آشنایی با انواع مادران ناتنی و مشکلات نامادری با فرزندان



مشکلات مادر ناتنی با فرزند, مشکلات کودکان با مادر ناتنی, ارتباط با مادر ناتنی

یکی از انواع مادران ناتنی مادری است که خود صاحب فرزند می باشد

 

انواع مادران ناتنی و اصلی ترین مشکلات خانواده های ناتنی  

به طور کلی مادران ناتنی در چهار دسته دارای فرزند، بدون فرزند، سرپرست و غیر سرپرست تقسیم بندی می شوند. با وجود تمام زحمت هایی که مادران ناتنی به دوش می کشند، این قبیل مادران همواره از جانب جامعه و دیگران مورد انتقاد قرار دارند. مادران ناتنی دارای فرزند عملکرد مناسبی نسبت به برقراری ارتباط با فرزند خوانده دارند. 

خانواده های ناتنی

 

انواع مادر ناتنی, انواع مادران ناتنی, مادر ناتنی

مادر ناتنی سرپرست، مادری است که در یک خانه با فرزند خوانده زندگی می کند

 

خانواده ناتنی حاکی از خانواده ای دارد که یک الی چند عضو از اعضای آن ناتنی باشد. خانواده های ناتنی یا به اصطلاح ترکیبی در رده دشوار ترین خانواده ها قرار دارند. 

در واقع زن و مردی که خواستار ازدواج مجدد هستند، خانواده ای با اعضای ناتنی را تشکیل دهند. اعضای خانواده ناتنی شامل فرزند حاصل از ازدواج گذشته و ثمره ی زندگی با همسر کنونی می شود. 

 

نامادری به زنی اطلاق می شود که از طریق رابطه با پدر وارد یک خانواده می شود و نقش یک مادر را برای کودکان بر عهده دارد. مادران ناتنی با وجود به دوش کشیدن تمام زحمت های یک مادر، همواره از جانب دیگران مورد انتقاد قرار می گیرند. در فرهنگ و ملل های مختلف از یک مادر ناتنی به عنوان یک آدم ترسناک و نفرت انگیز یاد می شود. 

 

در جوامع کنونی همگام با سیر نزولی آمار طلاق، آمار خانواده های ترکیبی و ناتنی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. 

لذا به صورت روزانه تعداد کودک هایی که به وسیله مادرناتنی بزرگ می شوند، رو به افزایش است. بی شک پیروی از طرز فکر غلط و نهادینه کردن ترس در ذهنیت کودک نسبت به مادر ناتنی زمینه را برای تداخل آسیب به روحیات کودک فراهم می کند. 

 

کودکان تربیت پذیر هستند. کودکی که در خانواده شاد و صمیمی بزرگ می شود، آینده ای موفق را رقم می زند. بدین ترتیب در صورتی که با یک مرد صاحب فرزند آشنا شدید،به موجب وجود فرزند از ازدواج با او سر باز نزنید. 

ممکن است در خانواده های ترکیبی به روحیات کودک ضربات فراوانی تحمیل گردد. به همین خاطر ضرورت دارد والدین نسبت به فرزند توجه ویژه ای داشته باشند. 

تحقیقات حاکی از آن درند که ساده ترین مسائلی که در یک خانواده تنی به صراحت حل و فصل می گردد، می تواند در یک خانواده ناتنی به جر و بحث ختم شود. 

 

انواع مادران ناتنی 

مادر ناتنی دارای فرزند 

یکی از گونه های مختلف مادران ناتنی، مادری است که خود صاحب فرزند می باشد. این نوع مادر ناتنی، جزء بهترین همسران برای قبول کردن مسئولیت فرزند پروری است. 

جالب است بدانید در دوره بارداری هورمون ها دچار نوسان می شوند و تحت تأثیر صبری که یک مادر در طی 9 ماه بارداری می کشد، وی را در خصوص مادری کردن آماده می سازد. 

بدین ترتیب فرزند دار بودن مادر ناتنی یک پوینت مثبت تلقی می شود. 

 

خانواده های ناتنی, مادر ناتنی دارای فرزند, مادر ناتنی بدون فرزند

یک مادر ناتنی دارای فرزند عملکرد مناسبی نسبت به فرزند خوانده دارد

 

مادر ناتنی سرپرست 

مادر ناتنی سرپرست، مادری است که در یک خانه با فرزند خوانده زندگی می کند و به صورت مستقیم بر اعمال و کارهای او نظارت دارد. 

 

مادر ناتنی غیر سرپرست 

به نامادری هایی که با فرزند ناتنی زندگی نمی کنند و تنها بخشی از زندگی را با فرزند ناتنی سپری میکنند، مادر ناتنی غیر سرپرست اطلاق می شود. 

 

بهترین رفتار مادر ناتنی با فرزند همسر

بهترین رفتار یک مادر ناتنی در قالب خانواده ترکیبی براساس روانشناسی کودک شکل می گیرد.اکثر والدین در راستای تربیت فرزند با معضلاتی در حوزه وظیفه شناسی، اختلافات و جانبداری مواجه می گردند. آن ها به خاطر تمایز در خواسته های فرزند و همسر به نقایصی دچار می شوند. 

 

لازم به ذکر است که احتمال می رود فرزندان در مقابل صحت عملکرد مادر ناتنی مقاومت نمایند. لذا در فرصت هایی که بین والدین بحث و جدلی وجود دارد، از فرصت سوء استفاده کنند و در مقابل والد ناتنی به کسب قدرت بپردازند. این امر به مرور زمان زمینه ساز احساس افسردگی و سرخوردگی در مادر ناتنی می گردد. 

 

مشکلات یک مادر ناتنی با فرزند 

والدین ناتنی به ویژه نامادری ها به موجب انگی که در جامعه به شخصیت یک مادرناتنی اختصاص داده شده است، با چالش های اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند.

اکثر نامادری هایی که در رسانه های مرتبط با دیزنی به تصویر کشیده می شوند، اعم از سفید برفی، سیندرلا و گرتل دارای شخصیت هایی شرور و شیطانی هستند. این امر زمینه ساز ایجاد انگ به نامادری ها شده است که قادر است عزت نفس آن ها را تحت تأثیر قرار دهد. 

 

در یک خانواده ناتنی دو مؤلفه تربیت و سازگاری با فرزند همسر با دشواری هایی رو به رو است. اکثر کودکان و نوجوانان برای هماهنگی با والد ناتنی نیازمند زمان هستند. لذا این بازه زمانی همواره با تند خویی و بداخلاقی با مادرناتنی برخورد می کنند. 

اغلب کودکان با این طرز فکر که مادرناتنی جایگزین مادرشان شده است از او کینه به دل می گیرند.

 

یکی دیگر از معضلات رایج در خانواده های ترکیبی، نافرمانی و عدم پذیرش مادر ناتنی توسط فرزندان است. بی شک دستیابی به جایگاه والدی برای یک کودک  به صبر و زمان گسترده ای نیاز دارد. 

 

بهتر است مادران ناتنی در خصوص برخورد با فرزند دقت عملکردی را ارتقا ببخشند. بروز هرگونه اشتباه شانس موفقیت در شکل گیری ارتباط موفق و مؤثر را به وقفه می اندازد. 

بدین ترتیب اصلی ترین معضل یک خانواده ناتنی، مبدل شدن به یک خانواده عادی و شکل گیری هماهنگی در بین اعضای خانواده به شمار می رود. 

 

مشکلات کودکان با مادر ناتنی

 

مادر ناتنی, خانواده های ناتنی, مادر ناتنی دارای فرزند

مادران ناتنی باید در خصوص برخورد با فرزند دقت بیشتری داشته باشند

 

ممکن است یک کودک در خانواده های ناتنی به خاطر شریک شدن پدر با مادر و فرزندان، با مشکلاتی مواجه گردد. 

یکی از مشکلات چشمگیر فرزندان در خانواده های ناتنی از دست دادن جایگاه خود است. همچنین عده ای از کودکان به خلوت و تنهایی عادت دارند. با ورود خواهر و برادر ناتنی کودک ملزم می شود تا در برخی مسائل با خانواده جدید شریک گردد. این امر آغازگر اختلافات، دعوا و انزوا کودک تلقی می شود. 

 

راه حل های کاهش مشکلات در خانواده های ناتنی 

زمانی که یک زن به عنوان نامادری وارد یک خانواده می شود، سعی دارد تا با بهره گیری از روش های مختلف با زندگی جدید سازگاری پیدا کند و با کودکی که نسبت به او احساس تنفر و دشمنی دارد، به برقراری ارتباط بپردازد. 

خانواده های ناتنی به ویژه نامادری ها ملزم هستند این حقیقت را در نظر بگیرند که در هر صورت کودک متعلق به همسر است و باید موقعیت او را درک کنند. 

علاوه بر این، توجه داشته باشید که کودک ضمن از دست دادن مادر اصلی مجبور است تا شما را به عنوان مادر خود قبول کند. 

 

برای مبدل شدن خانواده های ناتنی به یک خانواده موفق باید زمان و صبر پیشه کنید. بهتر است به مرور زمان با کودک ارتباط برقرار کنید و او را در خصوص بروز دادن احساسات تشویق نمایید. 

شما می توانید زمان هایی را در نظر بگیرید و با خوش گذرانی به کودک علاقه خود را ثابت کنید. 

برقراری ارتباط مناسب با فرزند خوانده و برعکس برقراری ارتباط کودک با والدین ناتنی مستلزم کسب مهارت هایی است. 

 

مهارت های برقراری ارتباط با مادر ناتنی 

پذیرش احساسات 

بی شک سازگاری با مادر ناتنی به عنوان یک عضو جدید خانواده به زمان نیاز دارد. اگر نسبت به مادرناتنی احساس تنفر دارید، آن را جزو احساسات طبیعی قلمداد کنید و با پذیرش احساسات سعی کنید ناراحتی خود را بروز دهید. البته توجه داشته باشید که نباید در ابراز احساسات افراطی عمل نمایید. 

 

بهتر است سعی کنید با شرایط به وجود آمده کنار بیاید تا روال زندگی به وضعیت مناسب باز گردد. برای این منظور در تقویت مهارت کنترل احساسات اقداماتی انجام دهید. 

 

برقراری ارتباط با والدین

 

 مادر ناتنی, خانواده های ناتنی, مادر ناتنی دارای فرزند

راههای ارتباط با مادر ناتنی  

 

قطعا به خاطر ازدواج پدر فاصله هایی بین شما و ایشان شکل گرفته است. برای جلوگیری از پیشروی فاصله و کمرنگ شدن ارتباط بهتر است با والدین به گفت و گو بپردازید. سعی کنید والدین را از تلاشی که برای وفق دادن خود با وضعیت جدید می کنید، مطلع نمایید.

 

اگر بتوانید با مادر ناتنی درباره هیجانات و احساسات صحبت کنید، در روند ساده سازی شرایط جدید کمک شایانی کرده اید. در صورتی که گفت و گو را امری دشوار تلقی می کنید، نامه نگاری کنید و به توضیح احساسات و هیجانات بپردازید. 

بهتر است بدانید با برقراری ارتباط با والدین ناتنی به خصوص نامادری احساس آرامش خواهید کرد. 

 

کنترل هیجانات 

همان طور که بیان کردیم احساس ناراحتی ناشی از پذیرفتن مادرناتنی یک امر طبیعی است. با این وجود نباید احساس ناراحتی سبب شکل گیری رفتار تکانشی شود.

بهتر است بدانید با در نظر گرفتن نگرانی های یک مادر ناتنی، بروز احساس هایی نظیر عصبانیت، نفرت و خشونت روند برقراری رابطه با او را به تعویق می اندازد. 

بدین ترتیب با حفظ خونسردی سعی کنید هیجانات را کنترل کنید و اجازه دهید به جای بروز هیجانات با یک تصمیم منطقی پیش روید. 

 

نادیده گرفتن هیجانات منفی 

زمانی که نامادری به مثابه ی یک مادر با شما رفتار می کند، احتمال جریان پذیری حس کنجکاوی، نفرت و حسادت به وفور وجود دارد.

علاوه بر این، ممکن است از جانب مادر ناتنی به خاطر برخی رفتار ها مورد سرزنش قرار بگیرید. اگر می خواهید زندگی آرامی داشته باشید باید سعی کنید ناراحتی های جزئی را نادیده بگیرید. 

بهترین عملکرد آن است که احساسات مثبت را تقویت کنید و هیجانات منفی را نادیده بگیرید. مطمئن باشید که گذر زمان مشکلات را حل و فصل خواهد کرد. 

 

کمک گرفتن از بزرگان خانواده 

در خصوص جبران محبت و تخلیه هیجانات می توانید به آغوش پدربزرگ و مادربزرگ پناه ببرید. بی شک شما می توانید به نصایح بزرگان خانواده گوش بسپارید و نگرانی هایتان را با آن ها به اشتراک بگذارید. 

سعی کنید از بدگویی نزد پدربزرگ و مادربزرگ درباره نامادری خودداری کنید و تصویر ذهنی آن ها نسبت به مادرناتنی را تخریب نکنید. 

 

جمع بندی مطالب 

همان طور که بیان کردیم مادر ناتنی به زنی اطلاق می شود از طریق رابطه با پدر وارد یک خانواده می شود. مادران ناتنی در چهار دسته دارای فرزند، بدون فرزند، سرپرست و غیر سرپرست تقسیم بندی می شوند. 

 

یک مادرناتنی دارای فرزند، عملکرد مناسبی نسبت به فرزند خوانده دارد. این عملکرد از صبر، بردباری و هورمون هایی که در دوره بارداری در بدن ترشح می شوند، نشأت می گیرد. 

مادر ناتنی بدون فرزند، زنی است که به صورت توافقی یا به صورت طبیعی نمی خواهد صاحب فرزند شود. 

 

مادر ناتنی سرپرست در نقطه مقابل مادر ناتنی غیر سرپرست قرار دارد. سرپرست نامادری است که  که در یک خانه با فرزند خوانده زندگی می کند و به صورت مستقیم بر اعمال و کار های او نظارت دارد. در حالی که مادرناتنی غیر سرپرست تنها بخشی از زندگی را با فرزند خوانده شریک است. 

 

گردآوری:بخش روانشناسی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------