چگونه دیوار را مانند یک نقاش حرفه ای نقاشی کنیم؟
- مجموعه: اخبار گوناگون

چنانچه قصد رنگ کردن خانه یا محل کار خود را دارید و میخواهید با وسایل مورد نیاز برای نقاشی دیوار، مراحل نقاشی دیوار و نکات مهم در نقاشی دیوار آشنا شوید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
وسایل مورد نیاز برای نقاشی دیوار

برای نقاشی دیوار مانند هر کار یا فعالیت دیگری به یکسری تجهیزات و ابزار نیاز است، معمولا به وسیله برخی از این ابزار میتوان دیوار را برای نقاشی آماده کرد و به کمک بعضی از آنها میتوان دیوار رنگ کرد و تکنیکهای نقاشی را روی دیوار پیادهسازی نمود.
محلول تمیز کننده
در صورتی که روی دیوار لکه یا آلودگی وجود داشته باشد، رنگ به خوبی روی دیوار نمیچسبد و روی دیوار حباب ایجاد میگردد. پس یکی از وسایل مورد نیاز برای نقاشی دیوار، محلول تمیز کننده است تا به کمک آن بتوان لکهها و آلودگیهای روی دیوار را تمیز کرد.
کاردک بتونه
کاردک که از لحاظ سایز و اندازه ابعاد مختلفی دارد نیز یکی از وسایل مورد نیاز برای نقاشی دیوار است زیرا به کمک این وسیله مواد بتونهکاری را آماده میکنند و روی حفرههای دیوار میزنند.
سنباده
سنباده یک تکه کاغذ یا پارچه است که ذرات ساینده روی آن وجود دارد و به طور کلی میتوان گفت که سطح آن زبر است. کشیدن سنباده روی دیوار باعث صاف و یکدست شدن سطح دیوار میشود و به ارتقا کیفیت رنگآمیزی کمک میکند. در نتیجه باید گفت که سنباده نیز جزو لوازم ضروری برای نقاشی به شمار میرود.
قلممو
قلممو یکی از مهمترین ابزارهای نقاشی ساختمان به شمار میرود زیرا رنگ ساختمانی از طریق قلممو روی دیوار پاشیده میشود. معمولا قلمموها از لحاظ فاکتورهای مختلف به انواع مختلف زیر تقسیم میشوند:
* قلمموهای نقاشی از لحاظ سایز در اندازههای گوناگونی وجود دارند. مثلا کوچکترین سایز قلممو ۲ سانتیمتر است که برای رنگ کردن گوشههای دیوار کاربرد دارد و بزرگترین سایز قلممو ۱۰ سانتیمتر است و برای رنگ آمیزی سطح دیوار از آن استفاده میکنند.
* قلمموهای نقاشی از نظر جنس مثل قلممو به دو دسته قلممو الیاف طبیعی و قلممو الیاف مصنوعی تقسیم میشوند. برای ساخت قلمموی الیاف طبیعی از موی حیوانات و برای قلمموی الیاف مصنوعی از مواد پلاستیکی و پلیمری استفاده میشود.
* قلمموهای نقاشی از لحاظ فرم سری قلممو نیز به انواع مختلفی مثل بادبزنی، گرد و مسطح تقسیم میگردند.
نردبان و چهارپایه مناسب
هنگام نقاشی برای دسترسی راحت به قسمتهای بالای دیوار باید از نردبان و چهارپایه استفاده کرد. نردبان یا چهارپایه باید پایههای محکم و استانداردی داشته باشد تا نقاش حین نقاشی سقوط نکند.
غلطک نقاشی و سینی غلطک
غلطک یکی از وسایل مورد نیاز برای نقاشی دیوار است و برای اجرای رنگ روی دیوار مورد استفاده قرار میگیرد. ساختار غلطک به گونهای است سرعت رنگآمیزی را بالا میبرد و موجب پخش رنگ به صورت صاف و یکدست در تمام سطح دیوار میشود.
سینی غلطک از دیگر لوازمی است که استفاده از آن برای نقاشی دیوار لازم است زیرا سینی غلطک رنگ اضافه روی غلطک را میگیرد.
شابلون نقاشی دیوار
شابلونهای نقاشی از نظر اندازه و طرح انواع مختلفی دارند، در صورتی که قرار باشد طرح یا شکلی روی دیوار ایجاد شود از شابلون طلقی برای نقاشی دیوارها استفاده میشود.
کنیتکس پاش
اگر برای نقاشی دیوار از رنگ کنیتکس استفاده شود، دستگاه کنیتکس پاش جزو لوازم ضروری نقاشی دیوار به شمار میرود زیرا امکان اجرای این نوع رنگ با قلممو یا غلطک وجود ندارد. اجرای کنیتکس دیوار بیشتر برای نمای ساختمان انجام می شود.
مراحل نقاشی دیوار

نقاشی دیوار فرایندی است که باید در طی چند مرحله انجام شود تا نتیجه کار، کیفیت دلچسب و مطلوبی داشته باشد. معمولا مراحل نقاشی دیوار به صورت زیر است:
مرحله اول: آماده کردن فضا
اولین مرحله نقاشی دیوارها این است که باید فضا برای نقاشی آماده شود یعنی لوازم اضافه مثل فرش، مبل، میز و… به محل دیگری انتقال پیدا کند یا روی آنها کاور کشیده شود تا رنگی نشود. همچنین لازم است که تجهیزاتی مثل پریز، تابلو، لامپ مهتابی یا هر نوع وسیله دیگری که مانع رنگامیزی میشود، از روی دیوار جدا گردد.
مرحله دوم: تمیز کردن سطح دیوار
تمیز کردن سطح دیوار با یک اسفنج نمناک یا دستمال مرطوب یکی از مراحل نقاشی دیوار به حساب میآید زیرا وجود گرد و غبار روی سطح دیوار باعث میشود که رنگ به خوبی روی سطح دیوار نچسبد.
مرحله سوم: زیرسازی
زیرسازی و رفع نواقص روی دیوار از دیگر مراحل نقاشی دیوار محسوب میشود که انجام آن ضروری است. چون اگر روی سطح دیوار ترک، سوراخ و حفره وجود داشته باشد، نتیجه رنگ آمیزی ظاهر جالبی نخواهد داشت. به همین منظور باید ابتدا هر نوع ترک، سوراخ و حفره که روی دیوار وجود دارد با مواد پرکننده مثل بتونه، داخل حفرهها یا سوراخها پر شود.
مرحله چهارم: زدن پرایمر
پرایمر یک ماده سفید رنگ است که موجب چسبندگی و استحکام بهتر رنگ روی سطح دیوار میشود. همچنین زدن پرایمر باعث میشود که تعداد دفعات رنگ کردن دیوار کاهش پیدا کند. در نتیجه یکی از مراحل نقاشی دیوار که انجام آن ضرورت دارد، زدن پرایمر به سطح دیوار است.
مرحله پنجم: آماده کردن رنگ ساختمانی
در این مرحله رنگ ساختمانی موردنظر با حلال مناسب ترکیب میشود و آن را میکسر رنگ یا همزن دستی به هم میزنند تا بافت آن رقیق شود. مثلا حلال رنگ پلاستیک و اکریلیک آب است و باید آن را با آب رقیق کنند یا مثلا رنگ روغنی باید با تینر ترکیب شود تا آماده اجرا روی دیوار باشد.
مرحله ششم: شروع رنگ آمیزی
پس از آماده شدن رنگ، رنگ آمیزی سطح دیوار آغاز میگردد و معمولا نقاش دیوار را یک لایه رنگ میکند و پس از خشک شدن آن، مجدد یک الی دو لایه دیگر دیوار رنگ آمیزی میشود تا تمام نقاط روی سطح دیوار رنگ شوند و سطح دیوار یکدست باشد.
نکات مهم در نقاشی دیوار چیست؟
* ابتدا باید سطح دیوار به دقت بررسی شود تا اگر ترک، حفره یا سوراخی روی دیوار وجود دارد، ایراد موردنظر رفع گردد.
* به منظور افزایش کیفیت رنگآمیزی باید از لوازم استاندارد و رنگهای ساختمانی باکیفیت استفاده شود.
* هنگام نقاشی دیوار بهتر است که مرز بین سقف و دیوار با چسب مخصوص نقاشی پوشانده شود تا رنگ دیوار به سقف نفوذ پیدا نکند.
* روی کفپوشها بهتر است که یک کاور انداخته شود تا حین رنگ آمیزی، کفپوشها کثیف نشوند.
* حرکت قلممو یا غلطک باید از بالا به پایین باشد تا رنگ به صورت یکدست در تمام سطح دیوار پخش شود.
* هنگام آماده کردن رنگ بهتر است که رنگ به اندازه مصرف آماده شود زیرا زیاد بودن رنگ موجب اسراف رنگ میشود و کم بودن آن هم باعث میشود که دیوار به صورت یکدست رنگ نشود.
* زمانی که قرار است چند دیوار مختلف رنگ آمیزی شود، باید ابتدا رنگ کردن یک دیوار به اتمام برسد و سپس رنگ کردن دیوار دیگر آغاز شود.
در پایان باید گفت که چنانچه خودتان در زمینه نقاشی دیوار تخصص یا مهارتی ندارید، برای رنگ آمیزی دیواری حتما از یک نقاش حرفهای و ماهر کمک بگیرید. چون رنگ کردن دیوارهای خانه توسط یک فرد نابلد موجب هدر رفتن پول و زمان شما خواهد شد.