵ مرد بالاتر از ۷۰ سال یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر فاطمه حاجی ولی‌زاده، پوکی استخوان را یک بیماری بدون علامت خواند که زمان بروز شکستگی، تازه علائم آن مشاهده می‌شود و گفت: با توجه به اینکه بیشتر استخوان‌هایی که پوک می‌شوند شامل استخوان ستون فقرات، استخوان لگن و سر استخوان ران و ساعد است، شکستگی‌ها هم بیشتر در این نقاط رخ می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه بروز شکستگی سبب محدودیت حرکتی می‌شود، اظهار کرد: بنابراین در سنین بزرگسالی با سالمندانی مواجه می‌شویم که قدشان کوتاه‌تر شده است و این موضوع هم به واسطه این است که ستون فقراتشان دچار شکستگی شده و یا روی هم خوابیده است و این یکی از علائم پوکی استخوان است.

 

رییس اداره بیماری‌های عضلانی، اسکلتی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، تصریح کرد: برخی از سالمندان درد کمر یا درد استخوان‌ دارند و یا به خاطر شکستگی در مفصل لگن و سر استخوان ران در بیمارستان بستری می‌شوند و حتی این سبب می‌شود مجبور به استفاده از ویلچر باشند، نتوانند حرکت کنند و از پس فعالیت‌های روزمره خود برآیند و وابسته به دیگران باشند.

 

به گفته وی، به طور کلی با دو واژه استئوپروز (پوکی استخوان کامل) و استئوپنی (از دست رفتن چگالی استخوان البته نه در حد پوکی استخوان کامل) از بروز پوکی استخوان منجر به شکستگی یاد می‌شود.

 

رییس اداره بیماری‌های عضلانی، اسکلتی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، تاکید کرد: ۶۰ درصد افراد بالاتر از ۵۰ سال ایرانی دچار استئوپروز و استئوپنی هستند و از هر ۳ خانم بالاتر از ۵۰ سال و از هر ۵ مرد بالاتر از ۷۰ سال یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود.

 

نیمی از جمعیت بالای ۳۰ سال فعالیت فیزیکی کافی ندارند
کوروش اعتماد، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در حاشیه برگزاری همایش پیاده روی همگانی با شعار «حال خوب ساختنی است»، گفت: هدف از برگزاری همایش پیاده روی همگانی در آخرین روز از هفته آگاهی بخشی بیماری دیابت، ترویج ورزش همگانی و انجام فعالیت فیزیکی است. 

 

وی افزود: حداقل زمان مورد انتظار فعالیت فیزیکی روزانه برای هر فرد، نیم ساعت و در هفته، دو و نیم ساعت است.

 

اعتماد، ورزش را از جمله عواملی عنوان کرد که منجر به سلامتی بیشتر و کاهش ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، فشارخون، بیماری های تنفسی و سرطان ها می شود.

 

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در کشور ما ۵۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال فعالیت فیزیکی کافی ندارند که منجر به افزایش پرفشاری خون و دیابت در افراد می شود.

 

وی با اشاره به اجرای «پویش ملی سلامت» در کشور، عنوان کرد: پویشی با هدف شناسایی و غربالگری زودرس فشارخون و دیابت در کشور درحال برگزاریست و از مردم عزیز میخواهیم با مراجعه به مراکز سلامت نسبت به سنجش فشارخون و اطلاع از وضعیت قندخونشان، اقدام کنند.

 

۷ میلیون نفر در کشور دیابت دارند
مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: اکنون ۷ میلیون نفر معادل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال کشور به دیابت مبتلا هستند.

 

حمید صاحب مدیر کل دفتر سلامت شهرداری تهران در همایش بزرگ پیاده روی هفته دیابت که با شعار سلامتی را قدم بزن در دریاچه شهدای خلیج فارس با حضور معاون وزیر بهداشت، رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی و شهروندان برگزار شد با اشاره به نقش پررنگ ورزش در کنار اصلاح شیوه‌های زندگی و تغذیه برای مقابله با دیابت، افزود: شهرداری امکانات خود را در حوزه‌های مختلف برای ترویج شیوه‌های زندگی سلامت در دسترس شهروندان قرار داده است و تلاش می‌کند، با افزایش این امکانات دسترسی ارزان و آسان مردم به خدمات شهری خصوصا امکانات ورزشی را فراهم کند.

 

وی اضافه کرد: بسیاری از شهروندان اطلاعی از ابتلای خود به دیابت ندارند و از این رو در مرحله پیش دیابت قرار دارند. با توجه به اینکه دیابت نشانه روشنی ندارد ضرورت دارد با افزایش آگاهی عمومی در مورد این بیماری و راه‌های پیشگیری از بروز آن به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم شهروندانی سالم داشته باشیم.

 

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت نیز در این همایش گفت: اکنون ۷ میلیون نفر معادل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال کشور به دیابت مبتلا هستند که برای جلوگیری از افزایش این تعداد نیازمند اصلاح شیوه‌های سبک زندگی مردم هستیم.

 

کوروش اعتماد افزود: برای تغییر شیوه زندگی مردم انجام فعالیت‌های ورزشی نیز دارای اهمیت است و می‌توان با تحرک بیشتر و انجام ورزش تا ۷۰ درصد از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

 

وی اضافه کرد: هر فرد در روز با ۳۰ دقیقه ورزش و در هفته با ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی ورزشی می‌تواند خود را در برابر این بیماری ایمن کند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------