آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

محسن هاشمی: فساد سیستماتیک عموماً از تاثیرات تصمیمات حاکمیتی آغاز می‌شود

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران می‌گوید: فساد اداری عمدتاً از قوانین و آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های موجود در کشور و تناقض‌های…

انتقاد مهاجری از معاون رئیس جمهور: اگر دولت عرضه مهار گرانی را ندارد چه ربطی به دولت روحانی دارد؟



محمد مهاجری،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

محمد مهاجری گفت: بزرگترین مشکل دولت سیزدهم، حضور فراوان افراد کم اطلاع و غیرمتخصص حتی در سطوح ظاهرا بالای قوه مجریه است. نتیجه این فرایند اظهارنظر های غیرکارشناسی، ناپخته و غالبا خنده دار آنهاست که تنها حسنش انبساط خاطر مردم در فضای مجازی است.

 

آقای صولت مرتضوی معاون اجرایی آقای رئیسی که از حلقه یاران احمدی نژاد و معاون وزیر کشور دولت او بود و بعدا به واسطه حمایت جبهه پایداری مدتی شهردار مشهد شد و سپس در بنیاد مستضعفان شاغل گردید و در کلهم اجمعین سمتهایی که تا کنون عهده دار بوده ، در شمار مدیران کم توفیق بوده، اخیرا در اظهاراتی لابد برای خوشایند مسئول بالا دست گفته است که علت تورم موجود در بازار ، بدهی های دولت قبل است که دولت رئیسی باید تا 1404 آنها را بپردازد.

 

اولا دولت قبل گرچه ضعفهایی هم داشته که در جای خود باید بررسی شود، اما در فقره حاضر باید گفت زمانی که آقای مرتضوی در شهرداری مشهد و بنیاد، کیف و حال می فرمودند،مملکت دچار تحریم شد و در دوره تحریم، میزان درآمد ارزی کشور به حدود 4میلیارد دلار کاهش یافت. دولتها در زمان مواجهه با کاهش درآمد،برای اینکه پایه پولی تغییر نکند اوراق مالی منتشر می کنند تا طرحهای زیربنایی را از این طریق مدیریت کنند.

 

دولت قبل ضمن تلاش برای دور زدن تحریم های نفتی و بانکی مجبور شد هم زمان برای تکمیل طرحهای زیربنایی و مشکلات حیاتی کشور تا سال ١٤٠٠ کلا ٣٤٠ هزار میلیارد تومان اوراق مالی با سررسید های یکساله و چند ساله منتشر کند که اصل و فرع این اوراق تا سال ١٤٠٤ گفته می شود حدود ٥٣٥ هزار میلیارد تومان است . یعنی کمتر از ٢٠ میلیارد دلار! اینکه دولت روحانی در سال های تحریم و محاصره اقتصادی ، هر سال با بیش از ٢٠ میلیارد دلار کاهش درامد نفتی مواجه بود چطور طی سه سه سال تحریم مستمر در کنار مشکلات ناشی از سیل و زلزله و خشکسالی و کرونا …کلا با کمتر از ٢٠ میلیارد دلار بدهی کشور را با مقاومت اداره کند ، بحث دیگری است که روزی باید به ان بپردازیم .

 

البته در برابر این بدهی ها با اجرای طرح های عمرانی و تملک دارایی های سرمایه ای برای کشور از آنسو دارایی هایی هم ایجاد شده که به استناد گزارشی از سازمان برنامه و بودجه ارزش ایجاد شده این دارایی ها در دوره دولت روحانی یعنی تا سال ١٤٠٠ بالغ بر ١١٢٦ هزار میلیارد تومان است . لذا در یک جمع بندی و تراز گیری ، می توان گفت اگر بدهی دولت روحانی برای دولت رییسی تا سال ١٤٠٤ با کل اصل و فرع ٥٣٥ هزار میلیارد تومان باشد ، ارزش دارایی های باقی مانده دولت روحانی برای دولت رییسی ، فقط تا سال ١٤٠٠ هم ١١٢٦ هزار میلیارد تومان یعنی دو برابر کل بدهی ها است . علی برکت الله !

 

حال اگر دولت سیزدهم عرضه کنترل و مهار گرانی را ندارد چه ربطی به بدهی گذشته دارد و چرا دارایی دو برابر بیشتر از بدهی را نمی بیند؟ یا می بیند و بلد نیست از آن استفاده کند؟

هرچند انتظار می رود حالا که به گفته وزیر نفت درامد های نفتی ٢ برابر و درامد های گازی ٤ برابر شده و در استفاده از انها مشکلی هم ندارند اول از همه ان ٢٠ میلیارد دلاری را که در زمان کمبود درامد نفت موقتا از اوراق استفاده کردند انرا تسویه کنند . به این ترتیب مشکل تورم و گرانی ها هم که به قول اقای صولت مرتضوی ناشی از بدهی های باقی مانده از دولت قبل است ! حل شود.

 

ثانیا همین آقای مرتضوی که به گواهی مردم مشهد ضعیف ترین شهردار این شهر از زمان هوخشتره تا کنون بوده برای مترو مشهد از اوراق مالی استفاده نکرد؟ و از دولت روحانی برای استفاده از آن اوراق تشکر نکرد؟ الان دارایی شهرداری مشهد از همان اوراق چقدر است؟ آن اوراق، در آن زمان خوب بود و الان بد شده؟

 

ثالثا بسیاری از همین طرحهای عمرانی که جناب آقای رئیسی در سفرهای استانی لذتش را می برند، (شامل راهها،سدها،خطوط ریلی،بیمارستانها و مدارس و... ) اگر با اوراق مالی اجرا نشده بود، الان جناب رئیس جمهور برای وعده هایی که می دهد، با این افزایش قیمت مصالح و …چقدر باید بودجه اختصاص می داد؟

 

نکات دیگری هم هست که اگر حالش بود بعدا عرض خواهم کرد.

 

خبرآنلاین

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------