ذخیره سد زاینده‌رود به ۱۸ درصد رسید/ کاهش ۳۷ درصدی حجم آب سدهای تهران



سد زاینده رود،اخبار اجتماعی،خبرهای اجتماعی
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: ذخیره مخزن این سد امروز به ۱۸ درصد و حدود ۲۶۵ میلیون مترمکعب رسید.

محمد شفاهی در گفت و گو با ایمنا درباره آخرین وضعیت سد زاینده‌رود اظهار کرد: ذخیره مخزن سد زاینده‌رود امروز به ۲۶۵ میلیون مترمکعب رسیده است.

 

وی افزود: بارندگی در سرشاخه اصلی حوضه زاینده‌رود تاکنون گزارش نشده است.

 

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: با توجه به افزایش حجم خروجی از سد زاینده‌رود در تیرماه سال جاری و ذخیره آب موجود، هرگونه تغییر دبی خروجی از سد بر اساس مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی همچنین برنامه ابلاغی منابع و مصارف حوضه زاینده رود انجام خواهد شد.

 

سد زاینده‌رود با ظرفیت مؤثر یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

 

***

 

زنگ خطر تامین آب برای استان تهران | کاهش ۳۷ درصدی حجم آب سدها

استان تهران با مجموع ۵ سد با کاهش ۳۷ درصدی حجم آب موجود در مخازن سد روبرو است و درصدپرشدگی این سدها ۳۱ درصد است که زنگ خطری برای تامین آب به شمار می‌آید.

 

ایرنا نوشت: حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) تا پنجمین روز از شهریورماه در حالی با کاهش ۳۰ درصدی همراه شده که بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی، پاییز امسال وضعیت بارش‌ها کمتر از نرمال (میانگین بلند مدت) خواهد بود.

 

حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) تا پنجمین روز از آخرین ماه سال آبی به رقم ۲۰ میلیارد و ۹۲ میلیون متر مکعب رسید.

 

این درحالی است که براساس آخرین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در بازه زمانی مشابه پارسال (سال آبی مهر۱۳۹۸ تا آخر شهریور۱۴۰۰) ۳۰ میلیارد و ۳ میلیون متر مکعب بوده که کاهش ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

کل آب ورودی به مخازن سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تا پنجمین روز شهریورماه ۲۸ میلیارد و ۷۹ میلیون متر مکعب شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی پارسال که ۵۴ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ورودی داشته‌اند از کاهش ۴۷ درصدی برخوردار شده است.

 

کل خروجی آب از مخازن سدهای کشور هم از ابتدای سال آبی جاری تا پنجم شهریورماه ۳۴ میلیارد و ۹۹ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال آبی پارسال که حجم خروجی ۵۲ میلیارد و ۸۸ میلیون متر مکعب بوده کاهش ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

 

براساس گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران استان خوزستان دارای ۱۰ سد است که درصد پرشدگی آنها ۴۸ درصد گزارش شده است.

 

درصد پرشدگی کل سدهای کشور تا پنجمین روز از آخرین ماه سال آبی جاری (مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) ۴۱ درصد و ظرفیت کل مخازن سدها ۵۰.۵ میلیارد متر مکعب است.

 

از مجموع استان‌های دارای سد در کشور ۹ استان از ابتدای سال آبی جاری تا پنجم شهریورماه با کاهش آب بین ۳۵ تا ۷۵ درصد همراه بوده‌اند.

 

استان تهران با مجموع ۵ سد با کاهش ۳۷ درصدی حجم آب موجود در مخازن سد روبرو است و درصدپرشدگی این سدها ۳۱ درصد است که زنگ خطری برای تامین آب به شمار می‌آید.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------