پرسش‌های یک استعفای اورژانسی



 اخبار ورزشی ,خبرهای ورزشی ,استقلال

 

حمله قلبی و شرایط جسمانی نامساعد بالاخره مهدی تاج را مجبور به استعفا از سمت ریاست فدراسیون فوتبال کرد. شایعه این اتفاق البته از چند روز قبل در فضای مجازی و رسانه‌ای منتشر شده بود. در نهایت آقای رئیس در صبح روزی که از بیمارستان ایران‌مهر بعد از چند روز بستری بودن مرخص شد، استعفای کتبی خود از ریاست فدراسیون فوتبال را به دفتر وزیر ورزش و جوانان ارسال کرد.

 

سکوت سایت رسمی فدراسیون درباره مهم‌ترین اتفاق فوتبال و ورزش ایران در روز گذشته اما باورنکردنی‌ترین اتفاق ممکن بود و علامت سؤال‌های زیادی برای جامعه فوتبال و حتی مسئولان به وجود آورد. هیچ مدیری از مجموعه فوتبال هم درباره عدم‌ اطلاع‌رسانی این استعفای پر سروصدا در سایت فدراسیون شفاف‌سازی نکرد. سخنگوی فدراسیون خبر کناره‌گیری تاج را به دلیل شرایط نامساعد جسمانی اعلام کرد. ابراهیم شکوری سرپرست دبیرکلی به فوتبالی‌ها اطمینان داد که با وجود استعفای رئیس کارهای اجرایی فدراسیون با هیچ مشکلی رو به رو نخواهد شد و اعضای هیأت رئیسه و مراجع ذی‌صلاح درباره انتخاب سرپرست و شرایط مدیریتی به زودی تصمیم‌گیری خواهند کرد.

 

فریدون اصفهانیان عضو هیأت رئیسه ضمن قدردانی از زحمات تاج از انتخاب حیدر بهاروند که سمت نایب رئیسی دوم را در اختیار دارد به عنوان سرپرست احتمالی فدراسیون صحبت کرد اما از طرف دیگر عبدالکاظم طالقانی دیگر عضو هیأت رئیسه که ارتباط بسیار نزدیکی هم با مهدی تاج دارد رسماً اعلام کرد هیأت رئیسه با این استعفا موافقت نخواهد کرد.

 

جدا از این تناقض در صحبت‌های اعضای هیأت رئیسه، باید مشخص شود اگر بنا به مخالفت با استعفای تاج است، پس چرا رئیس فدراسیون نامه استعفای خود را به دفتر وزیر فرستاده است؟ اگر وزیر ورزش باید درباره این کناره‌گیری تصمیم بگیرد پس چرا اعضای هیأت رئیسه صحبت از مخالفت با رفتن تاج می‌کنند؟ آیا عدم اطلاع‌رسانی سایت فدراسیون درباره شرایط اضطراری مدیریتی به وجود آمده ارتباطی به همین ابهامات دارد و قرار است بعد از جلسه فوق‌العاده هیأت رئیسه که امروز برگزار می‌شود اطلاع‌رسانی دقیق درباره سیاستی که اتخاذ می‌شود از سوی سایت فدراسیون انجام شود؟

 

دیروز وقتی خبر استعفای تاج رسانه‌ای شد، وزیر ورزش هم نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد و گفت: «حملات قلبی اخیر نگرانی شدیدی را برای آقای تاج و جامعه ورزش ایجاد کرد و شنیدن خبر استعفای ایشان به دلیل بیماری برای من هم ناگوار بود. سلامتی ایشان برای ما و خانواده محترم‌شان و جامعه فوتبال از هر چیزی مهم‌تر است و قطعاً مدیری توانا را اکنون در مسئولیت اداره فوتبال نداریم ولی به عنوان مشاوری امین در کنار مدیریت ورزش خواهد بود.»

 

در این وضعیت پر از ابهام، جدا از شایعات غیر رسمی که از منتفی شدن استعفای تاج حکایت دارد، همه منتظر هستند ببینند اگر جدایی تاج از صندلی ریاست رسمی شد آن‌وقت تا زمان انتخابات، سرپرستی فدراسیون فوتبال را چه کسی بر عهده خواهد گرفت. اساسنامه فدراسیون فوتبال می‌گوید اگر به هر دلیلی رئیس غایب بود، وظیفه اداره فدراسیون به نواب رئیس داده خواهد شد. نکته قابل تأمل اما اینجاست که بعد از استعفای علی کفاشیان از سمت نایب رئیسی اول هیچ مدیری به عنوان جایگزین برای این پست معرفی نشد؛ البته در روزهای اخیر شایعه‌ای به گوش رسید که در یکی از جلسات هیأت رئیسه در ماه‌های اخیر و با خواسته رئیس، محمود اسلامیان به عنوان سرپرست نایب رئیسی اول فدراسیون انتخاب شده است که این خبر در سایت این مجموعه اطلاع‌رسانی نشده است و هیچ‌کدام از مسئولان فوتبالی هم از زمان اعلام خبر استعفای تاج به این موضوع اشاره نکرده‌اند.

 

این موضوع البته از آنجایی اهمیت زیادی دارد که برخی اخبار غیر رسمی از سرپرستی محمود اسلامیان در فدراسیون حکایت دارد. مدیری که ارتباطی بسیار نزدیک با مهدی تاج دارد و احتمالاً گزینه مورد علاقه رئیس مستعفی برای اداره فدراسیون خواهد بود. از طرفی دیگر برخی دیگر از مسئولان هم در نظر دارند که سرپرستی فدراسیون را به حیدر بهاروند بازنشسته بدهند که به خاطر همین بازنشستگی نتواند در انتخابات بعدی فدراسیون شرکت کند. برخی جریان‌‌ها نیز معتقد هستند با توجه به اینکه خبر سرپرستی نایب رئیسی اسلامیان رسمی نشده و بهاروند هم بازنشسته است، محمود شیعی مدیرعامل باشگاه پیکان که عضو هیأت رئیسه فدراسیون نیز هست باید به عنوان سرپرست انتخاب شود. دیروز خبرگزاری مهر حتی خبر داده احتمالاً علی کفاشیان سرپرست فدراسیون فوتبال شود و به این شکل، کلاف سرپرستی پیچیده‌تر از قبل شده است.

 

نکته عجیب شکل ارسال اخبار به AFC است که آنها را به شدت نسبت به اتفاقات فوتبال ایران حساس کرده است. آنها با طرح این پرسش که سرپرست توسط چه ارگانی انتخاب می‌شود، خواهان عمل به اساسنامه تصویبی اعضای مجمع هستند. سوال این است چه کسانی و با چه رویکردی اطلاعات را برای مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال می‌کنند؟

با این حال شواهد و قرائن نشان می‌دهد که استعفای تاج، مدیریت فوتبال ایران را در یک شرایط پر از ابهام قرار داده است. به هر حال این احتمال وجود دارد که با توجه به اینکه تنها 5 ماه تا انتخابات فدراسیون زمان باقی مانده، تاج را راضی کنند که استعفای خود را پس بگیرد اما به خاطر شرایط سخت و خطرناک قلبی و جسمانی‌، با تفویض اختیار طبق اساسنامه‌، اداره فدراسیون را به اعضای هیأت رئیسه بسپارد و خودش روی امور نظارت داشته باشد. به هر صورت این هم یک احتمال بسیار جدی است که نباید آن را نادیده گرفت.

 

در نهایت اما اگر به هر دلیلی رئیس فدراسیون فوتبال نخواهد یا نتواند به کارش ادامه دهد و با استعفای او موافقت کنند، باید منتظر تصمیم وزارت ورزش، نهادهای نظارتی و هیأت رئیسه درباره آینده مدیریتی فوتبال باشیم. حتی گفته می‌شود برخی نهادها در نظر دارند پروژه برگزاری انتخابات زودرس فدراسیون فوتبال را در همین سال جاری کلید بزنند تا همین امسال تکلیف مدیریت مهم‌ترین فدراسیون ورزشی کشور مشخص شود. به‌نظر می‌رسد روزهای عجیبی در انتظار فوتبال ایران است؛ فدراسیونی که اساسنامه مصوب دولت را ندارد و مشخص نیست استنادات به چه اساسنامه و بر اساس چه دورنمایی است.

 

 

 ایران/ حسین قهار

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------