وزیر بهداشت: ۸۸ درصد مرگ و میرهای کووید ۱۹در افرادی بود که بیماری های زمینه ای داشته اند



 اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی,وزیر بهداشت
وزیر بهداشت گفت: ایران یکی از کشور‌های پیشرو در کنترل بیماری‌های غیرواگیر از سه دهه پیش بوده است. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،دکتر سعید نمکی در نشست اعضای کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر افزود: اولین کشوری بودیم در منطقه و شاید در جهان که اداره کنترل بیماری‌های غیرواگیر را راه اندازی کردیم.

 

دکتر نمکی گفت: معتقد بودم اگر به بیماری غیرواگیر نپردازیم، طوفانی نظام بهداشت را در هم می‌نوردد. سیصد و ۸۵ هزار مرگ در سال، که ۳۳۰ هزار آن به علت بیماری غیرواگیر بوده و درصد بالایی از آن به علت بیماری‌های قلبی عروقی بوده است.

 

وی گفت: در اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون با غربالگری۳۰میلیون که دو میلیون و هفتصد بیمار با فشار خون بالا و ده میلیون نفری را که در مرز فشار خون بالا بودند توانستیم شناسایی کنیم.

 

وزیر بهداشت افزود:درست است که آبله و طاعون و... در کشور‌های توسعه یافته هم می‌تواند پاندمی‌های جدید و بیماری‌های عفونی ناشناخته ایجاد و قتل عام کند، ولی هنوز زمان پاندمی‌ها سپری نشده و این اولین درس کووید ۱۹ بوده است.

 

دکتر نمکی گفت: به رغم دانسته‌های بالای پزشکی هنوز ناشناخته‌های زیادی داریم و با غروری که در علم پزشکی و علوم مرتبط و استفاده از ابزار و تجهیزات که تحول عظیمی بود کووید ۱۹ اثبات کرد این‌ها برای مدیریت بیماری‌های عفونی جدید کافی نیست و این درس دوم بوده است.

 

وی افزود: وقتی علم پزشکی درسطح مولکولی و سلولی گسترش یافت پدافندی برای آن در نظر نگرفتید که اگر ویروسی دستکاری شده هنوز به ساختار پدافند عالمانه برای آنچه در دسترس دانشمندان است، نداریم این درس بعدی بود.

 

۸۸ درصد جانباختگان کرونا بیماری‌های زمینه‌ای داشته اند

وزیر بهداشت گفت: ۸۸ درصد مرگ و میر‌های کووید ۱۹در افرادی بود که بیماری‌های زمینه‌ای داشته اند.

 

دکتر سعید نمکی در نشست اعضای کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر افزود: در همه گیری جهانی بیماری عفونی، بیماری‌های غیرواگیر قتل عام می‌کند. ۸۸درصد مرگ و میر‌های کووید ۱۹در افرادی بود که بیماری‌های زمینه‌ای داشته اند.

 

وی گفت: درس بعدی کووید این بود. هنوز زیرساخت مدیریت برای طوفان بیماری‌ها نداریم و نظام‌های قدرتمند سلامت در دنیا چیز کمی نیست.

 

دکتر نمکی افزود: ماندن بیمار در پشت در بیمارستان‌های سودان و نیجریه با درب بیمارستان‌های انگلیس متفاوت است.

 

وی افزود: ماندن مریض پشت درب‌های بیمارستان‌های کشور‌های پیشرفته نشان داد زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری توسعه نیافته است.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------