متکدیان مهاجری که ماهانه 8 میلیون تومان به جیب می‌زنند



 اخبار اجتماعی ,خبرهای اجتماعی,متکدیان
براساس آمارگیری‌های میدانی که دربرخی شهرهای آذربایجان غربی همچون منطقه آزاد ماکو انجام شده متوسط درآمد ماهیانه گدایان از ۲ میلیون تا ۸ میلیون تومان است و این بستگی به مکان و مهارت متکدی دارد که چگونه بتواند دل رهگذران این شهر را به درد آوردند و آنها را دست به جیب کنند. 

معضل تکدیگری برای برخی شهرهای آذربایجان غربی همانند ماکو، شوط و پلدشت پدیده‌ای به مراتب جدی‌تر است چرا که شهرهایی همانند ماکو به عنوان مرکزیت منطقه آزاد، شهری مسافر پذیر و بستری برای حضور گردشگران خارجی و داخلی است و تعداد معدودی از این متکدیان افرادی هستند که به دلیل شرایط نامساعد جسمی و ناتوانی پرداخت هزینه های درمانی مجبور شده‌اند تکدی گری کنند و بعضا افراد معتادی هستند که برای تامین مواد مخدر خود اقدام به تکدی گری می‌کنند و یا افرادی هستند که پس از ناکامی در کسب و کار و ترجیح انتخاب کار بدون صرف انرژی بیشتر، به تکدی گری روی می‌آورند.

 

اما آنچه که مشخص است بخش بزرگ از جامعه متکدیان حاضر در آذربایجان غربی افرادی مهاجر و کاملا سازمان یافته هستند که یا از کشورهای همسایه و یا از استانهای دیگر، این منطقه را برای تکدی گردی انتخاب کرده‌اند.

 

محمدرضا علیزاده امام زاده، رئیس شورای شهر ارومیه به ایسنا گفته، بیشتر متکدیان ارومیه غیربومی و بیشتر مهاجر و گذری هستند و ارومیه مسیر گذر آنهاست.

 

وی با اشاره به آغاز فصل سرما، نیاز به ساماندهی متکدیان و افراد بی سرپرست در ارومیه را در اولویت دانست و تصریح کرد: طی جلسه‌ای مصوب شد شهرداری ارومیه نسبت به راه‌اندازی و تقویت گرمخانه شهرداری و محل پایش فعلی نسبت به جمع آوری و کمک به حل مشکل متکدیان، معتادان و افراد بی سرپرست اقدام کند.

 

علیزاده در خصوص علت افزایش متکدیان در سطح شهر خاطرنشان کرد: وضعیت اقتصادی و از همه مهمتر سوء استفاده از حس نوع دوستی و خیرخواهی مردم ارومیه علت اصلی افزایش متکدیان در سطح شهر بوده که با همت شهرداری و نهادهای مربوطه در ماه‌های اخیر در تلاش برای کاهش تکدی گری در سطح شهر بودیم.

 

رئیس شورای شهر ارومیه با بیان اینکه مکان‌هایی برای ساماندهی متکدیان در شهر ارومیه ساخته شده است گفت: از 3 سال پیش مدد سرا و گرم خانه برای جمع آوری بی خانمانها، کارتن خوابها و متکدیان راه اندازی شده است و از زمان شروع به کار آنها تعداد متکدیان شهر ارومیه نسبت به سال گذشته کمتر شده است و آن تعداد هم که در شهر مشاهده می‌شود بیشتر مهاجر هستند که ارومیه مسیر گذر  آنهاست.

 

وی با تاکید به اینکه در موضوع ساماندهی کودکان کار 11 سازمان از جمله بهزیستی، استانداری، تامین اجتماعی، کمیته امداد و نیروی انتظامی در کنار شهرداری دارای وظیفه هستند، اظهار کرد:  در 6 ماه نخست سال جاری نزدیک به 200 کودک کار در مرکز ساماندهی کودکان کار  ارومیه جمع آوری و ساماندهی شدند.

 

علیزاده ادامه داد: مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابانی به صورت شبانه روزی فعالیت می کند و روانشناسان، مددکاران وکارشناسان حقوقی در این مرکز حضور دارند و در حوزه های معیشتی، فرهنگی واجتماعی به کودکان کار و خیابانی خدمات ارائه می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه متکدیان به دو بخش کودکان کار زیر 18 سال و متکدیان بالای 18 سال تقسیم می‌شوند، افزود: کودکان کار را بعد از جمع آوری به مراکز بهزیستی تحویل داده می‌شود تا به سازمانی که فرد به آن دلیل تکدی گری می کند برای ارائه کمک وخدمات رسانی از جمله اداره کار و فنی حرفه‌ای فرستاده می‌شود و در صورت اثبات اینکه فرد حرفه‌اش تکدی گری است به دادگستری فرستاده می‌شود.

 

پیش از این عباس حسن خانی، فرماندار ارومیه در جلسه کارگروه سازماندهی متکدیان و کودکان کار استان گفته، ۹۰ درصد از متکدیان ومعتادان متجاهر ارومیه غیربومی هستند و با اشاره به اینکه مرکز سازماندهی متکدیان در شهرهای بالای۵۰۰ هزار نفر با هدف سازماندهی و پایش متکدیان تاسیس می‌شود، تصریح کرده، تاکنون مرکز جامع و مشخصی برای جمع آوری و سازماندهی متکدیان در ارومیه محقق نشده است. مرکز سازماندهی متکدیان جنبه بازدارنده دارد و به صورت مسکن عمل می‌کند و در کمتر از ۲۴ ساعت متکدیان جمع آوری شده را برای رسیدگی به دستگاه های مربوطه ارجاع می‌دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: نبود زمین وساختمان ثابت، نبود اعتبارات جاری و نبود خودرو حمل از جمله مشکلات سازماندهی متکدیان ارومیه است.

 

 علیرضا رادفر، معاون سیاسی امنیتی واجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز در جلسه کارگروه سازماندهی متکدیان وکودکان کار استان اظهار کرده، بیشتر متکدیان به دلیل درآمد زیاد حاضر به اشتغال در واحدهای تولیدی وصنعتی نیستند.

 

وی با اشاره به اینکه تکدی گری موضوعی اجتماعی بوده که چهره شهر را نامناسب نشان می‌دهد تصریح کرد: سال گذشته اقدامات خوبی در کاهش تکدیان ارومیه انجام شد ولی متاسفانه امسال تعداد متکدیان به خصوص در تفرجگاه شهر افزایش یافته است. اگر مردم شهر با روحیه ترحم به این افراد کمک کنند هرگز نخواهیم توانست این افراد را از سطح شهر جمع آوری کنیم.

 

معاون استاندار آذربایجان غربی با تاکید به اینکه وجود یک مرکز و اردوگاه سازماندهی متکدیان درشهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر ضروری است اظهارکرد: این مراکز وظیفه جمع آوری، پایش، تفکیک متکدیان و تحویل آنها به سازمان های مربوطه برای رسیدگی را برعهده دارند.

 

در ادامه مهرداد سلامتی معاون خدمات شهری شهرداری ارومیه با تاکید به اینکه میزان تکدی گری درشب به علت نبود نظارت بیشتر شده است، افزود: بیشتر متکدیان ارومیه را به عنوان مسیر تکدی گری انتخاب کرده و بیشتر غیر بومی هستند. ۹۰ درصد پارکبان‌های ارومیه براساس تبصره ماده ۱۵و۱۶ افرادی هستند که از سوی سازمان‌های مربوطه که سابقه تکدی‌گری داشتند به شهرداری معرفی شده‌اند.

 

 ایسنا  

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------